Merhaba.Yeni konu açmak istemedim.Mekanik disk frenimin balatası bitmişti.Kendim değiştirmeye caliştim.Tabi balatalar yeni olduğundan aralıksız oldu ve disk ortaya yerleşemedi.Meğerse plastik levye ile pistonları ittirip sıfırlamak lazımmış.Bunu daha sonradan öğrendim.Bundan önce,benim akıl v frene gitti ve fren kolu üzerindeki vidayı gevşettiğim gibi yağ döküldü.3 cay kaşığı kadar dökülmüştür.Neyse uzun uğraşlar sonucunda,ya disk ya da teker yamuk olduğundan bir türlü diskin sürtmesini engelleyemedim.Uğraşa uğraşa,pistonu sabitlediğimiz 2 vidadan birini açıp gevşetmekten dolayı dişini bozdum ve en son zar zor dibine kadar sıktım.Ama yinede gevsek gibi.Yani kadroya bağlı olan ve pistonların sabitlendiği ince demirdeki vida yeri yalama oldu.Bu demir gördüğüm kadarıyla cıkıyor,yandan 2 alyan vidayla tutturulmuş,bu parcanın adı nedir ve ayrı satılıyor mu? Fren kolundan akan yağ,frenin boşalmasına sebep olur mu?yağ doldurmam gerekir mi?...Şuan fren taş gibi güzel tutuyor yani sorun yok..Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara simdiden tesekkürler.