Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deore Hidrolik Disk Fren Yağ Dolumu ( Yardım)

Yılmaz C. SEZEN

Aktif Üye
Tepki
80
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selam arkadaşlar...
Deore hidrolik frenlerimde problem yaşıyorum. Yağ azalması var sanki. Önceleri tek parmak çok rahat sıkabiliyorken, şimdilerde ise tek parmak fren sıktığımda diğer 3 parmağım fren kolu ile elcik arasında sıkışma yapıyor.
http://i1251.photobucket.com/albums/hh548/yoldas553/310720123017.jpg
http://i1251.photobucket.com/albums/hh548/yoldas553/310720123020.jpg
Sizce bu hidrolik eksilmesinden mi kaynaklı ? Eğer öyle ise hidrolik dolumunu kendim yapmak istiyorum. Bu konuda da yardım isteyecektim sizden. yağ tamamlama, hava alma gibi işlemler nasıl oluyor ? hangi yağı kullanmalıyım ? bu frenlerde bunları daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlar varsa paylaşabilirler ise çok mutlu olurum. Teşekkürler...

Scudo
Fren kolunun önünde ayar vidası var onu sık istersen buradan gevşek gibi görünüyor, orasına bir bak istersen.

@medetkerem

Birde arkadaş şu yağı önerdi, bu yağ da kullanılabilir mi ?

@BF Okuru

sonuna kadar sıkık hocam :)

o vida sadece fren kolunun pozisyonunu ayarlar.gevşetirseniz fren kolu ileri çıkar sıkarsanız içeri girer.yani sadece konfor sağlamaya yönelik bir ayar.sistem içindeki yağa, balatalara vs. etki etmez

• Beğen
Tepkiler: SametAksuoğlu
Bp direksiyon yağı kullandım. tavsiye ederim. teşekkürler medetkerem.

Arkadaşlar fren kolundaki yağ haznesini açmak için gereken anahtarı nerden temin edebiliriz? Alyan anahtarına benziyor ama yıldız şeklinde görünüyor, elimdeki en küçük tornavida ucunu denedim ama büyük geldi. Bir de bu anahtar ya da uçların özel bir ismi var mı acaba?

Arkadaşlar bp nin direksiyon yagını sık sık duymaya başladım. Bu yagı öneriyormusunuz? Kullanan arkadaşlar memnun mu? Shimano nun yagının verdiği performansı veriyor mu?
Bp mi Total mi? gibi sorularım var. Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Geri