Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Deore Vistes Sistemi Hakkında

ilkerciftci

Aktif Üye
Tepki
92
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar Merhaba,

Bisikletimde bulunan Shimano Tourney 7 li Sistemi değiştirmek için, Shimano Alivio 430 9 lu vites kolu, deore 591 ön aktarıcı, deore 592 shadow arka aktarıcı, hg-53 deore zincir, deore hg-50 ruble ve rubleye uyumlu shimano arka göbek satın aldım. Yalnız param kalmadığı için aynakol alamadım. Daha sonra değiştirmeyi düşünüyorum.

Bu sistemi taktığımda üzerinde bulunan shimano tourney 42-34-24 dişli aynakol ile kullandığımda problem yaratırmı, bir sıkıntı yaşarmıyım, tecrübeli arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim.

Scudo
Yardımcı olacak kimse yok mu acaba :)

Sorunuzun yanıtını bilmiyorum fakat merak ettiğim konu montajı siz mi yapacaksınız? Dışarıda yaptıracaksanız eğer, montaj için ne kadar istediklerini öğrenebilirmiyim?

Montajını ben kendim yaptım, fakat sadece zincir kaldı. Bu akşam zinciri takacağım, ama takmadan önce bir zararı olurmu sormak istedim.

7'li sistem aynakollar 8'li sistemle tam uyumlu, 9'lu sistemle iyi bir ayar ile kullanılabilirdir. Burada esas soru aynakol dişlilerinin durumudur. Eğer yıpranmışlarsa yeni zincir ile uyum sağlamaz ve kullanılamazlar.

9 lu sistemle 7 li sistemin zincirleri farklı, o yüzden aynakol uymaz... uysa da zinciri aşırındırır o da gider rubleyi aşındırır. olmaz yani

• Beğen
Tepkiler: ilkerciftci
Aynakol daha yeni çok fazla kullanmadım. Herhangibir aşınma yok. Zinciride yeni aldım. Aynakollarda inceledeğim kadarıyla 7-8-9 lu sistem belirtmiyorlar, sadece diş sayısı var ama. Bu durum kafamı karıştırdı.

Bazı arkadaşlar uyar sorun olmaz demişler, bazı arkadaşlarda uymaz demişler. Ben şimdi hangisine göre hareket edeyim anlayamadım.

Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Diger arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Akşam delta bisiklete gittim, Emrah Özkan arkadaşımızın dediğinin aynısını söyledi. Yani 9 lu sistemle 7 li sistemin zincirleri farklı ve aynakol dişli incelikleride farklıymış o yüzden aynakol uymuyor.Uydurmaya çalışsanız da aynakol zinciri aşındırıyor o da rubleyi ve arka aktarıcıyı aşındırıyor. Dolayısıyla bizede aynakol alma yolu görüldü :(

@ilkerciftci

Bir makine mühendisi olarak bana da bu sonuç mantıklı göründü. Sonuçta dişlilerin tasarımı yapılırken, aynakol veya başka bir bileşen tek parça olarak düşünülmüyor. Bir set halinde yapılıyor tasarımlar. Dişlerin hatveleri, açıları, sayıları ve güç aktarıcı eleman (burada zincir) birbirine uyumlu olacak şekilde tasarlanıyor. Dolayısıyla, bence de set halinde değiştirmenizde fayda var.

aynı olayı bende yapmak istiyorum maliyeti ne kadar tuttu ?

Shimano Alivio 430 9 lu vites kolu
Deore FCM-591 howatech II rulmanlı 44-32-22 aynakol
Deore FD-591 ön aktarıcı
Deore RD-M592 shadow arka aktarıcı
Deore hg-50 ruble
Deore Hg-53 zincir
Shimano M475 Arka Göbek

Taktırması, ayarı felan hepsi 450 lira tuttu

O zincirlerin ömrü kısa oluyor, aşınmasını fazla geciktirmeden değiştirmekte fayda var. Yerine KMC öneririm bir dahaki seçiminiz için. Oldukça fark var, takınca bile hissedersiniz zaten.

Geri