Scudo Sports

Depoda saklayacağımız yedek parçaları paslanma vs problemlerden nasıl koruyabilirim?

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.511
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamun Aleykum öncelikle hepinize hayırlı Cumalar dilerim;
Sormak istediğim şeyi forumda arattım fakat tam net bilgi bulamadım. Elimde bulunan bazı çelik ve aluminyum yedek parçalarımı depoya kaldırayım diyorum. Ama merak ettiğim bunları pas vesaire dış etmenlerden nasıl koruyabilirim ? Yapmam gereken işlemleri bilen dostlarımdan bilgi rica ediyorum.
Teşekkürler şimdiden...

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Scudo
Metal olan ürünler üzerlerinde ince tabaka yağ ile gelirler. ürünler çok büyük değilse makina yağı ile dolu bidon içinde uzun zaman en ufak sıkıntı yaşamadan kalır. ince makina yağı iş görür.

@Asusmune
yağ dolu bidon işi yaş abi biraz , jant takımı filanda var, peki makina yağıyla yağlasam aynı korumayı sağlar mı abicim?

@mariokaldato İnceden sürüleceği için sıkıntı yapabilir.yada inceden yağlayıp sağlam poşete sarıp nemsiz ortam belki ilaç olabilir. ürün kıtmetliyse çok ince silikon esaslı sıvı gresle korumaya alırdım. spres şeklinde hesaplı satılanlar var

@Asusmune
hmmm anladm abi o spreyi bi sorayım

@tuna ünüvar
:D :D

yağ sorun olacaksa mazot iş görür. geniş yayvan bir kaba koyup mazotla muhafaza edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
yağlayıp da kadınların poğça , kesilmiş limon vs sardıkları şu poşetlerle de sarmalasam mı acaba?

@mariokaldato o da olur strech filmle...Biz kalıpları silikon esaslı sıvı gres spreyle bi güzel yağlayıp strech filme sarıyoduk hiçbir sıkıntı olmuyordu

Abi büyük poşetler var içine koy. İçindeki havayı elektrikli süpürgeyle çek. Hava almayacak şekilde bağla

WD-40 veya sıvı gres spreylerle güzelce yağladıktan sonra streçe sararsan epey uzun bir süre saklarsın. Yağlandığı zaman oksijenle bağını kesip korozyonu engellemiş oluyorsun. Engeller o yağın kurumasını vb engeller.

Ancak yağladıktan sonra bir miktar bekle, hemen strece sarma. Çünkü bu tip şeyler solvent içerebilir ve solvent uçmadan streçlemek malzemeye zarer verebilir.

• Beğen
:D Cumhur bey cahil cahil iş yapmayın efenim. wd40 ile spreyleyip, şunların içine koyuyorsunuz senelerce duruyor. :D :D :D
(link)

• Beğen
@master06
Sayın Halil İpram bey ;
Öncelikle yaptığınız giriş seviyesi şakalar ve komiklikler için teşekkür ederiz.
Yaptığımız incelemelerde ( cüzdanıma baktım lan para suyunu çekmiş, ödenmemiş faturalar , abuk subuk notlardan başka bşi görmedim ) tavsiye ettiğiniz ürünlerin giriş seviyesi bir adamın ekonomisini derinden sarsacağına karar verdik.
Tavsiyeniz için teşekkür eder , bir başka konuda görüşmek dileği ile iyi günler dileriz
:D :D :D tamamm bro bakacam linke neymiş bu torba :d

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Geri