Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Devlet dairesine bisiklet alınması yasak olabilir fakat böyle düşmanca tavır yapılması gerekmezdi

Şehirden şehire değişiyo galiba bu olaylar eskişehirde insanlar artık alışmaya başladılar :)

Scudo
Olaya orada tanık olmuş biri gibi bakarsam, ilk dikkatimi çeken şey, iletişimde yapılan hatalar olurdu.

Bir taraf sormadan bisiklet sokmuş içeri. Birinci hata. Bunu sormanız gerektiğini, yaşadığınız şehrin bir Amsterdam olmadığını kestirebilmeliydiniz. Ardından gerilla savaşını başlatacak ikinci hata geliyor: Hayırdır birader? Sonrasını tahmin etmek de güç değil.

Bisikletlilerin "Altı üstü bisiklet!" tavırları, her zaman onların umduğu şekilde karşılanmıyor.

Doğru hareket yanlış tavır. Binaya bisiklet sokmak yasak olabilir. Biraz empati kurunca o an idari amiri gelse o insan zor durumda kalabilir belki. Ama ne olursa olsun hem insani olarak, hem de bulunduğu kademe olarak bunu düzgün bir biçimde ifade etmesi gerekirdi. Ne yazık ki yurdum insani saygı konusunda sıfırında da altında bisikletlilere karşı. Bugün özellikle toplu taşıma şoförleri beni çok fazla zorladı mesela. En iyisi her an kaza yapacak gibi sürmekle beraber her insanın da bu tarz bir tepki vereceğini varsayıp temkinli olmak

devlet memuru olmak terbiye gerektirir. karşısındaki kişide saldırgan bir tavır görmediği takdirde saygıyı elden bırakmadan gerekli açıklamayı yapmaya da mecburdur. çünkü kamuya hizmet vermektedir ve teknik olarak da devleti temsil etmektedir. ancak yetki denen nane her insanın altından kalkabileceği bir şey değil. haksızken bile kendini haklı çıkaran insan bir de haklı olduğu durumda ne yapmaz? gerçekte olan kuralların uygulanmasına eyvallah ama bir de bisiklet görünce kendince kural yumurtlayan tiplemeler var. bisiklet bu konuda bir bela paratoneri. mesela, içeride el arabalarıyla yükler taşınan bir iş hanının kapı görevlisi bisikletle içeri girilemeyeceğini söyleyebiliyor. kural var mı gerçekten böyle emin misin diye sorduğumda bisikleti içeri sokmanın çok saçma olduğunu koyacak yer olmadığını vb. zırvalayabiliyor. (ilk defa gittiğim bir yer değildi ve niye bisiklete izin verdin diye kimsenin hesap sorabileceği bir durumu yoktu görevlinin). hele bir de genç birini bulduklarında aman yandı.

@stalker

Bence olayın özeti bu. Düzce, Aydın, Konya vb. şehirler bisiklet şehri belki ama Eskişehir onlardan biraz farklı bir bisiklet şehri sanki. Farklı bir havası var. En sevdiğim şehirler arasındadır ve bu meselenin bir kültür meselesi olduğunu gösteriyor. İleride belki de PTT'ye bisikletle girmeniz hiç abes kaçmayacak ama şu an yaşadığınız yerde durum böyle. Biz buyuz işte...

@olgun şenel
Eskişehir insanı gerçekten bisiklete saygılı, ayrıca şehir de buna müsait örneğin bisiklet yolları bisiklet kiralama istasyonlarının her daim. Çalışması ,eti ,Esbike ve Büyükerşen tabiki:) (link)

devlet dairesi ise orada çalışanlar memur yani 9-17 arası vatandaşlar için çalışan kişiler amirlerine şikayet edebilir oradan da lakayık bir tepki alırsan dilekçe yazıp soruşturma açabilirsin.

@ANIL TERZİOĞLU

Nerde yazıyor gösterirmisiniz ondan sonra çıkarım deseydin keşke :)) Yaptıkları saygısızlık ve Anlayışsızlık ama burası Türkiye işte kime ne anlatabilirsin ki.. Bir video izledim bugün İsveç'te bir röportajda adam "Türkiye'de bisiklete ihtiyacımız yok EGO'muz var" diyor :D daha ne bekliyoruz ki burdan !!!

Bisiklet bir taşıt. Taşıt ile kapalı alanlara girmek ne kadar mantıklı diye sorgulamak lazım önce. Otomobil falan kapıdan geçmez ama insanlar motorsiklet veya golf arabası ile banka şubesine, posta dairesine girmeye başlarsa insanlara yer kalır mı sizce?

At, eşek, deve gibi hayvanlar da ulaşım amacı ile kullanılabilir. Onlar da binalara sokulabilmeli mi? Eşek de bisikletten fazla yer kaplayan birşey değil ve canı var sonuçta...

Burası Türkiye burda herşeyi bekleyeceksin, yasak olduğundan falan değil yani,onları adam yerine koymadınız sormadınız ya o yüzden. Bisikletlilerin bu kadar dışlandığı başka ülke yoktur emin olun. Hindistan ve uzak doğu ülkeleri bile bizden iyi. Adamlar en azından fakir olduklarını bilip bisiklete biniyor bizde o da yok

Bisikletle şubeye girmek hoş olmamış tabii... Eğer kilidiniz varsa bisikleti uygun bir yere kilitleyip girmeniz gerekirdi. Kilidiniz yoksa kapıdaki güvenliğin bisikletinize sahip çıkması biraz zor oluyor. Güvenlik her zaman yerinde duramayabiliyor. O nedenle bu sorumluluğu almak istemiyorlar.

Tavır konusunda bahsettiğinize göre tutumları hoş olmamış.

Pttnin resmi daire oldugunuda kim soyledi gecen gun kargo verirken bana direk su formu doldur dedi emre bak hele bende tapu mudurlugunde calisiyorum ve hergun insanlarla.bogusuyorum bana kufreden kisiye bile emretmedim hizmet sektorunde calisiyorsaniz kibar ve guler yuzlu olmak zorundasiniz velhasil elemani bu emrinden dolayi bayagi kucuk dusurdum insallah bu tavri kulagina kupe olur

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Devlet dairelerinde çalışan memurların hepsi bir değil. Bu olaydaki gibisine de denk gelebilirsiniz, tersine çok nazik ve saygılı olanına da. Aynı şekilde bu memurların sabahtan akşama kadar karşılaştıkları insanlar da bir değil. Herkes sizin gibi medeni değil, tersine memuru durup dururken çileden çıkaracak cinsten olanlar da var. Dolayısıyla insanın olduğu yerde böyle şeylerin net bir çözümü ya da suçlusu olması zor. Ben de benzer bir yerde çalıştığım için gözlemlerimden ve yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç budur. Lütfen bu tarz adamları kafaya takıp da gününüzü berbat etmeyin. Ben şu an nasıl bir adama ne anlatmaya çalışıyorum diye düşünün.

Sorunu çözmenin tek yolu, ulaşım ve diğer ihtiyaçlar için dandik bir şehir bisikleti kullanmak (Amsterdam'ı hayal edin). Çalınma derdiniz olmaz, istediğiniz yere bırakırsınız, göstermelik bir kilit takarsınız olur biter. Hayalinizi süsleyen bisikleti bu amaçla kullanmayın derim. Ben yol bisikletimi işe gidip gelirken kullanmıyorum. Çünkü bu alete tonla para dökmemin nedeni performans amaçlı kullanmak. Başka amaçlarla kullanıp ömrünü tüketmek bana mantıksız geliyor. Amsterdam'daki insanları bizden daha gelişmiş yapan şey, dandik bisikletlere binmekten gocunmuyor olmaları.

@ANIL TERZİOĞLU

21 yıldır bu ülkede yaşıyorsun, takıldığın şeye bak :D
Alışman lazımdı bu yaşa kadar :)

444 1 788 olmalı PTT'nin çağrı merkezi. Arayıp şikayet kaydı oluştur. "Bilmemne şubesine, şu gün-şu saatte gittim. Bırakacak güvenli bir yer olmadığı için şubeye bisikletim ile girdim. Yasak olduğunu bile söylemeden küfrederek! kovdular de. Kimseye de bi zararım olmadı, kimseyi rahatsız etmedim. Banko arkasından böyle gereksiz bir çıkış yaptılar. Orada tatsızlık çıkmaması için çıktım. Çalışanlar hakkında işlem yapılmasını istiyorum" de.
Büyük bir şube ise, çalışanları da tarif et biraz.
Senin canını sıktılar. Üstleri de onların canını sıksın biraz :)

@MertAG

Kiminin çöpü, kiminin hazinesidir, market bisikleti-kaliteli bisiklet olayı bu konu için başvurulacak son nokta olmalı bence.

@can akıncılar

O da bir şey mi ?
Esenlerde, binanın 7. katında balkonda "AT" besleyeni gördüm ben :snzdglsn::snzdglsn::snzdglsn:

@ANIL TERZİOĞLU

O memur sizin bisikleti "trafikte" bir "ulaşım aracı" olarak kullanmanıza itiraz etmemiş zaten, sorun "kamunun" kullanımı için bir alana kimseye danışmadan bisikletle dalmış olmanız.

@MertAG

Genelleme yapmanız hiç hoş bir tavır değil,

Olayda bahsedilen memurun, kaba bir tavır takınmış olması o memura dahi hakaret etmenizi haklı kılmaz iken, o memurun tavrı üzerinden bütün devlet memurlarına hakaret etmeniz yakışık alan bir durum değil.

Özrünüzü bekliyorum.

@stalker

Ptt içeriye almalıydı bisikleti haklısınız, hatta içeriyle de kalmamalı, bankonun üzerine koymalıydı. :tskler::tskler::tskler:

@stalker

Evet bence de devletin bisiklet kullanımını teşvik eden tedbirler alması, uygulaması ve sürekliliğini sağlaması gerekir. Buna Bisiklet yolları, bisiklet parkları, toplu taşıma araçlarında bisikletli kullanıcılara yönelik iyileştirmeler, bisiklet kullanımını teşvik amaçlı vergi indirimleri gibi daha bir çok madde eklenebilecektir buna.

ancak bina içlerine (kastım bizzat hizmetin sunulduğu alanlar, merdiven boşluğu gibi alanlar değil) bisiklet almak pozitif ayrımcılığı aşıp, diğer insanların haklarını ihlale girer ki, hoş olmaz kanımca.

Yorum da yok özürde yok memurda memur olduğunun farkına varana kadar arkadaş...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Geri