Scudo Sports

DH Kadro Belirleme

murty

Forum Bağımlısı
Tepki
1.176
Bisiklet
Giant
Merhaba

Artık DH denemek istiyorum bacak boyu 95 cm ve boyum 1.85 cm sizce seçmem gereken kadro kaç olmalıdır ?

Scudo
DH denemek derken daha evvel dj ya da enduro kullandınız mı, hardtail'den direk dh'ye geçmek pek mantıklı olmayabilir?

tamamen merakımdan soruyorum DH denilen şey bu redbull rampage deki gibi 7/8 metre aşağılara uçmak mı oluyo ?? Öyle bişeyi türkiyede yapmak çokzor ya :(

7-8 mt atlama peşinde değilim sadece biraz daha kayalık arazilerde seri hareketler ,İstanbul da yol bisikleti kullanmak zor olmaya başladı ,mtb değilde 160 mm ön süspansiyonu olan orta şekerli bir makine istiyorum .

Anladım Orta makineden kastettiğiniz segment enduro yada freeride'a denk geliyor kadro geometrisine göre sanırım.

Ayrıca kadro değil komple bisiklet almanız tavsiye edilir. Bu tür ürünlerin genelde parçaların birbiriyle %100 uyumlu olarak fabrika tarafından birleştirilir. Kadro alıp toplamaya kalkarsanız bisiklet parasını %50 geçen bir ücretle karşılaşmanız muhtemel ve uyumsuz parçalarla performans almanız zorlaşır.

Giant Reign
Cube Fritzz - AMS Pro ve Race Serileri
Specialized Enduro / FSR -Demo ve Stumpjumper EVO Serileri
Scott Genius LT - Voltage FR
Cannondale Jekyll
Trek Scratch

Gibi ülkemizde faturalı / garantili olarak satılan ürünler olabilir. Large 19-19,5" kadroları rahat kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

M kadro bisiklet bana küçük gelirmi sizce ? Cevap için çok teşekkürler .

@murty Evet küçük gelir ve sele borusu taksi anteni gibi en tepede durur hoş olmaz. ben 1,90'ım 19,5" kadroda bile sele borusu neredeyse 4/3 yüksekte oluyordu , gerisini siz düşünün sizin hakkınız 19-19.5 L kadro hocam. Altı sıkıntı yaratır. Hadi enduro için enn enn enn küçük 18.5 diyelim. altı çok abes olur.

• Beğen
Tepkiler: murty
Geri