@Ulaş Çavuşoğlu 7-8 metre atlamak değil olay, DH inde birden fazla türü var kendi içinde ayrılan. En önemli örnekleri ülkemizde Burak Uzun, Sertan Orman, Oktay İnce gibi isimlerdir. Üstelik @Burak uzun'un yaptığı Türkiye'nin en büyük dropu adlı bir videosuda var.
7-8 mt atlama peşinde değilim sadece biraz daha kayalık arazilerde seri hareketler ,İstanbul da yol bisikleti kullanmak zor olmaya başladı ,mtb değilde 160 mm ön süspansiyonu olan orta şekerli bir makine istiyorum .
Anladım Orta makineden kastettiğiniz segment enduro yada freeride'a denk geliyor kadro geometrisine göre sanırım.
Ayrıca kadro değil komple bisiklet almanız tavsiye edilir. Bu tür ürünlerin genelde parçaların birbiriyle %100 uyumlu olarak fabrika tarafından birleştirilir. Kadro alıp toplamaya kalkarsanız bisiklet parasını %50 geçen bir ücretle karşılaşmanız muhtemel ve uyumsuz parçalarla performans almanız zorlaşır.
Giant Reign
Cube Fritzz - AMS Pro ve Race Serileri
Specialized Enduro / FSR -Demo ve Stumpjumper EVO Serileri
Scott Genius LT - Voltage FR
Cannondale Jekyll
Trek Scratch
Gibi ülkemizde faturalı / garantili olarak satılan ürünler olabilir. Large 19-19,5" kadroları rahat kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
@murty Evet küçük gelir ve sele borusu taksi anteni gibi en tepede durur hoş olmaz. ben 1,90'ım 19,5" kadroda bile sele borusu neredeyse 4/3 yüksekte oluyordu , gerisini siz düşünün sizin hakkınız 19-19.5 L kadro hocam. Altı sıkıntı yaratır. Hadi enduro için enn enn enn küçük 18.5 diyelim. altı çok abes olur.