Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

DHL ve CRC!

Benim crc den 2 hafta önce aldığım 2 adet fren royal mail ile gümrüğe takılmadan sorunsuzca geldi.Siparişlerinizde mutlaka royal mail i seçin.

Scudo
Tekrar yazıyorum:
- Takipli kargo seçmediğiniz (default olan 5.99EUR olanı seçtiğinizde) takdirde Royal Mail ile gelir
- Takipli kargo seçtiğinizde (14.99 EUR olan) DHL ile gelir

Önceden bu kargo muafiyeti daha yüksekti.. bi sipariş vermiştim tam da yoldayken yeni gümrük muafiyeti kanunu resmi gazetede yanımlandı :)
"Nurtopu gibi bir 75 euro".
Neticesinde benim malzeme vardığında, UPS ağzındaki salyaları akıta akıta, gümrüğe taktı....
Adamlara bakın ben madurum bu böyle olmaz şu bu.... diyorum ama nafile tabi.
Sonra madem savaş istiyorsunuz hadi bakalım diyerek gümrük müsteşarlığını aradım. 1 hafta kadar süren telefon görüşmeleri neticesinde müsteşarlık gümrüklere bir yazı gönderdiklerini söyledi bana. Benim durumumda olan, yani mevzuat değişikliğinden madur olanların ürünleri teslim edilsin diye..
tam bu nokradan sonra bu yazının gümrükçülere ulaşması her nasıl oluyorsa tam 1 ay aldı :) Bu arada eminim ki benim gibi uğraşan ama pes edenler olmuştur..
UPS ile defalarca telefonda tartıştık..
Sonunda beni aradılar ve "Siz kazandınız kolinizi yarın gümrükten çekerek adresinize göndereceğiz" dedi müdürleri..
Ama yasal bir işlem yapıldığı için belge düzenlenmiş, damga pulu vs giderleri olmuş... sizden sadece bir 50 TL talebimiz olacak dediler.
(mebla 500 TL lerden 50 TL. lere düşünce kekleriz diye düşündüler) razı olmadım tabi..
ve 1 gün sonra adresime, tek bir kuruş dahi ödemeden, kolim teslim edildi..

Kıssadan hisseye bu özel kuryelerle kesinlikle çalışmayın..

• Beğen
Tepkiler: Murat.K
@Murat.K

Ben default olanı seçmiştim 5.99 EUR luk fakat DHL ile geldi.

Birkaç gün önce Sports-Tracker'dan nabız ölçer satın aldım. Sitelerinde 79.90 Euro yazıyor, ancak satın alma sırasında bilgilerimi girmemin ardından fiyatı 64.96 Euro gösterdi, 5.61 Euro da shipping ekledi, toplam 70.57 Euro ödedim. Bana maille gönderdikleri faturada da tutarlar bu şekilde yazıyor, ürün 64.96, kargo 5.61, toplam 70.57 Euro. Ancak az önce DHL'den mesaj geldi, paket gümrüğe takılmış. Yurtdışından pek alışveriş yapmadığım ve ilk kez gümrüğe takılma durumuyla karşılaştığım için de hiç bilgim yok. Aradım adamları, %20 vergi + 65 lira ardiye ücreti istediler, isterseniz de ücretsiz geri göndeririz dediler. %20 vergi neyse de 65 TL ardiye masrafı can sıktı tabi. Anlattım bunları, pakette ve faturada 79.90 Euro yazdığı için bir şey yapamayız dediler.

Internetten biraz araştırayım diye çeşitli sitelere baktım, forumdan da araştırınca bu başlığa denk gelip yazılanları okudum. Adamlara mail atıp, bana maille gelen faturayı ve kart ekstresini gönderip en azından 65 TL ardiye ücretinden kurtulabilecek miyim şansımı deneyeyim. Olmadı mecbur geri yollayıp doğru düzgün 64.96 Euro ürün bedeli, 5.61 Euro kargo bedeli yazarak göndermelerini isteyeceğim.

DHL'le takılır, normal postayla takılmaz veya takılsa da gümrük masrafı az olur gibi konularla ilgili de hiç bilgim yoktu. Baştan araştırsaymışım daha iyiymiş. Kişisel kullanım için olduğu ve 75 Euro'yu geçmediği için nasıl olsa takılmaz diye düşünmüştüm. Buradan bilgi veren paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Murat.K
Gönderilen ürünün ne kadarının kargo ücreti olduğu gümrükteki belgelerde görünüyor zaten. CRC bunu yazmamak gibi bir şey yapmıyor.
Muafiyet sınırı 75€ dan 70 e düştüğünü mü yoksa yanlışlıkla 79€ yazıldığını kastediyorsunuz anlaşılmıyor .
genede umarım sorununuz hallolur.

Muafiyet sınırında bir değişiklik yok, 75 Euro. Ancak Sports-Tracker faturaya ürün bedeli için 79.90 Euro yazmış, oysa ben kargo dahil 70.57 Euro ödemiştim. Adamlar faturaya yüksek tutar yazdığı için gümrüğe takılmış. DHL'e mail attım, bana gelen 70.57 Euro'luk e-faturayı ve kart ekstresini gönderdim ama şimdilik bir cevap yok. Zaten adamlar 79.90 Euro yazarak gönderdiyse onu değiştirecek bir şey yapabileceklerini de sanmıyorum. Ardiye muhabbbeti olmasa %20 vergiyi öder geçerdik de şimdi 35 TL vergi 65 TL ardiye 100 TL ekstra çıkıyor. Adamlardan bir cevap gelsin ona göre bir karar vereceğim artık.

DHL ücretsiz geri göndeririz dediyse geri gönderme talebinde bulunun derim. Buna benzer bir durum başıma geldi. Satıcıyla ve DHL ile uzun uzun yazıştıktan sonra ardiye ücretini ödemeden paketimi bana teslim ettiler. Sadece gümrük vergisini ödedim.

gorusleriniz@dhl.com adresine durumu belirtir bir email gönder. Aynı zamanda satıcıya da şikayette bulun. Yüksek fatura düzeleyerek seni zor durumda bıraktılar. 79,90 olsaydı zaten almazdım falan gibi bir takım şeyler yaz.

• Beğen
Tepkiler: Evren Uyanık
kredi kartından çekilen para 70 Eur. değil mi? kredi kartı ekstresi bile gümrük sorununu çözer.
Ayrıca ben faturaya crc nin yanlışlıkla 79 yazdığını bile sanmıyorum. Okuma hatasıdır. DHL ile Gümrük memurları tam bir uyumluluk içerisinde çalışıyor biri hata yapmış olsa da diğeri hemen düzeltir.

Benim ödediğim ve bana maille gelen fatura bu:

http://www.evrenuyanik.com/bisikletforum/sports-tracker-hrm-1.jpg

Gümrük evraklarında yer alan fatura ise DHL'in gönderdiği faksa göre bu:

http://www.evrenuyanik.com/bisikletforum/sports-tracker-hrm-2.jpg

Bu ikinci faturada %23 (14.94 Euro) KDV benzeri bir vergi eklenmiş, bu yüzden 79.90 Euro yazılmış faturaya, ama ben ürüne 64.96 Euro, kargoya 5.61 Euro ödedim. Ürünü alırken de faturada böyle bir vergi görüneceği, 79.90 Euro yazacağı yönünde hiçbir bilgi yoktu. Zaten benim ödediğim bir vergi de değil bu. Kağıt üzerinde göstermek zorunda oldukları bir şey mi anlamadım. Bu arada ben CRC'den değil Sports-Tracker'dan aldım bu ürünü. Şimdilik Sports-Tracker'dan da, DHL'den de bir cevap yok. Yanıt gelmezse DHL müşteri hizmetlerini tekrar arayıp bağlamaya çalışacağım. 100 lira bayılır ürünü çekeriz sorun değil de uygulama saçma. Devlet ne vergisini alacaksa alsın da DHL el kadar cihazın nesine 65 lira depo parası almaya çalışıyor, sinir bozucu kısmı bu.

İhracatta KDV düşülür. Bunu CRC ve Evancycles çok iyi uyguluyorlar. Sport-Tracker da tahsilat yaparken uygulamış ama faturalarken sistemleri bunu dikkate almamış. Ya da başka sorun oldu. Her ne olduysa senin bir sorumluluğun yok. Ama derdini kime anlatacaksın? Biraz ısrarlı ol ve iade edecem diye tehdit et.

Ebay'de 87 dolara var. 97 dolar gümrükleme sınırı. İade et ebayden al. Borderlinx de hesap aç malı borderlinxe gönder. Onlar Türkiyeye gönderir. Borderlinx kargo bedelini faturalamadan sadece mal bedelini beyan ederek gönderiyor.

DHL'den yanıt geldi:
Değerli Müşterimiz,
Gönderinizin sorgulanma aşaması sonuçlanmıştır.
Pazatesi günü gümrüksüz olarak tarafınıza dağıtımı gerçekleşecektir.
Bilgilerinize,
DHL Express

Çözüleceğine dair pek umudum yoktu ama bana gelen e-faturayı ve kart ekstresini gorusleriniz@dhl.com adresine gönderince, satıcıyla irtibat kurup 70.57 Euro ödediğimi teyit edebilirsiniz yazınca ikna oldular galiba.

Burada bilgi paylaşımında bulunup yol gösteren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Gözün aydın. :)

İnsana havaya 65 TL vermek çok koyuyor. Bu 65 TL yi haketmek için yaptıkları hiçbirşey yok.

CRcnin dhl kullanması çok kötü oldu... DHL geçenlerde bir siparişimde aynı şeyi banada yapmaya çalıştı.Konuyu görünce bende yazma gereği duydum. Aldığım sele 72 euroluk bir üründü + 15 eu kargo bedeli. Kargomun gümrüğe takıldığını söyleyen bir bayana gümrük mevzuatından haberim olduğunu,kargo tutarının önemli olmadığını, ürün bedeli 75 euro altı şahsi kullanıma ait bir ürünü gümrüğe takamayacaklarını söyledim.Sonradan kıvırarak totalde 75 euroyu geçtiğim için takılmış olabileceğini söyledi.Bende dedim yok öyle bir uygulama buna hakkınız yok şaka mı bu? Sonrasında benden ödeme yaptığım kredi kartı ekstresi vs,site linki gibi bilgileri istedi.Sonrasında ürün elime ulaştı.Ama önemli olan burda haksız yere 65TL geçirmek için insanı yoklamaları.Saf bir insan olsak geçircekler 65 TL yani. Dhl ile alabiliyoruz bu şekilde, benim merak ettiğim UPS de ütün bedeli 75 euro altı olup + kargo ile 75 euroyu ğeçtiği zaman böyle bir haksız kazanç çabasına giriyor mu?Mağdur olan arkadaşlarımız var mı?Jensondan bir ürün almak istiyorum ama 65 euro + kargo eklenince 78 euro tutuyor malum ups ile şaka olmaz.Geride göndermiyolar.Ürün tutarının misli misli vergi talep ediyorlar.Nediyorsunuz bu husuta?

Ben UPS ile hiç sorun yaşamadım şu ana kadar, kargo hariç 75 euro altı, kargo dahil 75 euro üstü olan 2-3 sipariş verdim jenson dan hepsi elime sorunsuz ulaştı.

En üzeli standart kargoları Royal mail ki oda takip nosu vermiyorlar...
USPS ile amerika tek geçerim.... hiç sorunsuz gelir

Merhabalar,
Bende bir kaç gün içerisinde ekteki ürünleri almak istiyorum. totalde 65 dolar ediyor ve takipsiz kargo işaretli. yinede dhl ile mi gönderirler mi ? http://g1303.hizliresim.com/17/f/l11u8.jpg

CRC artık işi iyice bozdu! Defalarca mail attım aradım ama nafile, ben CRC 'den büyük değilim ya, Türkiye'den toplu ve büyük bir şikayet gitmediği sürece bu iş değişmez.

Son örneğimi paylaşayım, 3 kalemden oluşan tek siparişimi, aynı gün 2 ayrı pakette yani 2 ayrı takip numarası ile DHL ile gönderdiler.
Tahmin edin ne oldu! DHL her bir paket için 65TL antrepo hizmet bedeli istiyor, güler misin ağlar mısın!

Yazdıklarınıza kesinlikle katılmıyorum aksine DHL nin çok iyi bir kargo firması olduğunu iddaa ediyorum ve tüm kargolarımın DHL ile gönderilmesini istiyorum. Neden mi ? çünkü adamlar ilgililer;
1. 75 euroyu geçmeden kargon takıldı mı ? Sebebi de fiyatınından şüphemi ediyorlar ? Hemen evrakları faxlıyorsun ertesi gün ne ardiye masrafı nede %18 vergi ödetmeden gönderiyorlar... (Sen sadece hakkını savunuyorsun..)
2. 75 euroyu geçtin mi tüm gümrük işlemlerini kendileri üstlenip üzerine sadece 65 tl ardiye masrafı alıp hatta gümrük masrafı ve ardiye masrafını kapıda ödeme, şubede ödeme gibi seçeneklerle gönderiyorlar..
3. 1100 euroluk bisiklet aldım CRC den 5 günde elime ulaştı ve sıkıntısız % 18 vergi+ 65 tl ardiye masrafı ödedim..

Hala nasıl kötülüyorsunuz bu 2 firmayı anlamıyorum.. İşinin peşine düşmek en iyisi olur diye düşünüyorum.. Yok benim kargomu royalmaille göndersinler kaybolsun izini bile bulamayım diyorsanız sizin seçiminiz... Bol pedallar..

Geri