Scudo Sports

Dİ2 Ayarı nasıl yapılır? Ustaya sorduk

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Tepki
1.114
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ustaya Sorduk köşemizde bu hafta Aktif Pedal Caddebostan mağazasından Ferhat Atik Di2 ayarının nasıl yapıldığını anlatıyor.

Scudo
@celilcetinerUltegra serisi 1000$ seviyesinde diye biliyorum.

Paylaşım için teşekkürler Fatih [emoji106]

Kilitli Pedal

Video için teşekkürler lakin, ayar moduna gireriz ve ayar yaparız kısımları biraz zayıf kalmış. Sanırım benim gibi bir çok kullanıcı ayar moduna girdikte ne oldu. Vites tuşlarına basınca birşeyler oluyormu onu merak ettim ve cevabını bulamadım.

Bu vites ayarları anlatırken vidaları çevirerek hizalarız diyip kenara çekilmek gibi olmuş :)... genede emeğinize sağlık sonraki videoda görüşmek üzere.

@Mustafa Acar

Ayar moduyla sadece arka vites ayarı yapılıyor ,
Shimanonun resmi di2 ayar videosunda ön vites 1 arka vitesin 4 alınıp ayar yapılmasın belirtiyor.
Ayar modu açılınca arka stı kol üzerindeki vites vites yükseltme ve alçaltma tuşlarına basarak arka aktarıcıyı minim minim sağ sol kaydırıp ayarını yapıyoruz.
Ön aktarıcının ayarı stı yollar ile yapılmamakta maalesef limit vidaları ile yapılmaktadır.

arka lastiği sökmediğin sürecede ayarı hiç değişmiyor en güzel yanı da bu zaten , ayarı kaçsa bile de ayarı da yolda giderken yapabiliyoruz :)

di2 hakkında sorulara açığım elimden geldiğince yardımcı olurum

Ben başlıyorum aralık ayıyla birlikte almaya :D Ama hala tereddüt içindeyim İstanbula getiripte mi bisikleti taktırayım di2 sistemini tabi benim alacağım deore xt dağ bisikletim için :D 5500tl falan tutacak galiba kabloları ne yazık ki parçaları almadan anlamayacağım için :)

Fiyata takılmamak lazım en azından bilgi paylaşımı olmuş programa girildikten sonra nasıl ayarlandığıda anlatılsaymış daha iyi olurmuş ama genede emeğe saygı

Vay be yarı otomatik vites sistemi. Daha neler var neler ?

Mekanik ayrı güzel elektronik ayrı. Hangisi bütçemize uyuyor mutlu ediyorsa en güzeli de o.

Kilitli Pedal

Bende de bir Di2 Ultegra var. Bu sebeple başlığı görünce çok sevindim.

Lakin video gerçekten hiçbir bilgi vermiyor! Çok yüzeysel geldi bana. Trim ayarları yaparız diyor. Peki tuşa bastık pedal çeviriyoruz yeterli mi bu trim ayarına vs. vs. vs. konu ile ilgili detaylı bir Türkçe videonun tadından yenmez bence.

Arkadaşlar bir tanıdığımda 2018 model Ultegra Di2 set var.Bunu alırsam benim için ne değişir?(mekanikten geçecek birisi olarak) ve bakımları nasıl olur,arızası falan olur mu?(2018 model olduğu için soruyorum)

Arkadaşlar bir tanıdığımda 2018 model Ultegra Di2 set var.Bunu alırsam benim için ne değişir?(mekanikten geçecek birisi olarak) ve bakımları nasıl olur,arızası falan olur mu?(2018 model olduğu için soruyorum)
Bende yakın zamanda 8050 di2 ye geçtim eski setim r7000 di performans anlamında bişey bekletmeyin di2 ye geçince uçulmuyor 😁 ama konfor daha temiz vites geçişleri özellikle ön vites geçişleri çok havalı oluyor 😊 ayrıca di fly da alır garmin yada wahoo nuzda varsa tadından yenmez

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri