Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Didi reklamında Naciye teyze bizi nasıl kandırıyor?

Demir Atlı Adam

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.039
Tepki
3.134
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Lipton Ice Tea; Fruko Meşrubat tarafından, Fuse Tea ise; Coca-Cola tarafından üretilirken, Didi; Türkiye’nin en büyük Çay üreticisi olan Çaykur tarafından üretilmektedir. Bunu neden söylüyoruz?Bu üç ürünü yanyana koyduğunuzda en çok güven veren; tabii ki Türkiye’nin çay konusunda uzman kuruluşu Çaykur olacaktır. Çünkü konu Çay’dır.


Fakat görüyoruz ki, Çaykur’un ürettiği Didi Soğuk Çay’da içerik olarak büyük bir farklılık yok. Hatta diğer ürünlerde binde 1 oranında bile olsa, Şeftali suyu konsantresi bulunurken, Didi’de bu da kullanılmamış❗Tat, tamamen Aroma vericiler ile verilmiştir.


Bunun yanısıra, ürünün 500 ml.’lik teneke kutusunda tam 40 gr. şeker var❗ Bu üç ürün arasında en yüksek şeker oranı demek. Tam 20 küp şekerden bahsediyoruz☝Çayına 2 şeker atmayı alışkanlık haline getirmiş bir birey tam 10 tane çay içerken ancak bu kadar şeker tüketiyor. Burada yaklaşık 1-2 dakika içerisinde tüketilecek bir üründen bahsediyoruz☝ Yani vücudumuza 1-2 dakikada girecek tam 40 gr. şekerden bahsediyoruz. Bu durumun gerçekten izahını yapamıyoruz. Bu haliyle, Türkiye’nin en büyük Çay üreticisi olan Çaykur’un, Soğuk çay konusunda özellikle uzmanlığını aratacak bir nitelikte ürün geliştirdiğini kabul etmek lazım. Formül konusunda diğer ürünlere benzerliğinin gerekçelerini geçiyorum, en azından Şeker oranı konusunda daha hassas davranılabilirdi. Bu ürüne bu kadar yüksek oranda şekeri koymak gerçekten akıl alır gibi değil😒
didi-soguk-cay.jpg

Ben bu site sayesinde masum sandığım soğuk çay ve meyveli sodayi bıraktım arkadaşlar.
Kaynak : gidadedektifi.com
 
Son düzenleme:
Scudo
Türko çok önemli bir noktaya değinmişsin. Ne olduğunu bilmediğimiz yiyecek ve içeceklerle gıda endüstrisi hem doğayı hem İnsanlığı mahvetti.

Küreselleşen dünyanın küresel ekonomileri kullandıkları türlü türlü numaralarla bizleri bağımlı hale getirdi. Sonucu ise adı konmamış binlerce hastalık çeşidi.
 
Ben de takip ediyorum, sahteliklerin, kandirmacalarin gizli kalmisliklarini gün gün yüzüne çıkartıyor.

Ayrıca foyasini ortaya çıkardığı kapitalist markaların kendisine açtığı davalara karşı dimdik ayakta duran bir şahsiyet.

Kendisini tebrik ediyorum, bu kadar üzerine gelinmesine, baskı kurulmasına rağmen yılmadı.
 
Evet doğru söylüyorsun diğerlerinin tüketicileri kandırması çok doğal ama Çaykur un kandırması başlık açacak kadar tuhaf bir olay. Sen pakete girmiş üründen sağlıklı besinler arıyorsan işin çok zor dostum.
 
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
İşin kötüsü yeni gıda yasasına göre gıdaların zararlarından bahsetmek yasaklanacak. Eğer teklif yasalaşırsa bu tip konularda bizi uyaranlar ceza alırken, hileli hurdalı gıda üreticilerinin ekmeğine yağ sürülecek 🤬
 
Market içeceklerinden sade maden suyu ve Kefir ( iyi markaların ) dışında başka hiç bir şey ağzıma sürmüyorum
 
Arkadaşlar

Didi midi onla bunlar uğraşmayın. Konuyu daha geniş öğrenmek için; Saklı Seçilmişler - Soner Yalçın kitabını okuyun, ağlarsınız ağlarsınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Soda hariç asitli içecekler, ice tea vs içmeyeli yıllar oluyor. Sodadan hariç bir tek bira içiyordum, onu da 5 ay önce olduğum ameliyattan önce bıraktım. %100 sağlıklı yaşıyorum diyemem ama yine de dikkat ediyorum. Nacizane fikrim; ülkenin gıda kalitesinin yerlerde olmasının tek sebebi FAKİRLİK. Kaliteli gıda iyi para. Garibanın da yiyecek bir şeyler bulması lazım, onun içindir ki devlet böyle dandik şeylere yol veriyor. Biraz da "sosyal yardım" yaptım mı, bu iş tamamdır. Yoksa, aç kalan halk bazı şahısların koltuğunu sallar.
 
türkiye'deki fanta vs ingiltere'deki fanta:

gıdalarla ilgili yaptığı araştırmalarla bilinen “gıda dedektifi”, “bizim neyimiz eksik? türkiye ve birleşik krallık’taki fanta karşılaştırması” başlıklı bir yazı yayımladı. yazıda, fanta’nın türkiye’de içeriğiyle ingiltere’de satılan ürünün içeriği karşılaştırıldı

gıda dedektifi’nin yazısı şöyle:

“son dönemde özellikle c vitamini içeriğiyle tüketicilerde ‘sağlıklı’ algısı oluşturan gazlı içecek fanta ile ilgili dikkat çekici bir kıyaslama yapacağız. kıyaslama demişken, bu farklı bir marka ya da ürün ile olmayacak. sadece basit bir karşılaştırmayla aynı ürünün birleşik krallık’taki içeriğiyle ülkemizdeki içeriğini gözler önüne sereceğiz. bunu açıklarken de basit bir soru soruyoruz; bizim neyimiz eksik?

türkiye’de ‘yaşatır seni!’ sloganıyla satılan fanta, ingiltere’de ‘best fanta taste ever!’ yani ‘şimdiye kadarki en iyi fanta tadı!’ sloganıyla satılıyor. öyle ki; ürün türkiye’de %3 oranında portakal suyu konsantresi içerirken, bu oran birleşik krallık’ta %5’e yükseliyor. bu oran içerisinde %3,7 portakal suyunun yanısıra %1,3 oranında narenciye suyu konsantresi bulunuyor.

türkiye’deki ürünün 330 ml.’lik tek kutusunda 24,1 gr. yani yaklaşık 12 tane küp şeker bulunuyorken; aynı ürünün birleşik krallık’taki aynı kutusunda 15,2 gr. yani yaklaşık 7 tane küp şeker bulunuyor.

türkiye’deki üründe şeker kaynağı olarak mısır şurubu yani glikoz-fruktoz şurubu bir alternatif iken; birleşik krallık’taki aynı üründe mısır şurubu içeren bir alternatif bulunmuyor.

türkiye’deki üründe yapay aroma vericiler kullanılmışken, birleşik krallık’taki aynı üründe “doğal” aroma vericiler kullanılıyor.

türkiye’deki üründe renklendirici olarak havuçtan üretilen beta karoten varken; birleşik krallık’taki aynı üründe havucun kendisi ve kabak bulunuyor. üründe bu içerikle turuncu renk doğal olarak veriliyor ve ilave renklendirici içermiyor.

neyimiz eksik,

neyimiz fazla belli.

ama asıl eksik olan bu ürünlerle ilgili tepkimiz ve bu ürünlerdeki çifte standardın her geçen gün daha da belirginleşmesidir. türkiye yapay aroma vericilerle, mısır şurubuyla ve yüksek ilave şeker ile obeziteye, diyabete ve birçok kronik hastalığa işte böyle sürüklenmektedir. bu yayınlarla tüketici olarak kendimizi ve ailemizi korumayı hedeflerken; türkiye cumhuriyeti’nin gıda politikalarını yönetenlere de belki biraz ilham, belki biraz cesaret veririz diye ümit ediyoruz. çünkü biliyoruz ki; bu endüstriyel ürünlerin önüne toplumsal farkındalık ve bu farkındalığın tezahürü olarak yapılacak mevzuat düzenlemeleriyle oluşacak güçlü bir devlet politikasıyla geçebiliriz.”

(Ekşisözlükten alıntıdır)
 
Ortada bir kandırma yok ki. Gıda dedektifi rumuzlu arkadaş kimyasal analiz yapmıyor. Ürün ambalajlarında yazan içerik bilgisine bakıp yorumluyor.
Gazlı/gazsız hazır içecekler içip yüzde yüz sağlıklı olanını gören var mı?
 
Dün bi dinlenme tesisinde uzandım bir limonata aldım. BUzz gibiydi hemen jelatinini kaldırıp kafama diktim. Soğukluğu içime yayıldı keyf ve huzur verdi sonra elimde kutusu ile bir sandalyeye attım kendimi. Gözlerimi kapatıp miğde duvarıma çarpan buz gibi limonatanın coşkusunu dinledim. Sonra ağzımda ufak bir acılık hissetmeye başladım, gözlerimi açtım limonatanın kapağını okumaya başladım. İçinde maşşallah limon dan başka herşey var. Töbe daha içmem.
 
@Özcan sanırım tüm videoyu yani reklamı izlemediniz. Naciye teyze ev yapımı soğuk çayı herkes tarafından sevilince Çaykura giderek aynısını yapın diyor. Çaykurda yaptık diyor. Sanırsın ki ev yapımı doğallığında bir çay. Belki de koladan bile fazla şeker içeriyor.
 
Geri