Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dik mazgal rezilliği ve jantın durumu

Tepki
78
Bisiklet
Cesur
Az evvel iki lastiği de yedim. Tam bir rezillikti. Bat-çık çıkışına koyulan sürpriz dik mazgala epeyce hızlı biçimde (40 km/s civarı) daldım. Moralim çok bozuk. Jantın ilgili kısmının fotoğrafını koyuyorum. Sizce ne durumda? Tek taraftan aldı darbeyi, diğer taraf sağlam. Anlayan arkadaşlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Bu arada düşme falan yok. Sert biçimde mazgala dalıp çıktım, sürtme benzeri bir geçiş oldu. Arka jantta bir şey yok gibi. Fotoğrafta gördüğünüzün çok çok ufak bir versiyonu, yine tek taraflı.

http://i.imgur.com/wMGYwAK.jpg

Scudo
Lastikler gitti mi? Jant yine iyiymiş hasar az görünüyor. Ben dik açıya gelecek şekilde jantı katlamıştım bir seferinde. 15-16 tane de tel kırılmıştı.
Geçmiş olsun.

Lastiklerin ikisinde de ufak yarık var, sinirden farklı şeyler görmüyorsam. O darbeden hasarsız çıkmaları imkansızdı. Schwalbe Ultremo ZX'ler vardı üzerinde. Dişsiz tip lastik olunca hasar tespiti kolay oluyor.

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: S26
@Semih Aydınlıoğlu Merhaba. Yapılacak çok bir şey kalmamış. Jantın o kısmına (Sadece o kısmına) ince bir zımpara ile ezikten dolayı dışarı taşan alüminyum çapağı temizlemeniz gerekmekte. Birde jantta atlama var mı ona bakın. Yani jant döndüğünde aşağı yukarı inip çıkıyor mu?

Şimdi kontrol ettim iki jantı da. Yukarı aşağı yalpalama, atlama göremedim. Daha sakin kafayla daha hassas bir test yaparım ama bakabildiğim kadarıyla böyle bir problem yok.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geçmiş olsun. Dün benimde sadec ön teker için başıma geldi. Bu gün decathlondan 4 tane iç lastik sipariş ettim:))

Geçmiş olsun. Ben de yol bisikletini aldığım ilk günlerde mazgala girmiştim. Sağolsun Serkan abi yardım etmişti o zamanlar. Benim jantımda sizin fotoğrafta gözükenden daha fazla hasar vardı ama zımparayla düzeltip akor yaptırmıştım. 700 km'dir sorun çıkarmadı.

Geri