Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diken batmayan 26 inch dış lastik var mı?

Speedy Cycler

Daimi Üye
Tepki
286
Arkadaşlar 1995 yılından beri mtb tarzı bisiklet kullanıyorum. Bu süre içerisinde tahminen 100 defaya yakın lastik patlattım. Patlama olayına genellikle halk arasında deveçökerten denilen bir diken türü yol açtı. Bu diken, belki bilirsiniz hafif yumru gövdeli oluyor. Şimdi sizlere bir soru soruyorum. Bu dikenin batmayacağı kadar sağlam 26 inch jantlara uygun dış lastik var mı? Eğer bu konuda bilgi sahibiyseniz lütfen mesaj yazın.
Hepinize iyi pedaller.

Scudo
Bildiğim kadarıyla lastik ne kadar kalın olursa patlamaya karşı o kadar dirençli oluyor.Lastiğin patlamaması için sıvılar ve patlak önleyici şeritler var onlar kullanılıyor genelde

• Beğen
Tepkiler: Speedy Cycler
Rubena marka, APS özellikli lastiklerden bulabilirseniz, öneririm.

Özellikle bahsettiğiniz dikenlerden çok şikayetçiydim. APS lastikleri taktıktan sonra deneme amaçlı bir süre deveçökerten dikenlerinin çok olduğunu bildiğim bölgelerde sürdüm. Hiç patlak olmadı.

• Beğen
eğer slick lastik alacaksanız "hutchinson city slick" almanı tavsiye ederim..benimde lastiklerin dediğiniz dikenler yüzünden patlıyordu..ama bunlara gectikten sonra patlak kavramını unuttum diyebilirim..patlaya karşı % 50 direncli..ekstra bir sıvı ya da şerit koymana gerek yok..tavsiye ederim..

• Beğen
cevap ;schwalbe marathon xr...

3 aydan beri ne pompa nede yama seti taşıyorum...biraz ağır bir lastik (1 adet 700 gr civarı) olmasına rağmen oldukça dayanıkllıdır...

kendinden slime içeren içlastik kullanıyorum o dikenler batsa bile çıkarınca lastik kendini onarıyor. şaşırtıcı olan gayet güzel onarıyor yama yapacak delik bile bulamadım patlağın yerini bile bulamadım üstelik en az 50 psi hava basıyorum. dışlastiklerim larsen tt 26x2.10

• Beğen
@Serden Us

Hep böyle dedikten sonra patlar zaten.:boese157:

Dün deveçökerten dikeni çıkardım lastiğin içinden ve haliyle bir adet yamam oldu. Dikenin de maşallahı varmış, muadillerine göre oldukça iriydi. :)

Ama yine de yazın başından beridir ilk diken patlağımdı. (Toplamda 2. patlak oluyor).

Bu arada konu dışı olacak ama deve çökertenin yanında çoban çökerten de diyorlar bu dikenlere buralarda.

Geçen haftasonu konak-urla bisikletimle tür yaptım,iki lastiğe de 7-8 yerden deve dikeni girmiş, sonrasında 5-6 km elimde götürdüm bisikletciye yaptırdım dönüşte İnciraltı kent ormanından geleyim dedim,haydaaa bir kez daha deve dikeni batmış ön tekere..elimde getirdim eve kadar....ne önerirsiniz bu deve dikenleriyle mücadelede ve lastikler hakkında..

Demir diken, çoban çökerten vb farklı adları var. Tohumu ve çiçeği şöyle:

Ben de İzmir Dikili de bunlardan muzdaribim.
Bisikletimde Schwalbe Marathon Plus MTB lastik var. Ki bu lastik neredeyse hiç patlamayan bir lastiktir.
Bunu bile patlattı maalesef.

bulduğum tek çözüm. Bu bitkinin olduğu toprak yolda bisikletten inip elimde götürüyorum. Asfalta çıkarken ön ve arka lastiği elimle havada birer tur attırıp üzerindeki dikenleri çıkarıyorum.
Çünkü bu saplanan dikenler bisiklete bindiğimizde daha derine girip patlatıyorlar.
Tek çözüm bu, orada binmeyip, batanları sökmek.:)

sözkonusu lastik patlak koruma smart guard 7/7 koruma seviyesinde. Yani Schwalbe nin bu konuda en üst seviyesi:
(link)

Dosyalar

• AEB93D0A-BA22-4E4D-AB3B-028A1869F173.jpeg
    AEB93D0A-BA22-4E4D-AB3B-028A1869F173.jpeg
    182,2 KB · Okunma: 39
Son düzenleme:
Demir diken, çoban çökerten vb farklı adları var. Tohumu ve çiçeği şöyle:

Ben de İzmir Dikili de bunlardan muzdaribim.
Bisikletimde Schwalbe Marathon Plus MTB lastik var. Ki bu lastik neredeyse hiç patlamayan bir lastiktir.
Bunu bile patlattı maalesef.

bulduğum tek çözüm. Bu bitkinin olduğu toprak yolda bisikletten inip elimde götürüyorum. Asfalta çıkarken ön ve arka lastiği elimle havada birer tur attırıp üzerindeki dikenleri çıkarıyorum.
Çünkü bu saplanan dikenler bisiklete bindiğimizde daha derine girip patlatıyorlar.
Tek çözüm bu, orada binmeyip, batanları sökmek.:)

sözkonusu lastik patlak koruma smart guard 7/7 koruma seviyesinde. Yani Schwalbe nin bu konuda en üst seviyesi:
(link)
Teşekkürler 🤗 peki bunun olduğu yerleri nasıl tahmin edicez ilk gittiğimiz yerde,bu lastikten bende almayı düşünüyorum

Teşekkürler 🤗 peki bunun olduğu yerleri nasıl tahmin edicez ilk gittiğimiz yerde,bu lastikten bende almayı düşünüyorum

Toprak yola mümkünse girmeyeceğiz.
Arabaların kullandığı toprak yol ise sorun olmuyor. Araba traktör lastik izinden gidebiliriz.

Yok ben illa da toprak yoldan giderim diyorsanız, yukarda fotoğrafını attığım bitki var mı, dikkat edeceğiz.

ayrıca demirdiken batan schwalbe lastiğimi gören Dikili deki bisikletçi:

abi bu dikenler affetmez. Benim kendi bisikletimde en kalın korumalı Chaoyang var dedi.
Hem patlamaya daha dayanıklı, hem daha uygun,
Bir dahaki sefere aklında bulunsun dedi.:)

• Muhteşem
Tepkiler: gezgino28
Bir çözüm de lastik basinclarınızı üst limite getirmek olabilir. Konfor tabi biraz azalir ama daha az parlakla karşılaşırsınız.

Geri