Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dikkat her an tokatlanabilirsiniz: Bir internet alışverişi öyküsü.

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Burada yazacaklarım doğrudan sizi ilgilendirmiyor gözüksede bir süre sonra ilgilendirmeyeceği anlamına da gelmez. Siz siz olun bankacılık sistemine nede olsa onca insan istihdam ediyorlar, nede olsa bilişim altyapısına sahipler, nede olsa en karlı sektör ciddi olmak zorundalar diyerek bir güven duygusu içerisinde yaklaşmayın. Ülkenin bankacılık sistemi bildiğiniz sirke dönmüş, ebesinin hörekesine dönmüş, kimin eli kimin şeyinde belli değil. Yaşadığım olaydan sonra iyice bedavaya ve haybeye tesadüfen yaşadığımız duygusu daha bir kemikleşti. Durum mevzuyu sizede anlatayım.

Bu ayın 13 ünde bende modaya uyup internetten, merlincycle.com dan jant seti, ayakkabı ve pedal siparişi geçtim. Her zaman kafamın bir yerinde bu internet dolandırıcılığı olayları yazılı olduğundan bu alışverişi güvenli bir bilgisayar üzerinden gerçekleştirdim. Hizmette sınırın olmadığı bankadan ayın 19 unda telefonuma gelen mesajdan 20 sinde haberim oldu. sms olarak ardı ardına atılan 5 mesajda toplamda kredi kartım üzerinden 1000 dolar harcama yapıldığı belirtiliyordu. Oysaki bu harcamalardan hiçbir şekilde haberim ve bilgim yoktu, birileri bilgilerimi bir şekilde ele geçirerek alışveriş yapmışlardı. Hemen bankayı aradım kart kapatıldı, müşteri temsilcisi bayan bankanın genel müdürlüğüne durumu belirten bir yazı ile başvurmamı söyledi. Vakit geçirmeksizin bankaya durumu anlatan ve iptali isteyen bir yazıyı faksladım.

Açıkçası asabım acaip bozuk, kendimi esas işi paranın güvenliği ve korunması olan bankacılık sistemi tarafından romadaki aç arslanların önüne atılan kişi gibi hissediyorum. Yani hizmette sınır yoktur bankasının kredi kartı dağıtımında, kredi kullanımındaki cevval yaklaşımı bu gibi can sıkan sorunlarda ölü toprağı atılmışa dönüyor hemen üç maymun tavrına bürünüyorlar. Bankacılık sisteminden bir sürü profesyonel gayet güzel paraları çıtır çıtır yiyorlar. Bu yaşadıklarım sonrası internetten okuduğum benzer olaylara bakınca bankacılık sisteminin allaha havale edildiği görülüyor. Bir sistem yok, bir güvenlik ağı yok, bir mahremiyet yok. Olmayan sistem aynı makak maymununun kıçına dönmüş durumda: Kabak gibi açık ortada.

Nasrettin hocanın türbesi bile bankacılık sisteminden daha korunaklı. Kredi kartı bilgilerim nasıl kopyalanmış belli değil, Merlindeki alışverişte kopyalandıysa neden güvenlik oluşturmamış sitelerle ticaret yapıyorsun ve müşterini uyarmıyorsun. Bütün internet alışverişlerimi 3 D şifreleyerek yaparken sen hangi akla hizmet ezbere alışveriş yapılmasına izin veriyorsun. Bankacılık sistemi ebesinin hörekesine dönmüşken neden sms doğrulamasını bir standart haline getirmiyorsun. Kredi kartı kullandırmada gösterdiğin gayreti müşterin sahtekarlar tarafından tokatlanırken hatta bu tokatlamaya çanak tutarken göstermiyorsun.
Arkadaşlar memlekette büyük ve küçük hırsızlar tarafından tokat manyağı haline getirilmiş durumdayız.

Bundan bir yirmi yıl önce KİT ler yaygınken özelleştirme şöyle iyi böyle vatandaşın menfaatine diye nutuklar atanlar atı alıp üsküdarı geçtikten sonra vatandaşı ..klerine bile takmaz oldular. Vatandaş hırsızların insafına terkedilmiş durumda. Kendi özelimde yaşadığım bu sahtekarlığın nasıl sonuçlandığına bakacağım şayet bize gerzek şaban muamelesi yaparlarsa bankayı basmaya kadar her yol benim için meşru olacaktır. Sizi durumdan haberdar ederim. Ama siz siz olun her an kurumsal ve kravatlı düzen eliyle soyulacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

Not: Bu olaydan sonra geçmiş olsun mesajı yazanlar lütfen cinleri tepeme toplamasınlar. Adamlar bize geçirmiş olsunlarken hiçbir teselli sözü beni kesmez...

Scudo
:eek:ops: Çok geçmiş olsun. Uluslararası alışverişlerden benim de ağzım yanmıştı. Burada forumda yurtdışı alışveriş önerenlere yazmıştım da, yazmamalıymışım. Oysa başkasının da başı yansın istememiştim ve o yüzden uyarıp duruyordum.

Bir kere aldım Merlincycles.com'dan akabinde Amerika'da bir su şirketinin kartımdan para çektiğini gördüm. Hemen kartımı iptal ettirdim falan ama şu yaşadığın sıkıntıları ben de yaşamıştım. Alıp da sorun yaşamadığını düşünenler, sorun yaşamayacaklarının garantisini veremez. Ve uluslararası alışverişlerde muhatabınız yok!!!

Bankaya haber verdiğinize göre o para size iade edilir endişelenmeyin. Zira bankalar bu tip işlemlerde parayı karşı tarafa hemen ödemiyor. Benimde başıma geldi, para iade edildi.

ekşi sözlüktede buna benzer bir olay yaşayan bir arkadaş var, hatırladığıma göre onada 20 mesaj gelmiş 19.000 lirası çekilmiş internet yoluyla, 1500 lirasıda bankamatikten çekilmiş. hiç bir anlam veremediğini söylüyordu. bugün ''debe'' entrylerinin en üstünde bir bakabilirsiniz isterseniz, belki o bir çözüm bulur sizde halledersiniz.

Sanal kart mıydı reel kart mı? Internet alışverişlerinde asla gerçek kart numaramı kullanmıyorum. Limiti alışveriş esnasında belirleyip. Kuruş kalsa da sifirliyorum sanal kart kullanmamin sebebi de 10 sene önce aynı durumu yasamamdi. O zamandan bu yana büyük konuşmayım asla sorun olmadı.

Çevrede sık sık benzer durumlar duyuyorum. Daha yeni bir aile dostu muzun kredi kartından 3 gün boyunca gece yarısı ttelekom ve vfone ödemeleri yapılmış. 100tl ile başlamışlar 400-500tl leri bulan faturalar ödenmiş. 3 günün sonunda kredi kartınızın bakiyesi bu faturayı ödemeye yetersiz diye mesaj gelince olay farkediliyor. Allah tan kurumlar yerli olunca çok uzun sürmedi paralar geri alındı. Kanımca limitleri makul tutmakta yarar var.

Aynı olay bizim başımıza geldi işe bak. Bizdende 129 dolar kopardılar. Aynı anlattıklarınızı bizede yaptılar. Aradık faks çektirdiler. Şuan sonucu bizde bekliyoruz. Bankada aynı mı acaba? Bizimki yapı ve kredi. Sizinkisi? @mehmetsunu

@BicycleLover

Hizmette sınır tanımayanların !!! bankası dedim ya @BicycleLover dostum. İkimizide aynı banka üzerinden tokatlamışlar. Benim anlayamadığım senin işin bankacılık değilmi kardeşim birde bu işten para alıyorsun, bu işten ekmek yiyorsun eğer hırsızlık bu kadar basit bir şey ise, bankacılık üzerinden yapılan hırsızlık herhangibir gaspçılık, tırnakçılık mertebesine düşmüşse o zaman vatandaşı neden oyalıyorsun iptal et lisansını, kapat dükkanı git pazarcılığa başla. Banka hesapları üzerinden hırsızlık çok ciddi ve çok yaygın bir hal almış durumda. Birde sen hangi akla hizmet benden 3 D onayı almadan benim kredi kartımı ebenin hörekesine, fallafoşa çeviriyorsun. Ha beni yankesici çarpmış ha banka eliyle soyulmuşum hiç fark etmez. Birde bunlara tokatlanalım diye 100-150 tl aidat ücreti ödüyoruz. Ben sizin ..k yemeniz peşindemi koşturacağım. Hem ben ne biliyim belki bu paralar bir terör örgütü tarafından çalınıyordur. Yani ne desem boş ne kadar küfretsem boş.

@mehmetsunu Çok geçmiş olsun ya valla çok üzüldüm...Ben tüm yurtdışı alıiverişlerde paypala tanımlı sanal kart kullanıyorum ve o an ne kadar harcayacaksam o kadar parayı bir saatliğine aktarıyorum...Ona rağmen geçenlerde sanal kartımdan para çekilmeye çalışılmış tabii banka bunu farkedip hemen sanal kartı iptal etti...Bu aralar bu olaylarda epey artış var ne hikmetse...

Hiçbir şeyin %100 garantisi olmasa da en güvenli yöntem sanal kart. Ben kesinlikle gerçek kart numaramı sanal ortamdan paylaşmam. Yıllardır sanal kart kullanıyorum. Limitini de her zaman kapalı tutarım. Alışveriş yapacağım zaman alışverişim kadar limit tanımlarım, kullanır, limiti tekrar kapatırım.

@BicycleLover

Finansbank idi :(

@S.Emre DURMAZ
Kesinlikle katılıyorum. En güvenilir yöntem bu şekilde alış veriş yapmak.

Gerçek kart üzerindeki Kart numarasını mı kullandınız. Ben internet sitelerinde "sanal kart" kullanıyorum. limitini satın alacağım tutar kadar kendim ayarlıyorum. Gerçek kredi kartı numarası haricinde yeni bir kart numarası veriyor banka... tavsiye ederim. daha güvenli...

arkadaşlar dün benim de kartı patlatmışlar ama iyi ki "sanal kart" kullanıyorum küçük limitli ve ttnet faturası ödemeye çalışmışlar yapamamışlar sms geldi kartı kapattırdım vs. dikkat edin son zamanalarda bi tip vakalar arttı sanal kart oluşturun limiti küçük tutun.

• Beğen
Tepkiler: Helen
@mehmetsunu

ya mehmet sunu ,sana geçmiş olsun demiyeceğim işte ,:D
bak sana neler anlatacağım ,kredi kartını burnuma sokarcasına uzatan bankacıların oyununa gelmedim,
ve kredi kartı almadım,keş para markette ödeme yaparken önümde kredi kartını çıkartıp kasa sorumlusunun şifrenizi girin demesi ile süregelen bekleme sıkıntıları beni hep sinirlendirdi,eskiden mahallemizin bakkalı vardı ve manavı vardı kasabı vardı ve keş para verirdik,arkadaş bu market kültürü ne ayak ,ayrıca yüzde 90 'mallar ölüm saçıyor,elmada böcek ilacı var ve karaciğerin gitti demektir.daha çok şeyler yazacam ve 9 köyden kovulacam,insan hayatı ucuzdur bu ülkede,ve insanları kullanmakta sevdiğimiz işlerden, niye hoşumuza gider dolandırıcılık çok para var ucunda ,bu arada internet üzerinden hiç bir alışveriş yapmadım,birde sinir oluyorum internet haberlere giriyorum zart araba reklamı hemen yok ediyorum.
nedir arkadaş bu,reklam reklam,yetti be,:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

halk gırtlak borçlusu olmuş ,otomobil borçlusu ve emlak borçlusu ,kimseden borç almadım kimseyede borcum yok, 3 metrede çok rahat uyuyacağım.:D:D:D:D

Cumartesi gecesi saat 01:00 da adını bile duymadığım bir siteden 629.00 TL lik alışverişiniz için 3D güvenlik şifreniz budur diye bankamın mesajına uyandım hemen aradım yaklaşık 12 senelik kartımı kapattırdım. Hiç bugüne kadar başıma gelmemişti ucuz atlattım Allah'a şükür.

Abi geçmiş olsun.Malum bankadan madur olanların sayısı son bir haftada tavan yaptı.
Özelliklede Gold ve Premium kart sahiplerini hedef alıyorlar.
Namlarına leke düşürmemek için durumu kabullenmeme kıvırma olaylarına giriyorlarmış ama er yada geç isimleri nette iyice anılmaya başlayacak.
Bir ismi zikredilen bisiklet firması var ne tesadüftürki mağdurların çoğu buradan alışveriş yaptıktan sonra sıkıntı yaşadı ama adamlar böyle bir şeyin imkansız olduğunu bunun sorumlusunun banka olduğunu söylüyorlarmış..
Yani anlayacağınız herkes topu başkasına paslıyor golü yiyen yine vatandaş oluyor..

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Kurallara uymamışsınız ki.
Suçlu değilsiniz ama doğru yapmamışsınız.
Sanal kart- içine siz para havale etmeden içinde para olmayan sistem.
PayPal uluslar arası para taşıma. PayPal alanı da satanıda koruyor biraz yüksek kur uygulasada güvenli bir sistem hizmeti sunuyor.
Yurt dışı alışvarişinde taksit olayı yok ve kur her kurum tarafından en yükseğinden hesaplanıyor. Dolar şu an 3 tl ama paypalda 3,10.
Sanal kartların çoğu asıl karta paralel olarak bağı bir kart numarası dır bu numara üsizerinden ödeme yapar yada iade alırsınız bu kartta aktardığınız paranın nekadar bu kartın içinde kalacağını saat bazında siz belirlersiniz 100 tl aktarır hemen daha önce oluşturduğunuz sepetin ödemesini yaparsınız sepetiniz 80 tl tutuysa kartta kalan 20 tl fazla belirlediğiniz süre sonunda asıl karta iade.

Ne yazıkkı dolandırıcılar bu kartın asıl oldunu yada ek sanal kart olduğunu anlıyorlar ve asıl kart oldunu anladıkları kartların bilgileri üzerinden saldırıyorlar yani kopya işlemi çok daha öncede olmuş olabilir.
Kural mümkün mertebe içinde para olmayan kart kullanmak. Aynı kart paypal için de tanınıtılıp kullanılıyor tek zorluğu kartı her alışveriş için doldurup iş bitincede boşaltmak.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi ne akıllı bir adammışsın. Bizde zannediyoruzki ciddi bir ülkede yaşıyoruz, Bankacılık sistemi sülün osmanın dükkanına dönmüş farkında değiliz. Bu bankacılık sisteminde kaç profesyonel çalışır kaç kişi bu bankacılık sisteminde istihdam edilir. İnan hırsız olsam lan manyakmıyım ben kendimi riske atayım girerim sanal ortama kendimi hiç üzmeden hiç yıpratmadan hırsızlık yaparım der milletim kanını emerim. Nede olsa nerdeyse adamlara madalya bile verilecek. Bankacılık sistemi sanki internet dün keşfedilmiş gibi davranıyor. Hırsızlar benim hesabımın içini istedikleri gibi boşaltıyorsa hırsızlar benim kredi kartımı tokatlıyorsa o zaman bankaya ne gerek var. Birde tüm bu olaylar oluyor bankada muhatap bulamıyorsunuz. Yine sinirlendiğiniz yanınıza kar kalıyor. Bak devlet gibi devlet abd deki gibi tazminat sistemini bir getir sonra mağdur olanlar bir iki bankalara milyon liralık tazminat davası açıp çatır çatır paralarını alsınlar o zaman bu bankaların kulakları oynuyormu oynamıyormu. bankacılık sisteminin 80 li yıllardaki banker bilo sisteminden bir farkı yok.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Geri