Bakın, anlatamadığım veya anlaşamadığımız nokta şu; Kişisel bilgilerinizin güvenliği öncelikle sizin sorumluluğunuz altındadır. Sizin başınıza gelen olayda, ya bilgisayarınıza giren virüs-zararlı yazılım gibi bir şey, ya da alışveriş yaptığınız sitede çalışan birinin kişisel olarak gerçekleştirmiş olduğu bir durum sözkonusu. Bu, tıpkı cüzdanınızın cebinizden çalınıp, kredi kartınızı iptal edene kadar kullanılması gibi bir durum. Ben burada devlet ve banka ile ilgili bir kusur göremiyorum. Olay, banka güvenliği ile ilgili değil, sizin kredi kartı bilgilerinizin çalınmasıdır. Kart bilgilerinizin güvenliğini sağlamak ve güvenli sanal alışveriş yapılabilmesi için ise bankalar, yıllardır sanal kart hizmeti veriyor. Ayrıca paypal da alternatif olarak, güvenli bir ödeme aracıdır. Ve bunları bilmek, kullanmak, profesyonel bankacılık bilgisi gerektiren şeyler değil. Ama siz bilmiyordunuz ve malesef böyle bir durum yaşayarak öğrenmiş bulundunuz. Sonuç olarak ise, o sövdüğünüz bankanız, mutlaka konuyla ilgilenecek, araştıracak ve lehinize karar alınacaktır diye düşünüyor ve umuyorum.