Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

dikkat kar

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
evet çetin aylardayız ve kar geldi
bazı teknik bilgiler hayati olabilir bildiklerimi yazdım eğer diğer pedalşör dostlarımında varsa çok iyi olur bilgi alışverişinde bulunuruz şimdiden teşekkürler

gerekli malzemeler

1-kar maskesi
2-iç termal giysiler vücudu sıcak tutar alt ve üst
3-kar eldivenleri soğuğu ve suyu geçirmeyen
4-kask
5-spd kullananlar ayakkabı içine gazete koyarsa iyi olur artı ayakkabı kılıfı artı onunda üzerine altı açık ve çıtçıtlı kar tozlukları
6-normal pedal kullananlarda aynı şekilde ayakkabı kalın su ve soğuğu geçirmeyen spor ayakkabı olmalı ve aynı şekilde gazete konmalı işi sağlama almakta yarar var yine ayakkabı kılıfları artı ve tabi üzerine kar için uzun tozluklar
7-alt ve üst termal giysiler üzerine polar ve onunda üstüne kar montu ve onunda üstüne yağmurluk alt için bisiklet pantolon isterseniz iki adet giyebilirsiniz tam koruma olur
8-iç lastik ve pompa -iç lastiği janttan çıkaran aparatlar
9- kar gözlüğü

bisikletin tüm bakımı şarttır
1- fren somunların önceden kontrolü
2-vitesler ve frenler donabilir -bu benim başıma gelmiştir aşırı soğukta viteslerim geçmemiştir
3- hidrolik disk fren kullandığım için boru içindeki sıvının donması ile karşılaşmadım ama aşırı soğukta dağ zirvelerinde bu durum olabilir
bu da inişte frenlerin çalışmamasını beraberinde getirebilir gerçi henüz karşılaşmadım
4-tabi zincirler eski olmamalı
5-viteslerin bakımı önceden şart
6- tekerler karda kaydırmayan cinsten olmalı kalın dişli
7-arkaya çamurluk arkanız çamur yemez
8-ışıklar tam olmalı arka ön -kafaya kaskada ışık olur

yanınıza tabiki çıkın alın sırt çantası küçük boy alın fazla yüklenmeyin arka ağırlık virajlarda dengenizi bozar yada bel çantası
bunlar benim bildiklerim

Scudo
sevgili kudu bu konu çok iyi oldu emeğinize sağlık.

çoğu bilgi doğru fakat çok kalın giyinmemek lazım.çünkü vücudumuz ne kadar kapalı olsada bi şekilde soğuk havayı içine alır. ve eğer çok kalın giyinirsek bisiklet üstünde terleme başlar ve soğuk havayla birleşince hasta edebilir insanı. o nedenle çok kalın giyinmek yerine içinize atlet, onun üstüne normal kalınlıkta bi üst. en üstünede termal forma yeterli olur. bacaklar içinde eğer eşofman giyiyorsanız içinize termal tayt giyerek halledebilirsiniz. belki ilk çıktığınızda üşürsünüz ama 5 dk sonra vücudunuz ısınıca hem terlemeden hemde üşümeden sürüşünüzü yapabilirsiniz.

Arabaların cam ve kilitlerinde kullanılan buz çözücü spreyler vardır hani...
Bilen var mı, bunları donmuş aktarım sistemi ve/veya frenlerde kullanabilir miyiz? Zararı olur mu?

@gurkankas

şimdi farklı bünyelerde farklı olabilir ben kalın giyindiğim zaman aşırı derecede terlemiyorum zati hafta içersinde yaptığım büyük çamlıca turlarımda çok dik rampaları alırken içimdeki termaller beni korumakta başka insanların metabolizmalları değişik olabilir kişilerin metabolizmalarına göre durum farklılık gösterebilir bilgi için teşekkürler

@Serden Us

bunu bende düşündüm bir bilen arkadaş uygulama yapmış bir arkadaş varsa bilgilerini paylaşabiliriz

@Alper Taşcı

kar şehri etkilemez bence :) gebzeye yağsa , ilk iş karda sürmek olur. yağsada tutmaz,ama inşallah çok yağar,heryer kar :)

• Beğen
Tepkiler: Alper Taşcı
@Onur Kahraman

BEn sürdüm bugun :D parklarda çimene daldım :D hopladım zıpladım :D:D karda sürmek çok eğlenceli ayrıca üşümedimde hiç :D hareketli olduğumdanmıdır heycandanmıdır bilinmez ama çok güzeldi bi kaç düşme tehlikesi oldu ama o kadarda olsun değilmi? :D:D

Bilgiler için teşekkür :)

gebzede kar yağışı 3 saattir aralıksız devam ediyor,yerleri doldurdu :) heryer bembeyaz,yarın ilk karda sürüşümüzü yapıcaz,barışla.fotoğrafları forum cafeye "karda bisiklet deneyimi(resimli)" başlıkta görebilirsiniz.herşey için yarını bekleyin :D kar çok güzel doğa olayı.

• Beğen
Tepkiler: Sercan Sözer
@Onur Kahraman

Gözün aydın.Ben de dün Gebze'ye geldim karnemi almak için bayağı kar vardı.Arabanın üstünde de bayağı kar birikti yarım saatte.:Dİnşallah Tuzla'ya da öyle kar yağar.

kar da bisikleti yürümeye katiyen değişmem. MTB olması şart + kar gözlüğü şart. en önemlisi her şeyden önce dikkat.

kötü haber :( gebzede gece yağan yağmur karları tamamen eritti.şuan az çok yağıyor,ama tutmaz:( bu kışta karsız geçicek.

Kar üstünde, buz üstünde iki teker üstünde olmak gibisi yoktur. Bu tür hava şartlarında bisikletlerin markaları farklı ama alınan haz aynı. Düşme tehlikesi, tellerin donması, paupuçların janta yapışması... hepsi tehlike arz ediyor ama ne kadar zevkli değil mi?. Bekliyorum ben de yerlerin kar tutmasını. Hadımköy zannedersem iyi gibi ama Bolu, Erzurum gibi de olmaz.

Buz üstünde daha sağlam tutunmak için teker yüzeyini pamuklu kumaşla kaplayabilirseniz çok faydası oluyor. BEn sırf karlı günler için lastik bulundururdum. Silikon ile kumaşı lastiğe tutturmuştum, biraz da arka lastik havasını azaltınca sarsıntıyı da alıyordu. Bakalım bu sene neler olacak?

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
istanbul alibeyköy şu an yollar dahi kar tuttu...
ancak tepe diye tabir edilen alibeyköyün üst tarafı...

vallahi yaşıma bakmıyacağım biraz daha seviyesi artsın kaymaya çıkacağım:):)

rahat 5 seneden beridir adam akıllı bir kar yağmadı:D
17 yaşındayım ama yaşıma bakmıyacağım:D alcam kızağımı :D birde eski günderi yaad etmek için tepsi:D:D offF:D
sonra seleden beter acıyor gerçi ama :D değiyor:D

Balıkesire de yağdı sonunda.. gece 12 de zor ikna ederek ayarttığım arkadaşla birkaç saat extrem spor yaptık. Oldukça keyifliydi. Slick yol lastiğimi ilk defa karda kullanmış oldum :D

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
@Alper Taşcı

alper kardeşm ben kar ın yağdığı ilk gün çıkamadım ama 2. cisinde daha süper olmuştu o zamanda sen kaçırdın ayrıca o gün bana eşlik etmediğin için sana kırgınım ALPER :D herkeze iyi forumlar eskişehir kar konusunda bisiklet ile muhteşem biyer ve ayrıca karda drift yapmakta bunun en eylenceli kısmı :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Geri