Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dinamolu ön göbekle usb şarj fikir alışverişi

sezginnatik

Aktif Üye
Tepki
172
İsim
sezgin
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar temmuz başında Samsun'dan batum'a bisiklet turu düşünüyoruz. Malum uzun turda telefon ve diğer elektronik eşyalarımızı şarj etmek büyük sorun. Bir kaç yerde Dinamolu on göbek ile ve basit usb şarj deveresiyle şarj etmeyi başaranlar deneyenler var. Aranızda bu şekilde şarj olayını başaran deneyen var mı ?
Hangi tür Dinamolari önerirsiniz. Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz her şeyi buraya yazarsaniz sevinirim.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/24/8d23f8aebe850f1908b210db10f48e5c.jpg

Scudo
ben bu tip göbekler var zannediyordum sanki son diye bir marka vardı ve bu sistem üzerinde hazır vardı gibi hatırlıyorum.
ama emin değilim belki de sadece farları yakmak içindir.

Merhabalar
Dinamolar max 3w güç verir buda yaklaşık 500ma eder 20 km/h hızda ayrıca ağırlığıveödediğiniz rakamlarıda göz önüne alırsanız az değil ben turlarımda aşağıda lingini paylaşacağom güneş paneli kullanıyorum
(link)
700 ma güç verir hafif ve ucuz tek olumsuz tarafı bulutlu havalarda doldurmaz tam olarak o zamanda powerbankınızın amperi yüksek alırsanız 3 kez yada 4 kez dolduracak türden alırsanız her işinizi görür !!
Saygılar iyi pedallar dilerim :)

@karmatte Aynı şeyi bende yaptım ve powebank + solar panel hem daha ucuz hemde daha hafif:harika:
(link)
(link)

@Yiğit Kirazpınar
Hocam Karadeniz turu olacağı için güneş bulmak biraz sıkıntı olabilir dinamodan sarj daha mantıklı geldi bana

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@Yiğit Kirazpınar
Dostum ben ürünü algilayamadim. Nedir bu

:) ben bunu tesaduffen buldum 20 dolar,gayet guzel calisiyor Moskova istanbul Turumda kullanacagim.

@sezginnatik Dinamodan gelen elektriği alıp düzenliyor ve usb den kullanmamızı sağlıyor, gidon boğaz kapağının yerine takıyoruz.

@Yiğit Kirazpınar
Çok iyi görünüyor ama dostum pahali gibi

@İsmail Emre Kocakaya Bu tarz dinamolar tekere direnim yapıp hızı kesiyor ve daha cok yoruyor diye biliyorum bide lastiğemi sürtücek yoksa janta mı ? görüşlerinizi bekliyorum:)

@sezginnatik orası öyle biraz pahalı bencede değermi kendini amorti edermi diye düşünmek lazım

@Yiğit Kirazpınar

Eskiden cok hantal ve kabaydi bu tip dinamolar,ama ben bunu begendim hafif ve cok rahat donuyor gelismiden nasibini almis :) lastige surtuyor ama surten kisim cok yumusak yapilmis hic ses cikmiyor ve agirlik vermiyor.
Yokus asagi surerken acip gerekli seyleri sarj etmeyi dusunuyorum,ama dusunuyorum daha karar vermis degilim,ben tesadufen buldum ucuz oldugu icin aldim ve kaliteside fana degil.

benim asil kullanmak istedigim cihaz bu (link)

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@İsmail Emre Kocakaya bede buna benzer bir ürün var hiçbirşeye yaramıyor boşuna para vermeyin bence ben yeni siparişini verdim inceleyebilirsiniz.
(link)
(link)

@sezginnatik Eğer daha göbek almadıysanız fiyatlara bir bakmanızı öneririm ve yurt dışından almanız çok daha mantıklı

yut dışından alarak 100 tlye yakın tasarruf edip diğer cihazıda alıp ufak bir vergi ödeyip biraz para harcayıp ama taş gibi sağlam ve ömürlük bir sistem elde edersiniz vallahi böyle söyleyince benimde çok hoşuma gitti :D;)

@İsmail Emre Kocakaya oda iyiymiş hemde 100 dolardan düşmüş ama bence biraz pahalı gibi 50 dolar ama siz bilirsiniz tabi bu benim kombin bir gelse, kargoyu dört gözle bekliyorum hemen incelemesini yapıp paylaşıcam zaten:)
power bank+solar caharger+usbden pil şarj edici = efsane :D

(link)

@Yiğit Kirazpınar,daha onceki turlarimda en rahatsiz oldugum konu elektrik konusuydu,o yuzden agirda olsa pahalida olsa bu konuda tam techizatli cikmak istiyorum yola :)

Yoksa her benzinlikte elimde 3-5 adaptorle beklemel istemiyorum tuvalet pirizinin yaninda :)

1000mAh Power Bank Portable USB Charger Mechanical Energy Bicycle Bike Cycle Dynamo Phone Charger Usb Battery Travel Generator
(link)
(from AliExpress Android). Bu tarz cihazlarda ama alıp deneyen varmıdır bilmiyorum

@İsmail Emre Kocakaya Kesinlikle çok haklısınız o yüzden iyi bir powerbank herşeyi çözücektir bence yukarıda saydığım muhteşem üçlü bence yeterli;) tüm gün çantaların üzerine koyup paneli powebanki şarj edip sonra gerektiğinde kullanmak inanılmaz bir rahatlık

@tanchu motorsiklet belki ama bisiklette bence hem zincire zarar verir hemde fazladan gerilme oluşturur oyüzden güneş paneli candır:)

Geri