Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dış lastik için 700x35 ölçüsü ne demek.

Umut Tekin

Forum Demirbaşı
Tepki
271
İsim
Umut Tekin.
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar (link) bu lastigin siparişini verdim 2 tane. Ama arkadaşım da istedi ve stok ta 1 tane kaldı. (link) arkadaşım da bunu buldu yalnız ölçü olarak 700x35 diyor. Bizim salcano ng 650 bisikletime uygun gelir mi ?

• Beğen
Tepkiler: optictr
Scudo
işin bileni ayrıntılı bilgi verir ama ben o lastikleri 28 inç jantlı lastiklerimde kullanıyom

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@karakartal

Umarım 26 jant için uyumludur. Çünkü stoklarda yok lastik.

NG650'ye hiç bir 28 lastik olmaz diye biliyorum. 26 olması lazım. Eğer 29 değil ise.

Teşekkürler. Ben bu 700x35 in 28 jant oldugunu bilmiyordum. Sağ olun. Başka lastik bakayım en iyisi. Ayrıca konuyu okuyan arkadaşlardan ricam. Bir iç lastik tavsiye edebilirler mi ? Yukarıda alacağım 1.50 lik lastik için uygun. Güzel birşey. Decathlondan olması iyi olur fazladan kargo ödemem ama orada güzel birşey bulamadım sanki.

O lastikler 28'' yani 622 mm'lik jantlar için.Sizin bisikletiniz MTB yani jantlarınızla uyumlu değil.Almayınız.700x35'e gelince
MTB lerde taban genişliği inc,yol bisikletlerinde ise mm olarak ifade edilir.700x35 deki bu 35,taban genişliğinin 35 mm olduğu anlamına geliyor.

bildiğim kadarıyla
700 lastik dıştan dışa genişliği 28 jantları belirtiyor..
35 ise et kalınlığı-cidarı (yere basan kısım) 700x35 demek bu ama 35c deki "c" ne demek bende bilmiyorum.

ölçülendirme ing-usa farkı içeriyoru 26x1.5 gibi daha çok mtb tarzı bisikletlerde
700x32 ise yol-citybike tarzı bisikletlerde kullanılıyor..

Hatam varsa uzman bir arkadaş düzeltsin.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
Model olarak Randonneaur patlamaya karşı dayanıklılık içeriyor
Advanture ise standart bir lastik decatlon yetkilisinden aldığım bilgiye göre,

Randonneaur oldukça iyi bir seçim ancak 700 ölçüsünde bulamadım.. aradım stoklarında yok ve gelmeyeceğine söylediler,
yurtdışından başka bir lastik sipariş ettim.

@r.ezk

O zaman iyiki 26 jant ile uyumlu değilmiş. Yoksa boşu boşuna o lastiği alacaktık. Umarım bu randonneaur beni yarı yolda bırakmaz. Gerçi bir arkadaş 10.000 km yaptığını söyledi :)

randonneaur oldukça iyi bir lastik hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
Hocam bugün yaptığım araştırmada neden 29 lastiklerin 28 jantlara uyduğunu idrak etmenin haklı mutluluğunu yaşadım.
Aslında çap ve çevre olarak 700 lastiklerle 29 lastikler farklı, ancak bu dış çevre açısından fark ediyor, sonuçta ikisi de aynı janta uyuyor.
Ben de bunca zamandır neden 29 lastiklere 28 diyerek onları küçümsüyorlar diyorum :D. Çünkü yanyana gelince 29 lastik daha yüksek duruyor. Ancak mesele meğer jantmış :D

• Beğen
Tepkiler: apocan2006
konuyu hortlariyorum
ama uzgunum 26 jant mtb me du lastik alicam 700x40c lastik uymaz mi :s

Beyler merhabalar nassiniz ?
Kron xc250 29 var bende 700*35 uyar mi

Cevat verir misiniz

@allenrogers uyar. Fakat kadroya göre ince ve hoş olmayan bir görüntü olabilir haberin olsun. Bence en az 700x38 olmalı

@allenrogers benim haddime değil ama cevap verirken profildeki yaş kısmına arada göz atmanda fayda var. yinede sen bilirsin tabi

Benim merak ettiğim neden 26" lastikler inç cinsinden ölçülendirilirken 28" ve üzeri mm cinsinden ölçülendiriliyor yol, mtb diye ayrım saçma geliyor mantıklı bir nedeni olmalı bilen varsa ve bilgilendirirse sevinirim, yeni başlayanların ölçüleri karıştırmasındaki başlıca sebeplerden birinin bu olduğunu düşünüyorum.

Geri