Scudo Sports

Dış Lastik Seçimi Yardım!

cahitacil

Daimi Üye
Tepki
74
İsim
Cahit AÇIL
Merhaba! Bisikletimdeki dış lastik şuan Continental Speedking 2.3 Ancak hiç memnun değilim. İkide bir patlamasından çok bıktım. Çünkü lastikler bizim burlara göre değilmiş ince yapılı onu öğrendim. Yeni lastik almaya karar verdim almışkende biraz daha hızlı gideyim dedim. Şurdaki ürünü beğendim. Sizce nasıldır? Alınırmı? Yada başka önerileriniz varmıdır? Fiyatı en fazla 50-60 lira olacak. Cevaplarınızı bekliyorum.

LASTİK: (link)

Scudo
Rubena çok çok iyi lastikler üretmesede fiyatına göre patlak koruması ve reflektörü olması güzel, 1.75 ve yarı slick dizayn olduğu için illaki hızlanma olucaktır, ağırlık olarak tatmin ediceğini sanmıyorum. Maxxis overdrive ada bak derim.

• Beğen
Tepkiler: cahitacil
Bu lastikleri ilan sahibine buldurana kadar baya bir uğraşmıştım, 1 hafta beklemiştim bulmaları için. Depolarından buldular ilanı eklediler.
Ben bu lastiklerden aldım, daha iyi lastik kullanmadığım için performansı hakkında daha iyi lastiklerle kıyaslama yapamayacağım ama şunu söyleyebilirim, 2.10 luk lastikten sonra baya rahatlama sağladı asfalt zeminde, çok aşırı bir şekilde lastikleri zorlayıp denemedim, ama bir sorun da yaşamadım şimdiye kadar. Lastiğin en güzel tarafı patlamaması, camdır dikendir çok geçtim üzerinden patlamıyor.
Hız konusunda fazla bir beklentin yoksa bu fiyata alınacak en iyi lastik.

• Beğen
Yok ben çifti 50-60 lira olcak demiştim yaa :) Tek lastik için 70 lira çok geldi bana :) Ağırlık konusu beni çok rahatsız etmez bu arada. Patlamasın birde hızlı gitsin yeter. Gerçi sadece düz yolda kullanmayacağım dağada çıkarım ara sıra. Her yola uyum sağlaması gerekir.

:003: 8 yıldır Cheng Shın Tıre kullanıyorum. :winkenlux Asfalta idealdir, yumuşak ve hafif. çifti 30-35 Tl. Diğer üst fiyattaki lastik markalarını (continental, schalbe, maxxis, hutchinson vs.) kullanmadım. :003:

• Beğen
@Cahit Açıl

Gayet güzel bir lastik.Rubena ve Cheng Shin Tire gibi markaların rezalet lastiklerinden kat kat iyi ,inan.Yine Rubena'nın patlak önleyici sistemleri başarılı.Ama yolda kütük gibiler.Bir daha asla almayacağım markalardan ikisi bunlar işte.Bence ucuz olsalar bile dikkatli olmak lazım.

Rubena dış lastiklerinin iyi olmadığını biliyorm bende geçen gün rubena iç lastik aldım zaten diğerlerine göre fiyat açısından da uygundu.. Rubane iç lastikler de o kadar kötü müdür??

Sanırım o Maxxis marka lastikleri alacağım.
Rubena iç lastikler hakkında hiçbir bilgim yok.

@Cahit Açıl
dün verdiğin bu linkteki lastiği aldım.Yine forumdaki bir arkadasın(ferhat) tavsiyesi ile aldım.Yarın elime geçer diye tahmin ediyorum.Elime ulaşınca daha detaylı yorum yazabilirim.

• Beğen
@mecit öztürk

Elinize ulaşınca lastik hakkındaki yorumlarınızı mutlaka bekliyorum :)

@mecit öztürk

Ben de yorumlarınızı merakla bekliyorum, ona göre kararımı şekillendireceğim. :)

lastik 2 saat önce elime ulaştı.(şirkete geldi).ilk izleminlerim;
fiyatına göre oldukça hafif bir lastik.(630 gr X 2 adet 1260 gr)
hamuru yine fiyatına göre orta sertlikte hemen bitecek bir yapıda görünmüyor.
iç kısmı kevlar guard(fiyatları çok yüksek) değil tel sargı mevcut.
Bu akşam takıp test edeceğim.Test ettikten sonra daha detaylı şeyler yazarım arkadaşlar.

TR'de her yer inşaat kaynıyo...
dolayısıyla çivi,tel vb atıklar...lastiğim dağda patlamasa şehire inice patlıyo..

Sofyadayım 1.5 ay oldu.her gün bisiklet üstündeyim dağda yada şehirde.henuz lastik patlatmadım...taşlık bölgede lastiğim yarıldı 1-2 ay once onuda saymıorum zaten...
XC lastiklerim maxxis high roller 26x2.10
DH lastiklerim scwalbe muddy mary 26x2.50 iç lastik olarakta maxxis dh kullanıyorum üstlerinde yamada yok..gayet memnunum.

• Beğen
Arkadaşlar yeni bir lasitk daha buldum :)
(link)
Şu lastiği yurtdışından sipariş etmeye değermi yoksa gidip Maxxis Overdrive yimi alayım?

sevgili cahit kardeşim şayet ayağına giydiğin ayakkabı ayağına vurursa o sana cehennem azabı verir yürüyemezsin bu lastik işide aynı öyle bir şey ucuz olsun diye alacağın lastik sana tat vermezse keşke almasaydım dersin ama bir masraf daha etmek zorunda kalırsın onun için bence bir kere al ve en iyisini almaya çalış sana uyacak lastiği pahallı demeden al derim ben ve eşimin bisikletinde kullandığım lastik schwalbe marathon (kevlar guard) 26/175--26/150 bu ebadı ben kullanıyorum ve gayet mutluyuz harika bir akışı var bence denemelisin
saygılar
ali baba

• Beğen
Cevabınız için çok teşekkür ederim bende Schwalbe Marathon istiyorum ancak şu yurtdışı olayı kafamı çok karıştırıyor. 100 Pound altı ürünleri Royal ile gönderiyorlarmış. 100 Pound üstü olursa UPS Kargo ile. Bu Royal de sorun çıkartıyomuş, çok geç geliyormuş bazende gümrükte kalıyormuş. Çok kararsızım :)

Geri