Scudo Sports

İnceleme Dış Lastik: Vittoria Rubino Pro 700x23

@Ersin savaş

hocam yol tutuşu çok iyi lastiklerin, ama yanaklardan açılıyor. açıkcası kullanım süresi bana az geldi.
çok çabuk tükeniyorlar. o yüzden s2'ye geçiş yapmıştım. s2'ler daha uzun ömürlü 4 mevsime göre.

Scudo
Çok para birde ya. Ben kışlık olarak düşümüştüm onları.

Kış için yumuşak hamurlu lastik seçmek daha mantıklı yola iyi tutundukları için sert lastikler ise yazın sıcak asfaltta kullanılmalı.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Ben de az önce kışın işe gidip gelirken kullanmak için rubino pro tech 700x25 siparişi verdim Merlinden.

@Murat Ceyhan

Michelin Lithion 2 serisi kullanıyorum çok memnunum, geçen yıl aynı model lastiklerle Antalya'da yarış koştu buradaki arkadaşlar..

@ertanmrtz

yaz&kış lastiği satın alamıyorsanız kışın lastik basıncını biraz daha düşük tutarak da yol tutuşunu daha iyi hale getirebilirsiniz.

İnceleme için teşekkür ederim, almayı düşündüğüm lastikler arasında muallakta kalmış bir lastikti. Ancak biraz daha farklılıklar varmış düşündüğüme göre

Selam,İncelemenizi çok beğendim.:) yokuşlardaki yol tutuşu nasıldır acaba?

Özellikle ıslak zemin için önerebileceğiniz bir lastik var mı?

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
geçen hafta salı günü geldi, çarşamba taktım - Cumarteside yol yaptım.
+ sı olan bir lastik, görüş gidiş vs olarak cidden tatmin ediyor.
Bu hafta sonu +100 üstü plan var dayanıklılığı vs güzel lastiğin hoşuma gitti, tavsiye edilir.

baya kullandim goruslerimi ben de yazayim;

oncelikle hafif bir islak yol gormeye dursun, hemen kayiyor. hele o islak yolu ayaga kalkip suruyorsaniz baya saga sola gidip gelyorsunuz.

patlak konusunda da cok sknti yasadim. iyi diyemem. belki benim sansizligim.

tek artisi konforu diyebilirim. 23mm olmasina ragmen oldukca konforlu geldi bana ki, ben hic sevmem konforlu olmasini. bu lastikler benim isteklerimi karsilamadi maalesef. s2 den sonra yuvarlanma direnci de kotu geliyor insana.

@Ali Demir eş değerde bundan sonra kullanabiliecek lastik ne önerirsiniz ?
Sonuçta, bize göre uzun yol yapan sizsiniz, görüşleriniz önemli :)

sanirim artik s2'den sasmam hocam. ne kadar pahali olsa da lastik performansi cok onemli. rubino fiyat / performans ovguleri alan bir lastikti ama ben pisman oldum aldigima.

kullanmis oldugum lastikler icin yorum yapabilirim, diger turlu biraz farazi konusmus olurum.s2 diyorum :)

Schwalbe Lugano yabancı sitelerde yerden yere vuruluyor yuvarlanma direnci çok yüksek gitmiyor resmen deniyor.Zaten bir site var RollingDistance diye sırf lastik üzerine orada da aynı şekilde Lugano en altta.Ben de tam Rubino Pro 3 alma dönemindeyim.Michelin Dynamic Sport'tan geçeceğim.Sizce fark olur mu bariz?

@Ali Demir vallahi hocam, senin senede senin yaptığın yolun 1/4 ünü bile yapmayacağım için rubino idare eder sanırım. Ama o lastikleride deneyip performansı değerlendirmek lazım tabi ki :)

Bu lastiğin siyahıyla sarısı arasında tereddütte kaldım.
Daha önce sarı Schwalbe Lugano'da yaşadığım boya sorununun bunda da olup olmadığını merak ediyorum.
Bu lastiği renkli tercih edenler boyalı kısımların simetrisi konusunda ne söyleyecekler?
Schwalbe'de iki lastikten birinde renkli şeritler yamuk çekilmişti.
Bisikleti sürüş halinde dışarıdan görenler sanki jant yamulmuş zannediyorlardı :D

Carraro Race CR 052'de standart gelen Michelin Dynamic Sport 700x23c lastikler beni pek memnun etmedi. Arka lastik kaldırım kot farkında iki kez patladı. Birkaç virajda sert girdim ve düşmekten kıl payıyla kurtuldum. Islak zeminde de Allahlık bir tutuşu olduğu için değiştirmeye karar verdim.

Chainreactioncycles ve bicyclerollingresistance.com yorumları okuduktan sonra Vittoria Rubino Pro III aldım. Şu an bu lastiklerle yaklaşık 200 km kadar gittim. Yol tutuşu olarak kuru ve ıslak yolda kesinlikle daha başarılı. Bana iki lastiğin maliyeti kargo dahil 45 dolar oldu. Çok iyi bir yatırım yaptığımı düşünüyorum.

Continental lastiklere $80 verecek bütçesi olmayanlar çok rahat bu lastikleri alabilir

(link)

@Temren85 hayırlı olsun öncelikle. Çok memnun kalacağınız bir lastik. Yaklaşık 6 bin km kullandım. Yağmurlu hava da yada ıslak zeminde çok yeri tutmaması haricinde hiç bir şikayetim yoktu lastikten. Sağlamlık konusunda benden 5 yıldız alır, girmediğim cam, taş, çakıllı arazi yolu kalmadı bir kere bile patlamadı.. Biraz daha üst seviye için conti 4 aldım wiggle ' dan 68 $ a fakat şuan da 29$ a düşmüş tanesi sitelerde.. Vittoria' dan memnun kalacağınızı düşünüyorum, iyi sürüşler.

Gün itibarıyla bu lastikle 4.000 KM'yi devirdim. Öne çıkan 3 yönü var ;

Olumlu ;

- Lastiğin koruması gerçekten çok iyi. 4.000 KM'de sadece bir kez patladı, onda da kocaman bir çivi girmişti zaten.
- Performansı ortalama / ortalama üstü denebilir. Henüz aşınma / dağılma belirtisi yok. Sanıyorum ki 6-7K civarında bir ömrü olacak.

Olumsuz ;

- Bu lastiğin özellikle ıslak zeminde yolu "tutmamak" üzerine tasarlandığından şüphelenmeye başladım. Yani mühendisler oturmuşlar, "ıslak zeminde nasıl kaydırabiliriz biz bu lastiği?" diye düşünmüşler sanki.

Özetle her şeyi iyi güzel ama ıslak zemin gördüğünüz anda hızınızı 20KM/S'lere çekin hemen yoksa acil serviste bulabilirsiniz kendinizi.

@Bora Kıraç kesinlikle katılıyorum, suyu görünce lastiğin kayası geliyor sanki. Gerçekten su yüzü görür görmez tehlike algılıyordum ki şükür hiç bir şey olmadı.

Geri