Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dış lastikteki delik nasıl kapatılır?

Volkan Aykul

Daimi Üye
Kayıt
31 Temmuz 2011
Mesaj
227
Tepki
54
Şehir
Sultangazi/İSTANBUL
Bisiklet
Carraro
Merhaba.
Bisikletimin arka lastiğinde yolda giderken patlama oldu. Yama yaptım düzelttim. Tekrar aynı dış lastiğin aynı yerinden iç lastik patlamış. Tekrar yama yaptım. Yine patladı. Sorun ise dış lastikte bulunan delik. Bu deliği neyle ve nasıl kapabilirim. Yeni lastikte almak istemiyorum.
İyi günler.
 
Scudo
Dis lastik icin yapistirma seklinde yamalar var. Sanirim markasi Park Tools' du.Ben sorunsuz olarak uzun sure kullandim ( yaklasik 3000 km)
 
aynı olayı bende yaşadım..lastikler yeni değilse ömrünü tamamlamış veya uzun kmler yaptıysanız değiştirmenizi öneririm.tekrar tekrar aynı yeri yama yapmak bisikletten soğutuyor..
 
Aynı olay benimde başıma geldi, patlamalar yaşamadım ancak iç lastik yüksek basınçlarda yarıktan dışarı yola temas ediyordu nerdeyse, çözüm olarak normal bir yamayı aldım üstüne fazla miktarda elektrik bantı yapıştırdım ve iyice sağlamlaşmasın sağladım, bu parçayı içerden lastiğe yine elektrik bantıyla sağlam bir şekilde yapıştırdım. Sonuç olarak uzun süredir bu şekilde problemsiz ilerliyorum.
 
Lastiginiz iyi phalaı bir lastikse önerim ; bir lastikçiye gidin ve oraya yama yaptırın nromal araba lastikleri için 10 tl kadar bir para alıolar sizden daha uygun alırlar ve eskisinden daha saglam oluyor diyebilirim . O yamanan yerden tekrar bişe girmesi daha az gibi olur.

Lastiginiz alt seviye ise paraya degmez diyosanızda kalın ip il kalın igne ile yarık yeri dikerek üzerine normal iç lastik yapamalrından 1-2 kat yapıstırabilrsiniz.
 
Geri