Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dışarda et yemeyin

derşan sezer

Forum Bağımlısı
Tepki
1.145
Çok genelleme oldu ama şu günlerde sakın dşarda et yemeyin.Geçen cuma dışarda et döner yedm.1 saat geçmeden başım dönmeye,midem bulanmaya başladı.Şöförüm beni hemen hastaneye yetiştirdi.Doktorlar tahlil falan yaptı.İlk başta üşüttüğümü söylediler (ben inanmadım tabi çünkü her gün dışarlarda olan biriyim.)Her neyse tahlilleri elime verdiler bunu başka bir doktor kontrol etsin dediler hayhay dedim.Tabi serum falan yaptılar onu unutmadan söylim.Her neyse bugn tahlil sonuçlarını aldım.Zehirlenmişim et döner diye yediğim şeyde tavuk ve başka tür şeylerin karıştırıldıgı birşeymiş.Son 2 aydır devamlı bu sıkıntıdan insanlar geliyormuş.Bana sakın dışarda yeme dedi.Yersende büyük restoranlarda ye dedi mcdomalds falan gibi.İşin özü arkadaşlar aman dikkat.Artık herşeyi yapıyorlar ben bu kadar olacagını düşünmezdim.Yarın yediğim yere gidicem eti nerden aldıklarını sorucam.Ters cevap verirlersede avukatıma dava açtırcam.Onların yüzünden kaç gündür sürünüyorum.Bütün işlerim aksadı.

Scudo
çok geçmiş olsun, bazıları için insan sağlığını tehlikeye atmak bu kadar basit, merak ediyorum o lokantanın sahibi yemeğini nerde yiğiyor? kendi lokantasında olduğunu hiç sanmam :(

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
bende okul kantininden döner almıştım.zehirlendim. geçen yıl.1 hafta ev hapsi :) geçmiş olsun.zehirlenince yemek yediği zaman insan vücut direk yemeği mideden geri iter.su içtiğimde boğazımda kalıyordu,mide kabul etmiyordu gıdaları.hemen acile gittik.ilk serum sonrada ilaç.serum 2 saatte beni canavar gibi iyileştirdi . :D

SAğol dostum.Benki yaşım 30 u geçti.Hayatımda hastalık görmemişimdir.Pazar günü şöyle bir çıkim hava alim dedim.Gücüm gitmiş acayip hemen döndüm eve.Hayatımda böyle olmamıştım.Pazartesi salı çarşamba inanılmazdım evde otur otur otur.Delirdim çıldırdım.Yarın yapacagımı biliyorum insan gibi davranmazlarsa.

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Onur evet en iyi tedavi su bende günde 4 litre su içiyorum.Yanlız mide dışarı atarken mide suyuda boğaza geliyor ve ykıyor.Onu iyileştirmek çok önemli.Asidik şeylerden kaçmak gerekliymiş.1 aya anca iyileşirmiş boğaz.Benim şu an acayip yanıyor mesela.Ayrıntıya girmedim ama inanılmaz çıkardım bende :(

• Beğen
Tepkiler: Onur Kahraman
Geçmiş olsun. Ülkede kesecek sığır kalmayınca artık ne varsa koyuyorlar. Hele hele bu zamanda sosis-salam yemeyi hiç düşünmeyin. Kemik tozu oranı et sıkıntısından iyice artmıştır.

Yediğiniz yere gittiniz mi peki ben sonucun ne olduğunu merak ettim

Çok geçmiş olsun,
son iki haftadır paketlenmiş hiçbir bisküvi, çikolata, cips, kola almadım yemedim.
Bunu gururla söylüyorum.
sigarayı bırakmış kadar mutluyum. :)

Ekmek yapma makinası ısmarladım.
Ekmeği de taş değirmende öğütülmüş undan kendimiz yapacağız.

Tanıdığım bir yerden ( köyden ) süt ve yumurta alıyorum.
Yoğurdu da evde yapıyorum bir süredir.

Şu bir kaç hafta da bile uykumun düzeldiğini ve stres düzeyimin düştüğünü hissediyorum. Belki psikolojik ama dedim ya sigarayı bırakmış kadar mutluyum.

Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.. :(
Soner abi bende ekmek makinesi aldım geçenlerde artık evde yapıyorum kendi ekmeğimi.. Artık hiçbir şeye güvenim kalmadı.. Öğrenci olduğumuz için sürekli dışarıda yemek zorunda kalıyoruz ama ben genelde okul yemekhanesini tercih etmeye çalışıyorum.. Aslında onlara da çok güvenmiyorum ama elden gelen bir şey yok.. İnsan sağlığının hiç değeri yok günümüzde.. Bilmediğim yerden kesinlikle yememeye çalışıyorum.. Hele de dışarıda ucuz et yemek intihar gibi, ne eti olduğu bile belli değil..

küçücük etleri akşamdan soya sosu ile özel bir sosu karıştırıp kapların içine atıyorlar sonra o et kabın boyu kadar büyüyor marketlerdeki kapalı kutudaki etlerde bu olay varmıs deney yapmıslar soya oranı çok yüksek çıkmıs
bir arkadaşımdan duydum yanlıs olursa düzeltin :)

hertürlü ahlaksızlık var bunlarda işte.Balıgın bile gözlerini boyuyan millet işte daha ne olsun.Yarın gidicem bugün anca kendime gelebildim.Ben bile cuma günü üşütme sandım hatta ince giyinmeme baglıyordum çünkü hayatta zehirlenebiliceğim ihtimalini düşünmüyordum.Sonuçta iş yerimin ordaki lokanta herkez yiyor kimseyede birşey olmuyordu.Demekki adamların aldıkları yerde bir sorun oldu.Doktor herkeze olmuyabilir savunma mekanizması hassas insanlarda hemen tepki verir vucur böyle dedi.Yarın neymiş görücez bakalım.Böyle bir olay gelişmiş ülkede yaşansa adamı atarlar hapse valla.Benim kaç gün iş kaçırmam demek kaç para demek birde üstüne en önemlisi ya her zaman yaptıgım gibi birşey olmaz iyileşirim deseydim.Kedi gibi giderdik valla.

@Soner Sarihan

Hocam o kadar zahmet etme , bizim köyden (Konya) sana kerpiçten bir oda ayarlayalım, gerisi zaten çok doğal, herşey elinin altında :)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@derşan sezer

Geçmiş olsun...zaman kötü , güvenmemek lazım...
Nerden nereye:
* Çok çok eskiden , kurban kesilirken acep besmele çekildi mi diye sorardık (büyüklerimiz)
* Daha sonra dışardan kıyma almayın dendi basında ,parça etten çekip almaya başladık...zanmetik ki tamam şimdi sorun kalmadı.. (!)
* Şimdi parça et alırken at/koyun/eşek mi diye sorar olduk...ilave kimyasal da enjekte edilmiş olabilir...
* Yakın zamanda önümüzde inek kesecekler, DNA sı oynamış inek görünümlü bilmem ne mi diye şüphelenip et yiyemiyeceğiz...

Tekrar geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: mathcup
Abi güzel bir öneri olmuş.Genelleme değil aslında dıaşrıda ve her yerde çok dikkatli olmak gerekir.Menfaatlar için her şey yapılıyor..İnsalar hiçe sayılıyor..

@derşan sezer

Öncelikle merhaba ve geçmiş olsun. Kısa ve öz bi konuya değinmek istedim. Amacım polemik yaratmakda değil bunuda önceden belirtmek istiyorum. İnsanlara doğru ve sağlıklı beslenme için öneri verirken biraz daha dikkatli olmanızı öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: SRT ve herbil
tanıdık bildik ve kaliteli yerden yenirse birşey olmaz..

@derşan sezer

Bir çok gelişmiş ülke fast food konusunda sıkı tedbir ve yasaklar almanın eşiğindeyken sizin yada doktorunuzun MC DOMALDs ı tavsiye etmesi komik olmuş.
Bu arada bu mevsimden sonra Tavuk döner yemek artık büyük risk.

@herbil

Evet bende zaten sadece dışarıdan yemeyin konusunu baz aldım.Ama hazır yiyecekler daha büyük bir risk...:in:

10 yıl kadar önce bir kebap salonuna gitmiştim, çorba söyledim, çorba geldi, yarısını içtim, geri kalan yarısını garson götürdü, daha sonra bende lavobaya giderken gördüm ki, benim çorbayı adam çorba tenceresine geri boşalttı.

bundan sonra tipi güven vermeyen insanların lokantasına girmemeye karar verdim ve uyguluyorum.

Geri