Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk fren balata çeşitleri

Konu balata olunca shimanonun kırılan balatası geldi aklıma.(SLX fren setinin üzerindeki balata, freni alalı 1 hafta olmadı)

Metal balatalar, metal balata uyumlu rotorlarla çok iyi sonuçlar veriyor. Organik balatalarda fena değiller ancak çabuk bitiyorlar

Dosyalar

• 1938044_660276814011474_350920219_n.jpg
    1938044_660276814011474_350920219_n.jpg
    153,9 KB · Okunma: 60
  • Beğen
Tepkiler: Aly
Scudo
Disk için ne tavsiye edersiniz? Birde disk yamulduktan sonra tam anlamıyla düzeltilebilirmi? Nerede düzeltilebilir

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Disk için alligator markasini önerebilirim. Ya da shimanonun ice tech diskleri. İki markayida kullandim memnun kaldim. Diskte cok deformasyon yoksa basit el aletleri ile düzeltilebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Aly
Yamulan diskler hidrolik pres ile de düzeltilebilir. Sanayi sitelerinde hidrolik presi olan bir yer bulabilirsiniz.

Merhabalar. Benim bisiklet Ng 650 hd. BR M355 fren var. Rotorun modelini bilmiyorum. Balataları değiştireceğim bana uygun balata B10S ancak reçine olduğu için almak istemiyorum. Metal bir balata almak istiyorum. Benim frenlere uygun metal balata var mıdır? Var isede sorun çıkar mı?

Geç cevap yazacağım ama google da arama yapınca filan burası çıkıyor başkaları da faydalansın.

resin balatayı söküp metal balata takmak size sadece daha uzun ömürlü balata sağlar. ancak rotor ömrü kısalır. ses artar. fren mesafesi uzar.

sisteminiz resin balataya göre ayarlanmıştır ( disk ve kaliperler ) metal takmanız çok sağlıklı değil. uyarmı ? uyar. ama o kadar.

resin balatanın avantajları ise : daha iyi fren gücü , sessizlik ,uzun disk ömrü. dezavantajı ise balata nispeten çabuk biter. Ancak o çabuk bitme durumu 3 5 ay olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
Arkadaslar on rotor 160mm arka rotor 140mm 140 mm rotor fazla bulunmuyor bu durumda ne yapmamız gerekiyor.

@Hakan1511 Frenler :Sram BB5 Road, [Ö] 160mm, [A] 140mm rotorlar

arkadaşlar shimano m315 hidrolik fren için balata sipariş etmem gerek. aliexpressten en uygun fiyatlı ve iyi marka olan balata tavsiyesine ihtiyacım var.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Fatih_K
Frenlerim elixir 7. Arka frenin orjinal balataları bitince burdan (link)
11 liraya balata aldım. İlk 50 km falan disk fena ısındı ama sonra geçti. Şuan ön fren için de bir tane balatam yolda. Fikir vermesi açısından söylüyorum; 96 kiloyum, bisikletim 16 kilo. Yarım saat kadar aralıksız iniş yaptığım oluyor ve performansından memnunum. Orjinal balatasına 75 vermektense... Şu konuyu bir okuyun Soocent Metal hidrolik disk fren balatası

• Beğen
Tepkiler: Fatih_K
Merhaba. Bisikletimde Avid DB1 frenler var. İçindeki balatayı değiştirmek için söktüğümde içindeki balatanın DS-55. Fotoğrafları da koyuyorum. Fren konusunda bir problem de hissetmemiştim. Balatalar böyle birbirine uyabiliyorsa bu balatadan bir tane daha alayım diyorum, tahminimce Shimano balatası ve bulması daha rahat olacak.
IMG_20191126_165057.jpgIMG_20191126_165134.jpg

Arkadaşlar balata değişimi yapacağım.shimano g02s ile g02a arasında ne fark var? Bu sondaki s ve a harflerinin anlamını bilen var mı?hangisini önerirsiniz?bu arada frenim slx m7000 serisi

slm mt200 için hangi balata uygundur

Bilgisizliğimi mazur görün. Shimano BL-M505 dik fren için balata ne almam gerekiyor. İnternette M505 olarak aratıyorum bir şey çıkmıyor. Nasıl bir aratma yapmam lazım. Seramik, organik ve metal balatalar var. Hangisini tercih etmeliyim

Bilgisizliğimi mazur görün. Shimano BL-M505 dik fren için balata ne almam gerekiyor. İnternette M505 olarak aratıyorum bir şey çıkmıyor. Nasıl bir aratma yapmam lazım. Seramik, organik ve metal balatalar var. Hangisini tercih etmeliyim

BL-M505 fren kolu. Önemli olan bunun kaliper kısmı, BR ile başlayan.
O belli olunca buradan ya da onun kodunu aratarak uyumlu balatalar bulunabilir:
(link)
1704906376557.png
1704906341649.png
1704906361811.png

model adının yanına balata yazıp aratınca da birçok satıcıya ulaşılabilir. Örneğin BL-M505'in kankası BR-M445 bu Shimano listelerinde yok, çünkü eski ürün. "br-m445 balata" diye aratınca çıkan sonuçlardan biri: (link)

Zoom hidrolik disk fren sistemi ile söküp BL-M505 BR-M445 sitemini taktık. Doğru bir tercih mi yaptık acaba?
IMG_8256(1).JPGIMG_8251.JPG

Merhaba, tourney tx mekanik disk fren kullanıyorum. Bisikletle toplamda 5000 km'ye ulaştım. Balatalar orjinal ama bitmeye yakın olduğunu hissediyorum. Değişim için hangi balata almalıyım? İnternetten alıp bisikletçide değiştirmek istiyorum, kolaysa kendim de denerim.

Merhaba, tourney tx mekanik disk fren kullanıyorum. Bisikletle toplamda 5000 km'ye ulaştım. Balatalar orjinal ama bitmeye yakın olduğunu hissediyorum. Değişim için hangi balata almalıyım? İnternetten alıp bisikletçide değiştirmek istiyorum, kolaysa kendim de denerim.
Eğer (link) fren kaliperi. Uygun olan balata ise B01S reçinedir.
Değişimi oldukça kolay boşuna bisikletçiye ekstradan para vermeye gerek yok.
1709384516713.png

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Geri