Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk fren balata ve rotor temizliği

@Özcan ÇAKAR

Merhabalar,

Yukarıda arkadaşın belirttiğinin bir kısmını uyguladım.Sırasıyla şöyle
Balataları kaliperden söküp diş fırçası yardımıyla bulaşık detarjanı ile güzelce temizledim. ardından kaynatmadım ama üstüne az kolanya dökerek pense ile ucundan tutarak ateş sönene kadar yaktım. soğuduktan sonra yerine taktım.
sonuç gayet başarılı .

Scudo
İyi geceler,
Ben de bisiklet temizliği sırasında sanırım disklere ve balatalara yağ kaçırmışım. Temizlik sonrasında fren performansında ciddi düşüş yaşadım. Ayrıca, rahatsız edici bir ses de duyulmaya başladı. İlk aşamadai balataları çıkarıp kolonya ile temizleme, zımpara vs. yaptım ise de sorunu halledemedim. Bu hususlardan ciddi olarak rahatsız olmuştum. aldığım yere götürüp tekrar bakmalarını talep edecektim, balata vs temizleyeccisi alacaktım, balata değiştirecektim....HD fren aldığıma beni pişman etmişti vs vs.

Forumda daha sonra bu başlığı buldum. Okuduklarımı ben de şöyle uyguladım. Balataları çıkarıp kaynayan suda 10 dak. kaynattıım. Arada çıkarıp çamaşır suyu döktüm. Bir miktar da öyle kaynattım. Sonrasında ise kolonya döküp hafif yaktım. Rotorları da ayrıca kolonya ile iyice temizledim. Sonuç: Sesten eser kalmadı. Frenler de gayet iyi seviyeye geldi.İnşallah aynı sorunlarla karşılaşmam....

Herkese teşekkürler.....

Merhabalar
aynı durum benimde başıma geldi temizlik sırasında rotora yağ sıçradı sanırım, ben jantı yerinden çıkarıp diskin üzerine mutfak için olan yağ sökücülerden sıktım kuru bir bezle sildim daha sonra balataları söküp onlarada biraz yağ sökücü sıktım 1-2 dakika bekledim ve onlarıda sildim en son zımparalayıp tekrardan silerek yerine taktım. İlk taktığınızda ses gelebilir ama biraz sürtünme yaptıktan sonra yani (ben frene basılı tutarak gittim) ses gidiyo ve frenler aynı eskisi gibi çalışıyor.

merhaba @Kaan04 . foruma hg
henüz başıma gelmedi sıkıntılı bir durummuş.
Olur da yağ damlarsa bu videodaki gibi yapacağım diye aklımda tutuyordum. tane tane anlatmış.

Merhaba yeni balata taktım fakat freni rotoru bırakmıyor balatalar yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba yeni balata taktım fakat freni rotoru bırakmıyor balatalar yardımcı olabilecek var mı?
Yumuşak bir cisimle (lastik levyesi de olabilir) balataların gireceği yuvayı biraz sağa sola doğru ittirip genişletip bir deneyin

Merhabalar arkadaşlar biraz araştırdım şu sonuca vardım doğruluğuna tartışabiliriz rotorları ince zımpara ve saflığı yüksek asetonla koçtaşta vardı önce zımpara sonra asetonla iyice 2 sefer tekrarla bunu her iki tarafada güzel sonuca ulaşıyoruz tabi balatalara yağ vs değmemiş olmalı mükemmel sonuç için

Geri