Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk Fren Kolu Güç Kaybı

Ferhat Öz

Daimi Üye
Tepki
209
Bisiklet
Salcano
Bisikletim de Juicy 3 fren sistemi var.Haftasonu arazi inişinde bir anda frenin ciddi anlamda gücünü kaybettiğini anladım.Şöyleki, fren yapmak için fren kolunu neredeyse sonuna kadar asıldım.Neden olabilir?Sürüşü gerçekleştirirken hava sıcaktı.Rotorlar ısınmış olabilir.Bunun etkisi olabilir mi?Yada fren kablosu genleşebilir mi?

Not:Şu anda frenlerim gayet iyi çalışıyor.

Scudo
ısınmanın etkisi büyük rol oynar şahsen ben 3 km olan epeyi dik bi yokuştan indim frenime su döktüğüm an buharlaşıyor o derece sıcak hidrolik yağda ısınır sistemde hava olmuştur büyük ihtimal inişten dolayı sarsıntıdan ama freni 1 gün sonra kullandıysanız performansı yerine gelmişse ısıdandır ama yok performans 1 gün sonra yerine gelmesse hava vardır

@Deniz Caz

bisiklet konusundan ayrı olarak, çok sıcak maddeleri aniden soğutmak bahsi geçen sıcaklık değerlerine de bağlı olarak maddenin molekül yapısını ve yapısal özelliklerini değiştirebilir. bilginize :)

@Deniz Caz

Şuan performansı gayet iyi.Herhangi bir problem yok.İnerken bi anda olunca tereddüt yaşadım.Büyük ihtimal sıcaklıktan o zamanTeşekkürler.

O konuyu çok iyi biliyorum ama mecbur kaldım yağ kaynıyordu o derece havada ateş gibiydi o gün :)

Geri