durgun_oguz
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Oğuz Durgun
- Bisiklet
- Cube
Konuyu hortlatıyorum ama benim problem sesin sürekli ön tekerlek döndükçe belli aralıklarla dönme hızı bağlı ses gelmesi. Ölçtüm bir turda birden fazla ses geliyor. her turda bir ses gelseydi rotor yamuktur derdim ama o da değil. bu ses normal midir?sürekli mi ses var yoksa belli aralıklarla ve hızlanınca artan bi ses mi
@juk Hiç ses gelmemesi lazım. Teker ya da kaliperin pozisyonu yanlış sanırım. Tekeri tekrar hizalayıp mandalı sıkın. Sonra kaliperin vidalarını gevşetip fren kolunu sıkın ve sonra vidaları sıkın. Eğer düzelmezse kaliperin vidalarını tekrar gevşetin. Tekeri döndürerek kaliperi elinizle hizalayın. Değmeyen pozisyonu bulunca vidaları sıkarsınız. Bu işlemleri bisikleti ters çevirerek daha rahat yaparsınız.
@juk fren kaliperini gevşetin onntekeri tam olarak ortalı şekilde oturtun. Kola yada bira kutusundan fren balatanızın genişliğinde ve 10 cm uzunluğunda 2 şerit kesin. Bu şeritleri fren diskinin sağ ve solundan disk ile balata arasına sokun. Daha sonra freni sıkmadan kaliperi tutan alyan vidaları tatlı sert sıkın. Diskinizde yamukluk yoksa saat gibi olacaktır.