Scudo Sports

Disk fren ses çıkarıyor

Tepki
0
İsim
Oğuz Durgun
Bisiklet
Cube
Merhaba arkadaşlar bisikletimi alalı nerdeyse 1 ay oluyor hemen konuya gelim arkadaki disk fren freni sıktığımda ses çıkarıyor fren yapabilmesinde sorun yok çok iyi yapıyor ama önde ses yok sizce bu bir sorun?

Scudo
Kardeş aylardir kullaniyorum ön arka diskte ses var 6 ay oluyo öyle kullanali bi sıkıntısını görmedim o hepsinde oluyo sanirım

sürekli mi ses var yoksa belli aralıklarla ve hızlanınca artan bi ses mi

• Beğen
Tepkiler: durgun_oguz
@mtbrnhc benim sorunum bu bir sorun mu değil miydi nasıl ayarlanır değildi

@durgun_oguz benim arkadaşın diskinde de v freni ıslanınca sıkarsın da tiz bir ses çıkar ya onun gibi ses çıkıyordu. Böyle bir ses ise kast ettiğiniz belki rotara yağ sıçramış olabilir. Çünkü arkadaşın rotara yağ damlamıştı.

sadece freni sıkınca ses geliyor yağ damladığını sanmıyorum

Balata diske sürtüyo ses normal eğer gıcırtı ise de zamanla düzelir.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

disk pislenmiştir, alkolle temizleyin, ses devam ederse açıp balatalarıda temizleyin, ve diski yeniden temizleyip takın kesilir

Lastigi cikarip rotorun arkasini onunu bulasik sungeri prille yika durula .ayni zamanda balatalarida sokup deterjanli bulasik sungeriyle fircala durula tak sorun cozulecektir muhtemelen

via Tapatalk

Fren balataları yağı emen ve kolay kolay atmayan bir yapıya sahip, @orcun oguzhan dediği gibi yıkadıktan sonra balata spreyi sıkmanıda tavsiye ederim, yağ temizleme özelliği olan bir üründür ama eminimki ses devam edecek. Ben yağlanmasına sebep oldum ve 2 kutu balata spreyini sıkmama rağmen bir işe yaramadı. Hala ötmekte. Muhtemelen yenileyeceğin balatalar işini görecektir. Ne kadar değer tartışılır. @mtbrnhc bahsettiği ayarda ilerleyen günlerde muhtemelen ihtiyacınız olacak bir ayar.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
sürekli mi ses var yoksa belli aralıklarla ve hızlanınca artan bi ses mi
Konuyu hortlatıyorum ama benim problem sesin sürekli ön tekerlek döndükçe belli aralıklarla dönme hızı bağlı ses gelmesi. Ölçtüm bir turda birden fazla ses geliyor. her turda bir ses gelseydi rotor yamuktur derdim ama o da değil. bu ses normal midir?

@juk Hiç ses gelmemesi lazım. Teker ya da kaliperin pozisyonu yanlış sanırım. Tekeri tekrar hizalayıp mandalı sıkın. Sonra kaliperin vidalarını gevşetip fren kolunu sıkın ve sonra vidaları sıkın. Eğer düzelmezse kaliperin vidalarını tekrar gevşetin. Tekeri döndürerek kaliperi elinizle hizalayın. Değmeyen pozisyonu bulunca vidaları sıkarsınız. Bu işlemleri bisikleti ters çevirerek daha rahat yaparsınız.

• Beğen
Tepkiler: juk
@juk fren kaliperini gevşetin onntekeri tam olarak ortalı şekilde oturtun. Kola yada bira kutusundan fren balatanızın genişliğinde ve 10 cm uzunluğunda 2 şerit kesin. Bu şeritleri fren diskinin sağ ve solundan disk ile balata arasına sokun. Daha sonra freni sıkmadan kaliperi tutan alyan vidaları tatlı sert sıkın. Diskinizde yamukluk yoksa saat gibi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: juk ve ErzincanLee
@juk Hiç ses gelmemesi lazım. Teker ya da kaliperin pozisyonu yanlış sanırım. Tekeri tekrar hizalayıp mandalı sıkın. Sonra kaliperin vidalarını gevşetip fren kolunu sıkın ve sonra vidaları sıkın. Eğer düzelmezse kaliperin vidalarını tekrar gevşetin. Tekeri döndürerek kaliperi elinizle hizalayın. Değmeyen pozisyonu bulunca vidaları sıkarsınız. Bu işlemleri bisikleti ters çevirerek daha rahat yaparsınız.
@juk fren kaliperini gevşetin onntekeri tam olarak ortalı şekilde oturtun. Kola yada bira kutusundan fren balatanızın genişliğinde ve 10 cm uzunluğunda 2 şerit kesin. Bu şeritleri fren diskinin sağ ve solundan disk ile balata arasına sokun. Daha sonra freni sıkmadan kaliperi tutan alyan vidaları tatlı sert sıkın. Diskinizde yamukluk yoksa saat gibi olacaktır.

Çok teşekkürler, ikisinide deneyeceğim

Geri