Rockrider st540
Üye
- Tepki
- 4
- İsim
- Mustafa
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Hidrolik fren var bende de bunlari defalarca yaptim disk de yamik değil vidalari gevsetip frene basip sıkıyorum gene cızırtı geliyor yuksek hızlarda özellikle de manevra yaparken bisikleti eğince ses artıyor. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Muhtemelen QR Mandal gevşemiştir. Onu sıkarsanız problem düzelir. Eğer gevşek değilse düşük bir ihtimal ama jant tellerinin de gerdirilmesi gerekiyor olabilir.Hidrolik fren var bende de bunlari defalarca yaptim disk de yamik değil vidalari gevsetip frene basip sıkıyorum gene cızırtı geliyor yuksek hızlarda özellikle de manevra yaparken bisikleti eğince ses artıyor. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Diske ya da balataya yağ bulaşmış olabilir.Yaklaşık olarak ben de aynı dertten müzdaribim. Arka frende bir farklılık var. Sıktığım zaman balataların rotoru sıkıştırmaya başlamasıyla enteresan bir ses çıkıyor ve fren mandalında fren yaptığım sertliğini hissetmeme rağmen balatalar rotoru tutmuyor. Bilgisi olan varsa sevinirim.
not: ultegra kaliper kullanıyorum.
Teşekkür ederim dönüş için.Diske ya da balataya yağ bulaşmış olabilir.
Disk freni yamultmuş olabilirsin. Azıcık bile yamulsa sese sebep olur. Tekeri söktükten sonra jantı koyuş biçimin ve benzeri etkilemiş olabilir.Arkadaşlar ben tekeri söktüm bugün hem ön hem arka, taktıktan sonra disk frenler sürtmeye başladı?
Ya tam oturtamadınız ya da mandallar gevşek kaldığı için sürtüyordur. Tabii ki tekerler takılı değilken disklere herhangi bir temas olmadığını farz ediyorum.Arkadaşlar ben tekeri söktüm bugün hem ön hem arka, taktıktan sonra disk frenler sürtmeye başladı?
Valla şöyle ki tekerlwri bagaja kadroyu da arka koltuğa koydum. Fakat zarar görmediler yani.Ya tam oturtamadınız ya da mandallar gevşek kaldığı için sürtüyordur. Tabii ki tekerler takılı değilken disklere herhangi bir temas olmadığını farz ediyorum.
Hocam pistonların eşit çalışmamasını nasıl halletti? Bende de aynı sorun var daGeçen hafta yaşadığım sorun. Zaman zaman sürtmenin çoğalması, bisikleti eğdiğim zaman sürtmenin çoğalması, frene dokunmam ile kesilen sürtme sesi.
Ankara Anka Bike da ÖzkanAbi duruma el attı
Sorun şu, pistonların işlerini tam olarak yapmaması. bir taraf düzgün çalışırken diğer tarafın aynı oranda çalışmaması ya da yerine dönmemesi.
Kaliperi söktü, ayarını yaptı.Şu anda mis gibi sessiz bir şekilde devam ediyorum.
Mutlaka özel bir şeyi vardır. Benim gördüğüm kadarı ile kaliper in arasına sert ve kalın bir cisim sokup pistonları ileri geri oynattı. Arasına pislik giriyor bazen dedi. Bu sadece benim gördüğüm ve anladığım kısım. Bilen birisine göstermenizi tavsiye ederim.Hocam pistonların eşit çalışmamasını nasıl halletti? Bende de aynı sorun var da
Keşke herşey o kadar basit olsa...Jantı sök tekrara tak