Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk Fren Taktırmak Ne Kadar?

Scudo
Deore'nin frenleri gerçekten tatmin edici bir kaliteye sahip. Ancak Alivio'lar da onları aratmıyor ayrıca daha ekonomik. Paralel baskı kullanmayı düşünmüyorsan ve özel bi hafiflik düşüncen yoksa Alivio alabilirsin. Paralen baskı içinse bütçe sorunun yoksa XT veya XTR'dan başka seçeneğin yok. (Önceki serilerde LX'lerde de paralel baskı bulunuyordu daha sonradan kaldırıldı).

Paralel baskı V-Fren olursa ve iyi ayarlanırsa...Bide pabuçlarıda kaliteliyse hiç şikayet etmezsiniz...
Mesela paralel baskı XT yada XTR çok iyi birer seçim.
Hatta XTR daha da iyi(doğal olarak:p)...
Diğer bacaklarda bir süre sonra boşluk yapma olayı olabiliyor...Bu bacaklarda bu sorun ortadan kaldırılmış...

• Beğen
Tepkiler: mujdatok
iii şey ya bu hidrolik işinden vazgeçtim o fazla masraflı ve tehlikeli olacak galiba :D:D:D:D neyse artık halatlı olarak bi fren alırım soracaktım ama arkadaşlar ben sormadan halletmişler :D:D behcet ve johny e ayrıca teşekkür ederim

bence en ii hidrolik disk fren v fren uğraştırıcı bi iş pabuç eskiyo ayar yapman gerekiyo falan disk daha güzel daha iyi tutuyo sıktığın gibi duruyo v frenler eridikçe kötüleşiyo çok hızlı gittiğinde durmak çok zor ani duruş yapmıyo

Bu kanıya nerden vardın bilmiyorum ama Zaten buradaki çoğu kullanıcı öyle bir duruma getirmeden frenlerini ayarlar...
Bunun dışında Hidrolik disk iyi demişsin...Evet tutuş yönünden iyi ama çok yüksek serilere çıkılmadığı sürece ağır...Çok yüksek serilerde bir fren alırsan da masraflı bunun balatası var, hidroliği var...Ayrıca herhangi bir arızada masraflı...

Eğer çok ekstrem (DH, FR, DJ) kullanılmıyacaksa...Ve devamlı suların içinde kullanmıyorsanız...İyi bir V-Fren çok daha etkilidir...

Daha yeni üyesiniz gördüğüm kadarıyla...Biraz forumumuzda dolaşırsanız...Atölyemizde fren başlığını okursanız...Çok daha fazla yorum göreceksiniz bu konu hakkında...

Saygılar

johny/TAXI

@OguzhanEren

şimdi disk frenler kaliteye göre değişiyor sen bütçeme göre diyorsan alivio nun disk frenleri uygun ama benim terçiğim v-brake çünkü iyi bir v-brake in normal diskten pek farkı yok bence biraz daha paranı biriktirip hidrolik disk frene geç

Benim bianchi biskletim var ön disk arka v fren bugün bir arabaya çarpmamak için ön frene sonuna kadar asıldım hiçbir sorun olmadı yokuş aşağı gitmeme rağmen ama arka freni biraz gevşetmeseydim arka lastiği yanımda görecektim ama buda benim durma mesafemin uzamasına neden oldu şimdi nasıl v fren daha iyi olabiliyo?

asıl ön frenin ayarsızmış, yoksa doğru çalışan bir ön fren, türü ne olursa olsun (v-fren,hidrolik v-fren,mekanik disk,hidrolik disk) tam baskı yapıldığında hemen durdurur,
Eğer çok hızlı giderken aniden basarsan arka tekeri kaldırıp, üzerinden atlatabilir.

Geri