Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk frenden v frene geçiş

V fren takmak için illa kadro da yan da iki delik olmasımı gerekir tam olarak nereye monte edilir bu konuda bilgisizim, tek delik ne işe yarıyor acaba?

Scudo
Ön diskte yaşadığım sürtme sorunu sonrası benimde aklıma gelen fikir bu. İlk kez disk frene sahip bir bisiklet kullanıyorum, biraz takıntılı bir tip olduğum için biraz canımı sıktı. Gerçi sorunu çözmek için derinlemesine bir uğraşım olmadı, incelediğim kadarıyla rotorda ya da jantta herhangi bi sorun yok, zaten bisiklet daha çok yeni alalı 3 hafta oldu, ne sert bir çukura girdim ne de bozuk yollarda hopladım zıpladım. Muhtemelen akord ayarına ihtiyacı var, ilk fırsatta servise götürüp yaptıracağım, ondan sonra da hala aynı sorun devam ederse ya ön freni komple söküp öyle kullanacağım ya da v fren olur mu olmaz mı ona bakmaya başlayacağım. Benim bisiklet sedona 420, jant seti olarak sedona da 30 görünüyor, v frene sahip Jantlar sedona 410 ile aynı jant seti. O konuda sıkıntı olmaz sanırım ama sedona 420 maşasında freni monte edebilecek delikler yok anladığım kadarıyla, bu bir engel olarak çıkar muhtemelen.

@chanik chang maşada öne doğru uzanan v freni taktığımız yerlerden yoksa olmaz siz yarış/yol bisikletlerinde kullanılan adını tam bilmediğim modellere bakın

• Beğen
Tepkiler: chanik chang
Ön diskte ki ses inçe yırtıcı bir ses ise su veya yağ bulaşmasından kaynaklı olabiliyor yada yalan dan balatanın kirlenmesinden oluşur benim cok sefer başıma geldi.
Eğer sert bir ses ise rötar ın yamuklugundan yada başatanın bitmesinden kaynaklı olabilir öncelik olarak bir DİSK'e bakmanı tavsiye ederim kir olup olmadığına dair

• Beğen
@Kayaemre Daha 30 km bile olmadı bisikletin yaptığı yol, o yüzden balatalarla ilgili bir sıkıntı olması mümkün değil bence. Bisikleti ters yatırıp tekerleği döndürünce gözlemleyebiliyorum, tüm dönüş esnasında değil de belli bir noktada sürtüyor, o da tekerleğin yalpalamasından olsa gerek. Tekerleği maşaya güzelce taktım ortaladım, QR'ları da ayarlayıp güzelce sıktım, kaliperi de göz ayarıyla deneye deneye milim milim ayarladım ama yok her halükarda çok hafif de olsa sürtüyor. Sürüşü etkileyecek kadar değil ama işte takıntı oldu bendeki de. O yüzden akort ayarı yaptırıp bir daha bakacağım, yine devam ederse jant ve rotoru iyice bir gözden geçirmek gerekebilir.

Yeni bisikletlerde sistem biraz yerine oturana kadar ses geliyor (fren gövdesindeki ya da yatağındaki çapakların sürtmesi, gereğinden fazla kalın atılan boyanın sürtmesi ya da fren yatağına yamuk oturuyorsa olabilir firenin vidalarını gevşetip fren kolunu sıkıp frenin diski düz tutmasını sağladıktan sonra fren kolu sıkılı iken vidaları sıkın yanukluk gider), aynı zamanda çok ısınan disk şişer oda sürter. Birde benimde başıma gelen birşey disk üzerinde bulunan bir etiket var ufak turuncu veya sarı oda sürtüp ses yapıyor onu sök. 3. disk frenli bisikletim daha hiç bir sorun yaşamadım (ben 90 kg yim 25 kg bisiklet ile kartepeden indirdi beni disk fren baya ısındı o ayrı konu), en fazla hidroliğin havasını aldırırsın yılda bir oda 20-30 TL bişi ya da hidrolik sıvısını bulup kendin alırsın havasını :cool:.

• Beğen
arkadaşlar bende salcano efes var disk freni sinirimi bozmaya başladı ben bunu v fren yapmak istiyorum mümkün müdür.
Şimdiden Teşekkürler..

@fleches eger kadro ve masa uzerinde V fren baglantilarin varsa mumkundur. Ancak jantlarinda V frene uygun olmalidir. En kısa yol elindeki bisikleti elden cikarabiliyorsan cikarmak, kadroda amortisor olmayan belkide 2. el V fren duzgun bir bisiklet almak olabilir.
Disk fren elinden tamir bakım gelmiyorsa, giris sinifi denen modellerde can sıkıcı olabilir.

İyi günler forumda yeniyim hepinize selamlar :) Kron xc150 bisikletime disk fren yerine v fren takmak istiyorum araştırmalarım sonucunda baradine marka 3 renkli pabuçları uygun gördüm. Disk freni v frene çevirmek mümkün mü? Jant veya maşamı değiştirmem gerekir mi? Maşam stok maşadır ilk aldığımda üstünde bulunan maşadır, jantlarda öyle bu durumda ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Selamunaleyküm forumda yeniyim.Umit 26" blackrider mtb bisiklete sahibim.Bisikletimin ön ve arka tekerleri mekanik disk fren. Sorunum ise şu;Ben mekanik fren sisteminde sürekli fren ayarı yapmaktan bıktım yapsam bile ayarı çabuk kaçıyor.Balatalar çabuk bitiyor.Bunun icin v frene gecmeye karar verdim.Bisikletin ön masasi v frene uygun ama arkada v fren montaj yeri yok nasil hallederim bu sorunu önerilerinizi bekliyorum. ..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
mecburen sadece önü v fren yapabileceksin arka fren yine mekanik kalacak ama istersen arka için hidrolik yada başka mekanik bakabilirsin ucuz fiyatlı :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ferdi5700 Fren tellerine de bak. Kullandıkça paslanır, uzar, süner, zayıflar. Bunun sonucunda da frenin ayar tutmaz. Sorun muhtemelen tellerdedir. Tanesi 2 liradan 2 tane yeni tel alıp yağlayıp bisikletine takarsan ayar tutmaması sorunu çözülür. Benim de mekanik disk frenim ayar tutmuyordu, 2-3 günde bir ayarlıyordum ve fren mesafesi de uzamıştı balatalar yeni olduğu halde. 3 hafta önce telleri değiştirip fren ayarlarını yaptığımda zınk diye duruyordu, ayarı da kaçmadı. Bir de fren ve vites tellerinin ömrünün çabuk bitmemesi için her yıkamadan sonra tellerin açıkta kalan yerlerini yağla.

Bir de ne kadar çok disk freninden kurtulmak isteyen varmış. Ne etti size bu disk frenler. Önceki market bisikletimde v fren vardı. Şimdikinde Logan dx-2005 mekanik disk fren var. Balataları ve fren telleri yıpranmamış, ayarı da tam yapılmış olduğu sürece bisikleti zınk diye durdurdu. Disklere sürtme falan da olmadı. V frenli market bisikletim durmuyormuş meğer.

Dağ bisikletim için çok sağlam bir frene ihtiyacım var hangisini almalıyım ben bunları buldum sizin tavisyeleriniz de olabilir
Baradine MTB-960V
Baradine Mtb 955 Vc

Baradine ABS-01VC
Brakco ABS-01VC
----------Bracko-Baradine-------- aynı model değil mi fark ne anlayamadım

Herkese merhaba. Disk frenli bisiklet asansöre sığmadığı için ön tekerleği her binişte sök-tak- tekrar sök yapmak sakıncalı mıdır? Bu yüzden alacağım bisikletin fren sistemine karar vermem gerekiyor. Benzer sıkıntıları yaşamış arkadaşların tecrübelerini ya da tavsiyelerini okumak isterim.

Herkese merhaba. Disk frenli bisiklet asansöre sığmadığı için ön tekerleği her binişte sök-tak- tekrar sök yapmak sakıncalı mıdır? Bu yüzden alacağım bisikletin fren sistemine karar vermem gerekiyor. Benzer sıkıntıları yaşamış arkadaşların tecrübelerini ya da tavsiyelerini okumak isterim.
Her seferinde tekeri sökmek yerine, bisikleti dik pozisyonda asansöre sokman daha mantıklı değilmi?

Her seferinde tekeri sökmek yerine, bisikleti dik pozisyonda asansöre sokman daha mantıklı değilmi?
Bazı asansörlerde iç kapı bulunuyor, asansör küçükse sığmıyor iç kapı yüzünden.

Asansör kabini o kadar küçük ki dikine sokunca kapı kapanmıyor.
Muhtemelen daha küçük bir asansör kabini olamaz.100 cm kadar genişlikten bahsediyorum.

Tekeri söktüğünde fren koluna dokunma yeter ;)

Disk fren için söylediniz sanırım. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri