Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk frenime yağ bulaştı!

Scudo
Balataları sök balatalara biraz cif dök ve parmaklarınla ov 1-2 sn. sonra yağın çıktığını göreceksin; garanti olsun diye 2 kere uygula bu işlemi.(İşlem bittikten sonra iyice durulmayı unutma, ve kaliperide iyice yıka.) Eğer düzelmezse balata spreyi işini görecektir.

@Nedret Günaydın

aseton bencede iş görücektir, ama balataya zara verebilir denemek lazım. aynı şekilde selulozik tinerde iş görür(kadroya gelmemesine dikkat edin:in: )

Çalıştığım fabrikada sac üzerindeki yağı temizlemek için solvent kullanıyorlar. Onudamı bi denesek balatalara sürmediğiniz kimyasal kalmamış :)

Bu sorunu şu anda bende yaşıyorum tekeri söktüm ve dişlilere wd40 sıkarken rotora damlamış fark etmedim ben. Tekeri takıp bisiklete bindikten sonra uyanabildim ancak :)

WÜRTH balata temizleyicisi var arkadasım piyasada 5 ila 10 lira arasında bulabilirsin yağ namına hicbisey bırakmıyo..

• Beğen
Tepkiler: ayan
@mustafa kemal güler

Siparişini verdim o mesajdan sonra çok teşekkürler :) Zincir ve dişlilerdede kullanabiliriz dimi bu ürünü? Bir sorum daha olacka çok olmayacaksam. Hangi yağı önerirsiniz ? ( Zincir ve dişliler için )

@ayan

Heryerde kullanabilirsin arkadaşım ben bakım sonrası elimdeki yağları çıkarmak için halıya yağ döküldüğü zaman bile kullanıyorum çok güçlü bi kimyasal tertemiz yapıyo yağ olarak forumda bi araştırma yapılmıştı incelersen bulabilirsin ama ben 5 numara makina yağı kullanıyorum:D

edit:https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=71158 bi incele..

Benim balatalrım da yağlanmıştı. Her yöntemi denedim fakat sonuç alamadım. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu son çare olarak yakma yöntemini denedim. Bildiğin yakma. Söktüm balataları ve pense ile tutarak ocak üstünde yaktım. Yağın arka tarafından kaynayarak çıktığını gördüm. Sadece yanık kokusu oldu. Hem tutmama sıkıntısı ortadan kalktı hem de yaptığı ses ortadan kalktı. DİKKAT : Frenlerim Tektro-Pro idi ve balatalarım metal esaslı idi. Diğer tür balatalar ile aynı yöntemi denemek giderilemeyecek hasara yol açabilir.

@ali karagönlü

önce bulaşık deterjanı ile zaman kaybetmeden temizlemek eğer uzun süre geçti ise sıfır zımpara ile balata yüzeyini zımparalamak

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
@armağan balcı

hidrolik frenlerde özellikle inişlerde sık frenlemeden dolayı balata yüzeylerindeki ısınma fren sıvısını da ısıtır.Isınan sıvıda genleşir.Bu genleşme de balataların disk yüzeylerine daha fazla yaklaşmasına ve iştem dışı frenlemelere sebeb olur.Daha da kötüsü,kalitesi belli olmayan disklerde çatlamalar ve hatta kırılmalara sebeb olarak çok kötü kazalara bile yol açabilir.Yapılacak şey.Balata yaklaşma ayarlarının frenyüzeylerinden uzaklaştırılmasıdır.Bunun en iyi yolu çok kısa bir süre için bisikletten inerek fren kolları üzerindeki ayarlardan yaparak yola devam etmenizdir.Karşılaştığınız sorun dogro yapılmış fren ayarlarında sadece çok extrem inişlerde karşılaşılabilecek bir sorundur.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
fren bakımı yaparken balatalarınızı çıkarın.karşılaştığınız sorun genellikle fren havasını alırken karşılaşılan bir sorundur.HİDROLİKLER çok geç bozulan ve çok ince yağlar olduğu için balatalara nüfuz etmesi çok kolaydır.Sorununuzun çozümü balataları deüişirmekten geçiyor.Bakımlarda fren ile birlikte verilen plastik parçaları kullanın.Çıkarttığınız balataları da atmayın.uzun süreli havalandırmalar sonucunda kısmen tekrar kullanılabilir duruma geleceklerdir.Ama,bu süre belki de 6 ay olabilir.O kadar zamanda zeten yeni balatalarınız yeterli olacaktır.

meraba arkadaşlar.
benim bisikletim de hidrolik disk frene sahip.sağ elim bi sağlık probleminden dolayı alçıya aldındı ama ben gene her gün bisikleti kullanmaya devam ediyorum.arka freni neredeyse hiç kullanmadım kolum alçıya alındığından beri.tam 1 hafta oldu alçıya alınalı.ön fren ilk aldığım günki gibi harika tutuyo.bisikleti alalı 4-5 ay olmuştur bu arada.cuma günü bisikleti bi arkadaşa verdim.daha önceden de kullanmıştı.arka frenin neredeyse hiç tutmadığını söyledi ve sebebini sordu.binip baktım önceden çok yumuşak ve güzel tepki veriyodu biraz sert bassam hemen kayıyodu şimdi ise çooook zor kayıyo sert basınca ses yapıyo çok geç tepki veriyo.bisikletçiye götürdüm adam ne var bunda normal bu dedi!!!!bende normal değil önceden böyle değildi dedim.zamanla böyle olur normal dedi.peki neden ön fren olmadıda arka oldu dedim ben ön freni daha çok kullanıyorum dedim ona da şu şekilde cevap verdi.ön frenin mesafesi kısa daha rahat tepki verir arka fren mesafesi uzun olduğu için normal.
bende daha konuşmadan çıktım.diski temizlememi söyledi.
size danışmak istiyorum ne önerirsiniz ?
bisiklet akşamları hep kapalı bi yerde duruyo gün içinde de sabit bi yerde duruyo yağ akıtsa farkederim.arkadaşımında bisiklete bişe yaptığını zannetmiyorum yapsa söyler.
bisikletim salcano ng 030 deore.ne olmuştur ne yapmalıyım ?

@bikernomad

Arkadaşım dediğin gibi frenler ısınınca otomatik sürtünme olabiliyor, fren kolunun üzerinde,fren kolu ayarı var, bir tane ayar daha var,bu ayarın ne olduğunu bilmiyorum.Hangi ayar vidasından bu uzaklaştırmayı yapacağız?
Benim fren kolları juicy3

arkadaşlar merhaba
aynı problem benim de başıma geldi ancak ben yaşadığım bu problemin çözümü ile uğraşırken ortaya çıkan bir diğer problemden bahsetmek istiyorum.Şöyleki; forumda da anlatıldığı üzere yağlanmadan dolayı kaliperdeki padleri söktüm cifle yıkadım hatta suda 5 dk kaynattım.tekrar yıkadım ve kalipere taktım.ancak takmadan hemen önce kaliper içindeki piston yuvasından çıktı ve mineral yağın bir kısmı dışarı aktı.Padleri taktıkan sonra denedim.Malesef şuan arka hidrolik frenim padleri 1mm bile hareket ettiremiyor.Yeterli yağ kalmadığı için mi bunu yapıyor.Eğer yağ eksilmesiden dolayı bunu yapıyorsa,Shimano Deore M595 lerde mineral yağ ekleme nasıl yapılacaktır???Şimdiden çok teşekkür ederim.

diskteki yağ sorununu aştım.
çok uğraştırdı.
diski yıkadım cifledim temizledim balataları zımparaladım temizleyici sprey balata spreyi kullandım taktım aynen hiç bi fark yoktu.aynı işlemi bi kez daha yaptım gene bi sonuç alamadım.
yeni balata sipariş verdim.taktım.bi hafta olmuyo ve hiç bi sıkıntı yok.hemen hemen ilk aldığım ki gibi verim alıyorum.deore fren grubum balatada orjinal deore.
o kadar uğraşmaktansa diski temizleyip balata takılması bna mantıklı geldi.
herkeze iyi forumlar

Ben de bir saat önce balatayı yaktım ve yerine taktım.Aşağıda denedim, eski haline dönmüş gibi...

Bisikleti temizlerken disklere PUCK yağ bulaşmıştı, üstüne belki çözer diye WD40 sıktım daha sonra çözmediğini fark edip arap sabunuyla yıkadım, arap sabununun da yağlı olduğunu öğrendim acı bir şekilde.
Gidip TEROSON disk temizleyici aldım sıktım banamısın demedi.
Ped leri söküp cifledim, Mr.Muscle a yatırdım.
Zımparam yoktu pad leri birbirine sürttüm...

Yıkadım yerine taktım, şimdi frenlerin durumu daha iyi.

Daha da birşey yapamazdım herahalde..

(link)

Banada bir yardım etseniz 3 haftadır ön balatamda yağ var. Bu yağı nasıl çıkartabilir bisikletin markası Whistle miwok 1724 frenim shimano-altus-br-m315-hidrolik-fren-kaliperi.jpg
SHIMANOM315 HİDROLİK DİSK

Geri