Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk Frenler Kargodan Sağlam Çıkmadı

arikanfati

Üye
Tepki
89
İsim
fatih arıkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Cyclocross
Arkadaşlar;
Bi bisiklet aldım şehir dısından.
Kargo ile geldi buraya.
Kargoyu açtığımda bisikleti topladım ve frenlerin bosalmıs oldugunu farkettim.
Sıktığımda boşa sıkıyordu ve dolayısı ile tutmuyordu. Bu arada hidrolik frenler.

GÖnderen arkadaşa frenler dısında bir sorun olmadıgını soylediğimde sorunsuz paketlediğini ve belki kargo da bosalmıs olabileceğini söyledi.
Mantıklı geldi, yaptırırım diye önemsemedim. O gün bisikletciye de gidemedim tabi.
Hemen ardı gün bisikletçiye gittiğimde frenlere yağ basmasına rağmen frenler çalışmadı.

Bisiklerci (ki iyi bisikletcidir. ustalıgından suphe yok) yag bastıgını, yaptıgını ancak avid fren kollarının öldüğünü, yag tutmadıgını attıgını soyledi. KEÇELER kullanıma bağlı yıpranmış. Adam olmaz bu diye belirtti.

Tabi ugrastık beraber epey ama olmadı maalesef.

Sonuc olarak yeni kollar, dolayısı ile yeni Avid set almak zorunda kaldım.

Şimdi bu durum normal midir ?
Kargo da ne olmuş olabilir ?
Yıpranmaya bağlı kollar ölmüş olabilir mi ?
Kısaca durum nedir ?

Anlayan arkadaşlar yardımcı olup yorumlayabilirler mi ?

Tabi bu arada bisikleti gönderen arkadaşa haber verdim ama henüz ne yapacağımızı daha konusmadık.

Scudo
Gençler bi yardımcı olsanız ?

Ben hidrolik disk fren bisikletimi otobüsle göndermiştim, kargo ile de bisiklet alışverişim oldu. Hidrolik disk frenin kargodaki yıpranmadan dolayı bu şekilde bu kadar etkileneceğini pek sanmıyorum. İşin uzmanı arkadaşlar daha detaylı bilgi verebilirler ama benim şahsi görüşüm kargolanmadan önce bir durum olabilir şüphesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: arikanfati
''KEÇELER kullanıma bağlı yıpranmış''
Cevabı vermışsiniz sanki:)

ilk defa duydum böyle bir şey o yuzden sizin yorumlarınızı almak istedim @Muhittin Cihan .
yani mümkün bu tür kullanıma baglı yıpranmalar anlaşılan.

@arikanfati
Hayirlisi hocam sıkmayin caninizi,bi uzman gelir simdi.

O kadar otobüsle kargoyla bisiklet yolladım. Henüz böyle birşey duymadım cidden. Art niyet aramak gibi olmasın ama sanki bir bit yeniği var gibi?

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
@master06 benim de aklım da o yer etti.
sizlerden duymak istediğim de buydu aslında.
kargo da frenlere bir şey olması olası bir durum değil.

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
Geri