Disk frenin yol bisikletine ekleyeceği ekstra ağırlık doğru olmasına rağmen, kitleme yapıp tehlike arz edeceği yorumuna ben pek katılamayacağım. Ben şu anda bunun gibi bir sistemi kullanıyorum, ve gerek yokuş aşağı yüksek süratli inişlerde olsun, gerek ani frenleme ihtiyaçlarında olsun frenleme konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Ha belki mekanik disk fren de sıkıntı yaşatır mı bilemiyorum, çünkü ben hidrolik Avid Juicy Ultimate ile fren hassasiyeti konusunda gayet memnunum. Zaten şu unutulmamalı ki, yol bisikletlerinde kullanılan disk frenler hiçbir zaman MTB'lerdeki gibi 203mm gibi çaplarda olmayacaktır. 140-140, 140-120 gibi hatta çift taraflı disk ile daha bile düşük çaplarda olabilir (hem bu sayede yüksek hızlarda kollara, göbeğe ve tellere binen yük dağılımı da daha dengeli olur). Yol bisikletinin sahip olduğu jant büyüklüğü ve kinetik enerji de göz önünde bulundurulduğunda, bu büyüklükte jantları o kadar küçük çaptaki rotorlar ile kitlemek sanıldığı kadar kolay olmuyor, en azından MTB kadar kolay değil.. :in:
http://img214.imageshack.us/img214/3963/xvert01.jpg