Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk frenli hafif yol bisikleti

Scudo
cyclocross bisikletlerine takılırsa , daha mantıklı olur gibi geliyor bana...

abi ne disk fren nede hidrolik disc fren yol bisikletinin ruhuna aykırı isterse 5 kilo olsun benim görüşüm hiç uygun olmamıs en güzeli sade tamamen mekanik yol bisikleti acizane fikrim:)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Ani bir ön frende o maşa ne olur kim bilir. :D

Disk frenin yol bisikletine ekleyeceği ekstra ağırlık doğru olmasına rağmen, kitleme yapıp tehlike arz edeceği yorumuna ben pek katılamayacağım. Ben şu anda bunun gibi bir sistemi kullanıyorum, ve gerek yokuş aşağı yüksek süratli inişlerde olsun, gerek ani frenleme ihtiyaçlarında olsun frenleme konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Ha belki mekanik disk fren de sıkıntı yaşatır mı bilemiyorum, çünkü ben hidrolik Avid Juicy Ultimate ile fren hassasiyeti konusunda gayet memnunum. Zaten şu unutulmamalı ki, yol bisikletlerinde kullanılan disk frenler hiçbir zaman MTB'lerdeki gibi 203mm gibi çaplarda olmayacaktır. 140-140, 140-120 gibi hatta çift taraflı disk ile daha bile düşük çaplarda olabilir (hem bu sayede yüksek hızlarda kollara, göbeğe ve tellere binen yük dağılımı da daha dengeli olur). Yol bisikletinin sahip olduğu jant büyüklüğü ve kinetik enerji de göz önünde bulundurulduğunda, bu büyüklükte jantları o kadar küçük çaptaki rotorlar ile kitlemek sanıldığı kadar kolay olmuyor, en azından MTB kadar kolay değil.. :in:

http://img214.imageshack.us/img214/3963/xvert01.jpg

@SeLiM ESENER

500 g incecik maşayla 2 kg 3 cm çaplı maşa bir olmaz. :in:
Tabi burada yol bisikleti maşalarını küçümsemiyorum.O torka dayanamaz.

abicim son noktayı koyuyorum yol bisikletine disc fren yakışmıyor kullanımı sorunsuz olsa bile yakışmıyor bir kere mtb ye benziyor vs vs teknik olumsuzluklarını saymaya bile gerek yok hem eger uygun olmus olsa profesyonel yol yarışlarında hangisinde disc fren varki eger uygun olsa şimdiye çoktan kullanıyor olmazlarmıydı..

@yaminkutlu

Sadece süs bisikleti derim..

Disk fren ( bilmeyen ve kullanmayan ama "net surfing weight weenie geeks" için) yol yarış bisikletlerinde kötü bir uygulama, ve bu yüzden de tutmadı, kullanılmıyor.

İki temel sebep; frenlemede bisikletin dengesini bozuyor, kavramaları sert ve ağırlar.

Peki bu bisiklet niye bu kadar hafif in cevabıda; kadro/maşa ve malzemeden ciddi taviz verilerek bu gramlara düşülmüş.

Buda ne demek oluyor kadro ve maşada verilen ciddi taviz eşittir dayanıksızlık..yani hafiflik ugruna malzemede mukavemetsizlik zaten hiç işime sinmemişti bu disc frenli bisiklet:D

@Mustafa İçdağ

v fren üstten yani dayanıklılığın en fazla olğu bölümden kavrar disk fren en alttan esnemenin dayanıklılığın en az olduğu yerden kavrar ve çok sert frenlerde zaten dayanıksız olan maşa ordadan ikiye ayrılıveririr:( o yüzden mtbde bile her maşa her rotoru desteklemez benim maşa mesela 175 rotora kadar destek veriyor 203 e geçemedim sırf bu yüzden :(

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
fiyatı ne acaba
sizce ne kadardır arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
Arkadaslar bu tip bir bisikleti nereden bulabilirim veya yol bisikletine hidrolik diski nasil monte edebilirim?

@Sertaç EKİCİ

bu yaz muhabbetini yapmıştık hatırlarsan seninle karbon disk kullanımı hakkında. karbon disk kullanarak dahda hafifleyebilir. ama adamları tebrik etmek lazım. çok hafif yapılmış disk frene göre. hemde dikkat ettiysen kadro tasarı çok riskli bir tasarım. bu tasarımı geometriyi yapabilmekte işçilik hani.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Geri