Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli yalama

Biyenne

Üye
Tepki
6
İsim
Abdulkerim
Merhaba Arkadaşlar, bisiklet hayatımda ilkdefa bukadar çaresiz kaldım ? kadrodaki göbek dişleri yalama oldu yeni dış açtırma gibi bir seçenek varmı? Yoksa artık atölyemde bir sus eşyası olarakmı kalacak?

Scudo
Kadrodaki Göbek dişleri derken yani kadro içine aynakol takılan yuvadaki aynakolun kadroya monte edildiği dişliler mi yalama oldu?

Kadro üzerindeki aynakol göbeğin giriş yaptığı dişliler deforme oldu

Kadroya yeni diş açarlar merak etme. Ve de emin misin oranın diş yediğinden. Aynakol sökerken aparat mı oturmuyor göbek mi ?

Pek de öyle kolay kolay yalama olacak bir şey değil aslında. Hem olsa bile diğer taraf var, oradan da sıkıltırınca illa ki bir çözümü bulunur. Araya teflon bant sarılır ne bileyim kaynak yapılır

@Mortevita
Shimano bb52 yeni göbek almıştım taktım kullandım yeni aldığım zincir gergisini takmak için sağ tarafı sökmek istedim ama bir türlü sökemedim ayak gücü ile zar zor söktüm göbekte dişten eser kalmamıştı kadroda ise girişteki dişler hasar görmüş başka bb52 takmak istedim ama nafile onunda dişlerini bozmaya başladı. İlk taktigim zaman elle loklayt lı yere kadar sıktım bir sorun yoktu loklayt lı yeride anahtar ile sıktım hâlâ nasıl oldu aklım almıyor

Siz bir fotoğraf atın daha anlaşılır olsun

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@MAERKEK
Girişte bir deformasyon var çekmeye çalıştım bukadar oldu192513
192513

Doştum bu siteye alışamadım mobilde baya zorlandım evet iki-kere açtım ama ilk açtığımı bulamadım hatta cevabın bana bildirim olarak bile gelmedi yinede teşekkür ederim

@Murat Cömez
Evet şimdi geldi çok teşekkür ederim murat kardeşim

Helicoil yaptır abim benim bisikletimde 1 ay önce çamurluk vida yuvası yalama oldu helicoil yaptırdım hem vida sorunsuz montaj yapılabiliyor hem de bisikletin gidişinde bir değişme yok.

Bilmeyenler için: Mevcut yuvadan 1 mm daha büyük boy diş açılıp açılan yeni yuvaya yay takılıyor ve o yuva aynı metrik vida ile kullanılmaya devam ediyor. Eski halinden de %50 daha dayanıklı bir yuva oluyor ve tekrar yalama olduğunda aynı yuvaya yeni yay atılıyor. Otosanayi sitelerindeki tornacılar yapıyor ben Bostancı sanayide koç tornada yaptırdım.

@Knight Rider Az evvel şöyle bi baktım helicoil nedir diye. Harbiden harika bişeymiş:) vida yuvasının zarar görme ihtimalini neredeyse sıfırlıyor:)

@Biyenne

bende göbeğin sağ tarafını sola sol tarafını sağa takmıştım, yani ters şekilde sıktım yalama olmuştu seninki gibi. ancak biraz uğraşınca doğru şekilde takabilmiştim ilk dişler biraz zorluyor ama sonradan normal şekilde sıkılmaya başladı.

bugün bursa da helicoil yaptırdım. süper sonuç verdi.çok memnun kaldım.benden tavsiye; yuvada vida kırarsanız çıkartmaya uğraşmayın veya uğraştırtmayın.işi ehil ellerde çözün. ben çok memnun kaldığım için bursada yaptırdığım yeri veriyorum.
Çiçekçioğlu torna atölyesi(05336415068)

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Merhaba arkadaşlar tam bilmediğim şekilde kardeşim tarafından arka aktarıcım kırıldı, kulak yamuldu ve dişleri yalama oldu. Bu durumu helicoil ile çözebilir miyiz veya bu kadro kulağı çözüm olur mu ?
(link)

Dosyalar

• IMG_20210628_104518.jpg
    IMG_20210628_104518.jpg
    75,9 KB · Okunma: 35
  • IMG_20210628_104556.jpg
    IMG_20210628_104556.jpg
    88,1 KB · Okunma: 35
@Atakan K.
İlk başta kulak yamulmuş onu düzlemen gerekiyor. QR'li arka mil bulursan, bu şekilde tekeri deliğe monte edip kulağı düzeltebilirsin:

Düzledikten sonra QR milinin zincir tarafındaki somunlarını çözüp tekerden çıkar, mili kulak deliğine sok ve saat yönünde çevirerek mil diğer taraftan çıkana kadar çevir. Bunu yapmak için kurbağacık veya açık ağız anahtar gerekecek.

Mili öbür tarafa kadar ilerlettiysen aktarıcıyı monte etmeyi deneyebilirsin. Civata diş atlamadan sıkılabiliyorsa operasyon tamamdır. Eğer kulağın dişleri yalama olduysa yapacak bişey yok, 10'luk matkapla deliği büyütüp arkaya somun koyarak kullanacaksın bu videodaki gibi :

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Atakan K.
İlk başta kulak yamulmuş onu düzlemen gerekiyor. QR'li arka mil bulursan, bu şekilde tekeri deliğe monte edip kulağı düzeltebilirsin:

Düzledikten sonra QR milinin zincir tarafındaki somunlarını çözüp tekerden çıkar, mili kulak deliğine sok ve saat yönünde çevirerek mil diğer taraftan çıkana kadar çevir. Bunu yapmak için kurbağacık veya açık ağız anahtar gerekecek.

Mili öbür tarafa kadar ilerlettiysen aktarıcıyı monte etmeyi deneyebilirsin. Civata diş atlamadan sıkılabiliyorsa operasyon tamamdır. Eğer kulağın dişleri yalama olduysa yapacak bişey yok, 10'luk matkapla deliği büyütüp arkaya somun koyarak kullanacaksın bu videodaki gibi :
Çok teşekkürler hocam, aktarıcıyı sipariş edeyim gelene kadar sorunu sanırım çözdürebilirim sanayide. Kolay çözülebileceğine inancım pek yoktu.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri