Scudo Sports

DIY su bisikleti projesi.

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.969
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Merhaba Arkadaşlar

Bugün televizyonda böyle bir bisikletin tanıtımın gördüm:
(link)
Su üstünde gidiyor, fiyat konusunda bir bilgi yok ama şöyle 3-4000 euro gibi tuzlu bir fiyatı vardır kesin. Ben bunu daha ucuza getirebileceğimi düşünüyorum.

Önce bir adet donör bisiklet bulmak lazım. Ben bitpazarından veya hurdacıdan çok ucuza alınabilecek ikinci el bir bisiklet düşünüyorum:

199797

Donör bisiklete de bir takım değişiklikler yaparak şunun gibi bir şey yapmayı düşünüyorum:

199798

Tahmini fiyat:

Bisiklet: 50 TL
Variller: 7x4= 28 TL (hurdacıdan)
Profil demirler: 10 TL
Hurda plastik parçaları: 10 TL
Kaynak işçiliği: 20 TL
Toplam: 118 TL
Muhtemelen göbeklere az miktarda gres ve zincire bir miktar yağ gidecek. Biz 120 lira diyelim şuna. Bence Schiller'dan daha ucuza gelecek ve aynı işi görecek bir şey bu. Ve schiller 1 vitesli, bu 18 vitesli Siz projem hakkında ne düşünüyorsunuz?

Scudo
Yapmayı düşünecekseniz varillerin önlerini suyu güzelce yaracak şekilde ayarlayın. Pedallarınızın suya girmeyeceğinden ya da küçük dalgaların ayağınızı ıslatmayacağına emin olun. Hi-Ten maşa seçmeyin, pedal somunları vs. yi yanlış olmazsam vd-40 denen bir sprey vardı, onunla spreyleyin. Mümkünse büyükçe bir kadro seçmeyin ki devrilme olasılığınızı arttırmayın. Varilleri hurdacıdan değil de güvenilir bir yerden temin edin. Kaynaklarınızın da sağlam olduğundan emin olun. Seleniz de sünger olmasın. E tabi ki can yeleğiniz de unutmayın ;) Maaliyet hesaplamanıza yorum yapamayacağım ancak gerçekten uzak görünmediğini düşünüyorum. Yaparsanız da bekliyor olacağım :)

Yaparsanız denemelerinizi, paylaşımlarınızı lütfen bu başlık üzerinden devam ettirin. Merak ettim ve takibe aldım ?.

• Beğen
Tepkiler: efaruk ve Aruera
Bu videoda benzer bir tane yapılmış. Faydası olabilir..

@mariokaldato
Ben de aynı fikirdeyim. Metal bidon epey ağırlık yapacaktır. İçine köpük doldurulmuş damacana çok daha hafif ve güvenli olacaktır. Ancak kapaklarını çok sıkı bir şekilde kapatmanız gerekiyor. Su alırsa içindeki köpüklerin bir anlamı kalmaz.

Youtube ve yabancı kaynaklarda da su bisikleti projeleri hakkında ilginç bilgiler var. Onlara da göz atabilirsiniz. Takipteyiz.:)

Şimdi düşündüm de hem karada hem suda gitsin kafasında değilsen ilerleme kuvvetini lastiklerden aktaracağına lastikleri çıkartıp alttan bir pervanayle güç aktarırsan galiba daha verimli olacaktır. Ayrıca işi iyice çılgınlığa vurmak istersen belki sıkıştırılmış havayla ek itiş elde etmeyi dahi düşünebilirsin :p

Arkadaşlar yapacağım kesin değil benimki sadece bir düşünceydi bunu belirtmek istedim. Önümüzdeki salı gününden itibaren çalışarak yaz tatilimi değerlendireceğim fakat parayı 250 wattlık elektrikli motor kitine harcayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Eh dediğimiz gibi "yaparsan", yapmazsan da zorla yaptıracak halimiz yok :D Biz beyin fırtınası yaptık, bakarsın ilerde başkası okur niyetlenir.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Bence sevdiği birini kaçırıp öldürmekle tehdit edelim. Yoksa yapmaz bu işi. Şimdiden belki diyor ???.

Yanlış hatırlamıyosam buna benzer bi aleti üniversitelerimizden biri damacana kullanarak yapmış ve "dünyada ilk biz yaptık" diye böbürlenmişti. "Üniversite" evet.

Ha buna benzer fikirleri yutubda sürüsüne bereket görmek mümkün. Bazıları oldukça profesyonel yapılmış oluyor hatta.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Varil kullanmak yerine damacana gibi bir şey kullanın varil çok ağır olur forumdaki yorumları okumadım

• Beğen
Tepkiler: efaruk
Geri