Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diyarbakır'da sıradan bir gün (ağır cahillik içerir)

@Fixie Cem

Ortaköy - Beşiktaş arasındaki ağaçlı yolda saatte 35 km hızla gidiyordum, ki haftasonu o yolda trafiğin normal akış hızı budur, arkamda da önümde de araçlarla makul takip mesafesini koruyarak sürüyordum. Arkadan korna sesleri duydum, baktım arkadaki araç bana korna çalıyor. Sağa yanaştım, aynı hızda devam ediyorum. Solumu doldurdu, camı açıp niye şeridin ortasından gittiğimi sordu ve "Burası senin yolun mu?" diye de ekledi. Yok benim yok senin derken, iyiden iyiye sağa sıkıştırdı beni, "Ne sıkıştırıyorsun ulan?" çıkışını yaptım, araç ilerledi, ben de 40'ın üstüne çıktım, aracı sollamaya yeltendim, ne yaptı beğenirsiniz? Camı açıp bana bir avuç dolusu patlamış mısır fırlattı. Yaşadığım en abuk sabuk vaka budur, İstanbul'da araç sürücülerinin bisikletlilere yönelik cehaleti ve saygısızlığına örnek mahiyetinde.

Özetle, konunun Diyarbakır'la bir ilgisi yok, büyük kentlerde eminim ki durum daha vahim.

Scudo
Ramazan'ın yaklasmasiyla birlikte yakında aynı genellemeler Erzurum Konya gibi şehirler için de gelecektir. Aynı hassasiyetin diger sehirlerimiz için de gosterilmesi dileğiyle.. sevgiyle kalın..

Bisiklet kültürü olmayan bir ülkede böyle olması kaçınılmazdır. Peki bu kültür nasıl edinilir? Devlet planlaması ile bisikletli yaşam eğitim yoluyla verilmelidir.

@yakup3457

sizin zihniyetteki kişileri allah düşmanımıza vermesin. kişiliğinizi özetlemişsiniz.

@samurusov

hepimizin ailesinde çevresinde görünüş itibari ile farklı insanlar var, ne yapacaz; maymun mu diyecez ? siz dahil ?

ne oluyor kaç gündür foruma. derdini anlatan kişi üslupla maksadını aşıyor, üsluba dalan zihniyetler sayesinde asıl mesajı tüm forumdaşlar konuşamadan konu çorbaya dönüyor.

ters yola giren sürücü kadar tehlikeli olan burda maksadı bilerek aşan vy alanen aşağılamada, ırkçılıkta bulunan kişiler.

ters şeride girmek suçtur. tehikelidir. telafisi imkansız sonuçlar doğurur. bu şekilde çözeriz, şu yolu izlemeliyiz diye istişare yapacağımıza ; bir bakıyoruz asıl magandalar forumdan çıkıyor.

Policebike ; geçmiş olsun, adınıza üzüldüm.
ben de antakya da (sözüm ona medeniyetler şehri), akan trafikte 2. sıraya zank diye duran ve kıza laf atan KIRAVATLI-MERCEDES CLS kullanan, bir kamu görevlisi tarafından aynı tepkiye maruz kaldım.
diyarbakırda olayın görülme sıklığı istatistik olarak daha fazladır belki ama açtığınız konu bambaşka bir yere gitmedi mi sizce ?
üslubun ana mesajın önüne geçmediği bir tarzda anlatsak bu olumsuzluğun önüne geçemez miyiz yani ?

@avcioglu
Konuya gelen el mantıklı cevap bu bana göre. Konu sahibi arkadaş elbette sonuna kadar haklı ancak "Münakaşaya girmenin kimseye hiçbir faydası yok". Keyfini bozduğuna değmiyor çoğu zaman.
Diyarbakır'daki tek problem bisikletlilere saygı gösterilmiyor olması da değil ne yazık ki :(

En azından konu kavgaya - karşılıklı itişmeye gitmemiş, güzel güzel birbirinize laf sokup yola devam etmişsiniz :) Ben artık trafikte kimseyi uyarmıyorum, kimseyle münakaşaya girmiyorum.
Çevreye uyum sağlamak zorunda kaldım kısacası :)

@Gökhan Akkaya

Adam araçtan "burada adamı yerler" diye böğürerek inip, kamerayı fark edip dünyanın en şeker insanı oluyor :snzdglsn: Kamera olmasa konuşma bu şekilde ilerlemezdi, hatta konuşma olmazdı

Sonradan paylaşılmış galiba bu video. Aynen sonradan bir yumuşama olmuş harbiden elemanda :D

@oyungezer

@Serkan Mıstınoğlu
Kesinlikle. Özellikle kamerayı açtım ve trafik ekiplerine haber verdim. Sonrasında konuşmaya çalıştı becerebildiği kadarıyla. U çekip peşimden geldiler. Konuşmaya gelmedikleri de alenen belliydi. Daha farklı konuşmalar da geçti biz şurdanız burdanız şucuyuz bucuyuz diye oralara hiç girmiyorum. O zaman da Diyarbakır’da böyle şeyler çok az, artık bunlar bitti, çok nadir kaldı konuşmaları geçecek gerek yok. Tavsiyem olaya hakim olduğunuzu gösterin ekipleri arayın tersten gittiğini kurallara uymadığını canınıza kast ettiğinizi belirtin, video çekmeye devam edin.

Tüm dünyada mevcut bu tiplerden (Hollanda vb. bisiklet ile yaşamayı öğrenmiş bir kaç istisna dışında) sadece ülkemiz ile de sınırlı değil yani, youtube da bir çok video mevcut. Herhangi bir konuda cahil olabilir, kanunu kuralı bilmeyebilir ama vicdansız, bencil olursa işin rengi değişiyor, bu sefer yaptığı yanlışı savunup doğru göstermeye çalışıyorlar, yanlışını da yüzüne vurunca iyice sapıtıyorlar. @Serkan Mıstınoğlu da belirtmiş, adam kuralı bilmiyor ama yiyeceği cezayı bizden iyi biliyor, demek ki caydırıcı cezalar uygulanırsa mecburen kurallara riayet etmek zorunda kalacaklar. Vergileri yükseltmek yerine trafik cezalarını yükseltip, adil ve aktif şekilde uygulasalar devletin de kurallara uyan aklı başında vatandaşın da karına olacak aslında ama birilerinin işine gelmiyor sanırım.

Benden sana bir abi tavsiyesi..Trafikte kimseyle muhatap olmamaya bak..O ters yoldan geliyormuş,bu sinyal vermemiş,pek umursama..Serçe gibi yolunda git,elin frenlerde olsun,gözün yolda olsun..Hepsi bu..

@PoliceBike
Arkadaşım helal olsun üşenmeden iyi bir ders vermişsin adama.
Diğer arkadaşların da dediği gibi maalesef bu tip durumlar her yerde yaşanabiliyor.
Israrla insanlara anlatmamız gerekiyor bisiklet yolunun olmadığı yerlerde bisikletin de motorlu taşıtlarla aynı yolu kullanmaya hakkının olduğunu. Ve bisikletlinin de motorlu taşıtlı kadar saygıyı hakettiğini.
Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Yperzeli ve MakRo
@Serkan Mıstınoğlu

Bu aynı İstanbul'da 3. köprü yerine 1 veya 2. köprüden geçip 100 lira ceza daha ucuz oluyor diyen hafriyat kamyoncuları gibi. "Yani 100 lira ne ki öderim bir daha geçerim işime nasıl basit geliyorsa öyle kullanırım" şeklinde savunmasını yapıyor.
Sistemde her şeyin cezası olduğu gibi her şeyin de açığı var. Vallahi sonumuz hayrola. @PoliceBike Allah başta size daha sonra diğer tüm bisikletçi ve trafikte, adalet önünde haksızlığa uğrayanlara yardımcı olsun. İşimiz var.

@mavi albatros
"kime verirsen ver, alacağım ceza 100 milyon" diyen adama maymun demem maymuna hakaret, bilmem anlatabildimmi. Bu yaratıklar yüzünden insanlar canlarından oluyor. Siz olayın vehametini kavrayamamışsınız sanırım isyanınızı anlıyorum.

Not: Görünüşten insan yargılamadım, fotoğraf 3 kat şoplu ve buda işin latifesi. Maymunluk tavır ve beyinde.

İnsanların maymun davranışları, yine DAVRANIŞLARI üzerinden irdelense,
3 sayfada birçok defa genellemeler ile kötüleme yapmaktan öteye geçerdi.
Vehameti anlayamamış olabilirim (başıma benzer olay geldiğini yazmıştım)
ama forum git gide asıl tartışılması gereken durumdan ziyade, milletin genellemeler ve önyargıları ile birbirine dalmasindan hırpalamasından ibaret oluyor.
Bu bu şekilde olmak zorunda mı?
Konuyu açan arkadaş sizce asil amacına ulaşabildi mı?

@mavi albatros
Cahil var hatasını geçte olsa kabul edebilecek; cahil var mezara soksan bildiğinden dönmeyecek. Bu videodaki arkadaş malesef ikinci gruba giriyor gözlemlediğim kadarıyla. İşte bu yüzden insanlar sinirli, bu yüzden ne yapılabileceğini tartışmak yerine sadece öfkelerini dile getirmekle yetinebiliyorlar ki bu gayet doğal bir insan duygusu. Ne yapalım yani, kitabe yazsan anlamayacak, inatlaşacak, kendini zerre eğitmemiş, hanzo bir zır cahil için herkes dört koldan ne yapılması gerektiğinimi tartışsın sayfalarca? Niye, nedenki? Sonuçsuz kalacak birşey için kimse uğraşmaz.

Ayrıca konuyu açan arkadaşın asıl amacı ne ben anlamadım. Herhangibir yerde bir amaçta yazmıyor. Videoyu paylaşmış ve yaşadığınız şehre şükredin demiş bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: Yperzeli
@samurusov ben sayfalarca cahile bu durumda ne yapılacağını değil, bu cahilliğin önüne nasıl geçilebileceğini tartışalım diyorum.
Öfke insanî duygu diyorsunuz, onun bile adabı var, yok yirmi yıldır bunları bitirememiş yok mevki sahibi olunca icaplarına toptan bakacakmis. Size bu söylemler nasıl normal gelir anlamıyorum.
İnsani duygularınızla baş başa bırakıyorum, çok sonuç alındıya şimdiye kadar, siz de alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@mavi albatros
Kim söylemiş bunları ben anlamadım?

Geri