Scudo Sports

Diz ağrısı

konuyu hortlatıyorum dostlar, affola.

trainerda biraz zorladım sanırım kendimi, dizim komple ağrıyor, sağ ön üst, arka, iç dış her yerde dizin pozisyonuna göre ağrı var. Pek geçecekmiş gibi de durmuyor. Dize 1İki sorum olacak,

1. sürerken sağ ayağımın alt dış tarafı uyuşuyor, ağrıyor, kilitli pedalda kal ayarında sorun mu var, dizimde sorun var ayağıma mı vuruyor, emin değilim. Kal ayarını bir kaç defa değiştim, rahat ettim, sonra yine ağrıdı vs, en iyi kal ayarı nasıl bulacağım?

2. Bunu hangi hastane hangi bölüme göstermeli? Ankara'da sanırım spor hastalıklarına bakan bi bölüm varmış ama nerede bilemiyorum. Öneriniz olur mu?

Edit:

3. Elimle biraz sağını solunu yokladım dizimin. Hem diz altı hem diz üstü dış tarafta kalan vastus lateralis ve gastroknemius isimli kaslara dokununca bacağım kopacak gibi oluyor, öyle canım yanıyor. Acaba sorun bu ikisi mi?
Size tavsiyem spor doktoruna görünün. Eğer Bursa veya yakınında yaşıyorsanız Prof. Dr. Ufuk Şekir öneririm. Kendisi çok ilgili ve yardım sever bir doktordur elinden gelenin en iyisini yapar. Devlet hastanelerinde boşuna vakit kaybetmeyin çünkü hiç bir yardım sağlamıyorlar. Prof. Dr. Bedrettin Akova da görünebilirsiniz.

Scudo
selamlar sadece bisiklet sürerken sol dizimin iç kenarında oluşan agrı ile ilgili bilgisi olan varmı ,2-3 günde geçiyor..günlük yaşamda , koşuda ,yürümede sorun yok sadece pedal çevirirken olan bir agrı , geçer dedim geçmiyor sürdüğüm zaman oluyor sürerkende hafifleyebiliyor….

selamlar sadece bisiklet sürerken sol dizimin iç kenarında oluşan agrı ile ilgili bilgisi olan varmı ,2-3 günde geçiyor..günlük yaşamda , koşuda ,yürümede sorun yok sadece pedal çevirirken olan bir agrı , geçer dedim geçmiyor sürdüğüm zaman oluyor sürerkende hafifleyebiliyor….
Selamlar,
Bahsettiğin sorunda aklıma ilk gelen senaryo da. SPD kullanıyorsan, ayakkabı plakalarının konumu dizinin doğal hareketini bozuyor olabilir. İçe veya dışa dönük aşırı bir açı verilmişse dizin yanlış bir yöne zorluyor olabilir. Bu durum ağrıya neden oluyor olabilir. Bunları kontrol etmekte fayda var.

ayakkabı kullanmıyorum bu yıl yeni başladıgım zaman yan yada çapraz baglar bilemiyorum hangisidir,yordum diye düşündüm,sürdükçe gelişir felan ama devam ediyor sağ bacakta en ufak sorun yok,seleden öne kayıyorum onu biraz düzelteyim bakalım, 10-15 km sonra başlıyor , başına gelen vardır belki 🙃

ayakkabı kullanmıyorum bu yıl yeni başladıgım zaman yan yada çapraz baglar bilemiyorum hangisidir,yordum diye düşündüm,sürdükçe gelişir felan ama devam ediyor sağ bacakta en ufak sorun yok,seleden öne kayıyorum onu biraz düzelteyim bakalım, 10-15 km sonra başlıyor , başına gelen vardır belki 🙃
Normalde bende bisiklet kullandığım zamanlar bir ağrı vs olmuyor. Fakat geçen sene 29 Ekim'de Cumhuriyeti'in 101 nci yılı için 101 km'lik bir sürüşe katılmıştım. 97 nci km'de artık diz ağrısına dayanamamış, sürüşü bırakmıştım. Daha sonra 1 hafta aynı ağrıyı çektim. Merdiven çıkıp inemeyecek kadar çok ağrı olmuştu. Böyle olmasında fazla kilo, ısınmadan yapılan yoğun aktivite etkin diye düşünüyorum.

iç menisküste problem olabilir, bir ortopedi uzmanına görünmenizde fayda var

• Beğen
Tepkiler: gravel06
Normalde bende bisiklet kullandığım zamanlar bir ağrı vs olmuyor. Fakat geçen sene 29 Ekim'de Cumhuriyeti'in 101 nci yılı için 101 km'lik bir sürüşe katılmıştım. 97 nci km'de artık diz ağrısına dayanamamış, sürüşü bırakmıştım. Daha sonra 1 hafta aynı ağrıyı çektim. Merdiven çıkıp inemeyecek kadar çok ağrı olmuştu. Böyle olmasında fazla kilo, ısınmadan yapılan yoğun aktivite etkin diye düşünüyorum.
takip ediyorum şimdilik ,ertesi gün agrı geçiyor benim , ısınmadan binmiyorum genelde , belki daha zamana ihtiyacı var iyileşmesi için , bir problem var…

Geri