Arkadaşlar benimde benzer bir hikayem var ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaşım 39 bende 3 senedir bisiklet sahibiyim ama son bir yılda çok yoğun bindim. 2017 Eylül'e kadar kısa sürüşler yapardım. İlk uzun turumda (git gel 80 km) dönüşte sağ dizimin dış tarafında ağrı oluşmuştu. Son 25 km civarında dizimdeki ağrı öyle bir arttı ki dizimi kıramaz oldum ve eve otobüsle dönmek zorunda kalmıştım. Ertesi gün ağrı geçti ve ben önemsemedim ve artık git gide mesafeleri arttırmaya başladım.
Aradan geçen 5-6 ay sonra ufak tefek ağrılarım vardı. Doktora gittim mr ve röntgen çektirdim, doktor, ciddi birşey olmadığını söyledi. Bunun üzerine spor hekimine danıştım ve o egzersiz verdi ve tabii ben yapmadım
Tarih Eylül 2018.
Bisiklete binmeye devam ettim, haftada toplam 100 bazen 120 km yapıyordum, Bu arada bisikletim mtb'den bozma tur bisikletiydi. Ankara - Kazan turunda dizime bir yıl önceki ağrımın aynısı nüksetti. Bir sonraki aynı yere olan turda yine aynı şey oldu. Bunun üzerine havalarında soğumasıyla sürüşler azaldı ve Aralık ayında GATA'da Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne gittim. Mr sonucunda sol dizimde menüsküste horizontal yırtık olduğu yazıyordu. Doktor sadece dinlenmemi söyledi. İçim rahat etmedi bende Etimesgut Devlet hastanesinden bir randevu daha alıp başka bir doktora göründüm. Bu seferki doktor, karşısına beni alıp dizlerime bastırıp bacağımı kaldırdı ve şiddetli bir ağrı oldu. Bana "sıvı kaybı olduğunu kıkırdakları zedelediğime" benzer birşey söyledi tam hatırlamıyorum. Voltaren ağrı kesici ve krem verdi kullan bitince 10-12 gün sonra gel dedi. Kullanıp tekrar gittiğimde bir değişiklik varmı diye sordu ve ilacı değiştirdi. Eczaneye gittiğimde eczacıya sorduğumda bunların ağrı kesici olduğunu geçici çözüm olduğunu söyledi. Kullandım ilaçlarıi bir süre sonra içim rahat etmedi ve o doktora tekrar gitmedim çünkü benim normal yürürken dizimde ağrı yok sadece bisiklette 30 km geçince ağrı başlıyordu.
Arkadaşın yazdığı gibi benim dizimde çok çıtlıyor. Bisikletimin ayarları ile ilgili çok araştırma yaptım sele vb. ayarları çok kez kontrol ettim. Ama o kadar büyük bir hata farkettim ki kendime daha önce neden farkına varmadığım konusunda çok kızdım. Bisikletimin kadro boyunu ölçtüğümde gördüm ki, bisikletim bana resmen 3 beden büyüktü. Hemen sattım ve bana uygun kadro boyunda başka bisiklet aldım. Bu arada kış ayı boyunca yaklaşık 3 ay bisiklete binmedim. En son tekrar Gata'ya gidip spor hekimine göründüm, mr'ı gösterdim. bana eğzersiz verdi "1,5-2 ay bisiklete binme bu egzersizleri yap ve bu hapı iç" dedi. Hapın adı Colamerim (Kolajen, Kalsiyum, Vitamin d3 ve çinko). Doktor menüsküs yırtıklarında kanlı bölge diye tabir edilen bir bölge olduğunu orada kalan kısmın iyileşebileceğini fakat diğer kısımın iyileşmeyeceğini söyledi. Bakalım ne olacak ama sürememek üzüyor insanı.
Arkadaş gibi bende bisikletten uzaklaşmaktan korkuyorum. Ankara-İzmir tur planım vardı, Mayısta da Gökova Bisiklet Turuna gitmek istiyordum, şu an baya moralim bozuk açıkcası. Geçen dayanamadım havaların güzel olmasını fırsat bilip git gel 55 km yol yaptım fakat yine dönüşte son 8 km de ağrı başladı. Egzersizlere devam ediyorum, bisikleti yüksek kadans'da sürmeye özen gösteriyorum, hergün bol bol su içiyorum, haftada bir paça çorbası içiyorum ve haftada birkaç gün 45 dk yürüyorum.
Tavsiye ve önerisi olan varsa yorumunu bekliyorum ayrıca Ankara'da iyi bir doktor tavsiyesi olan varsa başka bir doktora daha görünmek istiyorum.
Benim tavsiyem diz sakatlığı yaşarsanız tek bir doktora bağlı kalmayın. Hepsi farklı yorumluyor olayı.
@
ahmet066006 Geçmiş olsun!