Güzel ve ilgili bir konuya denk gelmek ve benzer yorumları okumak enteresan bir şekilde sevindirici.. Demek ki yalnız değilmişiz
Benim de benzer sorun tam 20 gün önce hasıl olmuştu . Hafif koşuya başlamamın 10-15. saniyesinde sol dizimde ağrı oldu , 100m daha yavaş gittim ama olmayınca bıraktım..
İki gün sonrasında Granfondo İzmir yarışına katılıp döndüm ve ortopedi uzmanlarına göründüm.. Lar'ı diyorum zira biriyle yetinmedim .. Sağolsun ilk doktor menisküs ameliyatı diyince 2. hatta 3. doktorla görüşmek gerektiğini anladım.. Diğer ikisi ameliyata şu an gerek yok , 1 ay dinlen şu ilaçları al bir de şu merhemi sür sonra bakalım dediler ortak paydada... 9.gün bugün ve sabırla bekliyorum bisikletsiz
Merhemin adı : Hirudoid Forte Jel ... başka ödem - morarma vs olduğunda sürülünce çok iyi geliyor(muş) .. bilgi olarak geçeyim.. verilen diğer ilaçlar da ; magnezyum/çinko, d3 , kalsiyum takviyeleri... Bir de ödem olan bölgeye günde 3-5 defa bez içinde buzla ovma tavsiyesi..
Bir arkadaşımın enteresan tavsiyesini de yazayım ama denemedim , yatırım tavsiyesi değildir
Haşlanmış patates ılık vaziyette , içine 1 çorba kaşığı kekik , biraz ozon yağı , biraz susam yağı , biraz kantoron yağı karıştırıp merhem kıvamında sürünce ödemi hızlıca alıyormuş... Ben merhemi kullandığım için denemedim ama aklımın ucunda kurcalıyor dene diye