Scudo Sports

Diz Kapağı Kıkırdak Zedelenmesi! (Dizden gelen çıtırdama - kütürdeme sesleri)

Lizin kullanabilirsiniz.
Bende 1 1.5 hafta önce biraz fazla zorladım hala ağrısı devam ediyor.Sıkıntılı bir durum bisiklete ara verin zorlamayın.
Lizin neye iyi geliyor

Scudo
Aynı sorun bendede vardıki bu konuyu takibe almışım bildirim geldi mesaj yapılınca. Ben çareyi motor almakta buldum ne eziyet çekecem boşuna ter yorgunluk acı koyuyorum benzini gez gez gez bisiklet kullanıyormuyum tabiii geçen motor için lastikçiye gitmek gerekti aldım tavan arasından bisikleti astım gidona gittim yaptırdım geldim yine tavan arasına koydum sizde bırakın bu eziyeti sizinde karbon salınımına bağlı küresel ısınmaya bir katkınız olsun dünyada bir iz bırakın. 😁

Son düzenleme:
Aynı sorun bendede vardıki bu konuyu takibe almışım bildirim geldi mesaj yapılınca. Ben çareyi motor almakta buldum ne eziyet çekecem boşuna ter yorgunluk acı koyuyorum benzini gez gez gez bisiklet kullanıyormuyum tabiii geçen motor için lastikçiye gitmek gerekti aldım tavan arasından bisikleti astım gidona gittim yaptırdım geldim yine tavan arasına koydum sizde bırakın bu eziyeti sizinde karbon salınımına bağlı küresel ısınmaya bir katkınız olsun dünyada bir iz bırakın. 😁

Hareketsizlikten kaynaklı oluşacak yeni rahatsızlıklar için şimdiden başarılar 😄

Hareketsizlikten kaynaklı oluşacak yeni rahatsızlıklar için şimdiden başarılar 😄
1 yıldan fazladır bakkala bile motorla gidiyorum. Ondan Öncede pek kullandığım sayılmazdı ayda yılda bir. turlara 2,3 yıl hiç katılmadım arkadaş olmayınca istekte olmuyordu. bide kilo 100 ü vurunca attım tavan arasına şimdi 82 kiloyum hedefim 70 altına inmek o zaman belki yine dönerim bisiklete hafta sonları. 100 kiloyken eziyetten başka bir şey değildi benim için

• Beğen
Tepkiler: makaram
Günaydın herkese, bu sene 5bin km bisiklet sürdükten sonra havaların dönmesi ile koşuya başladım. İlk başlarda zor gelsede kaslarım alıştı 5k koşular yapmaya başladım. 10 gün önce hem ısınmadan hem de biraz zorlayarak yaptığım koşu ardından dizimin hemen altında bir ağrı hissettim ve koşuya ara verdim. Fakat ağrı geçmeyince spor hekimine gittim, kemik ödemi olduğunu söyledi. 3 hafta ayağımın üzerine basmamamı ve hatta koltuk değneği önerdi. Aslında 10 gündür bisiklet sürüşlerime ara vermemiştim çünkü pedal çevirirken ağrım olmuyordu. Sadece rampalarda ayağa kalktığım zaman hafif ağrı oluyor. Doktorum ise bırak bisikleti 3 hafta çok ciddi istirahat etmemi işe bile gitmememi tavsiye etti.
Tabi ki doktorun dedikleri önemli fakat aile dostum olan başka bir ortopedist doktor bunun son derece basit olduğunu ödem önleyici bir ilaç ile 1 haftada geçeceğini söyledi. 1 hafta koşma zorlama ve ilaç kullan sorun olmaz dedi.
Hem işten hem de bisikletten 3 hafta uzak kalmak açıkcası işime gelmiyor , hatta aile dostum olan doktorun eşi de ultra maratoncu ve kendisi de farklı bir uzmanlık alanı olan doktor , aynı sakatlağı yaşamış 3 Ayda geçmiş fakat uzun süre geçmesinin nedeni koşulara ara vermemiş devam etmiş.
Aramızda benzer bir süreci yaşayan oldu mu basit bir hastalık ise 1 hafta dinlenip devam etmek istiyorum.

Günaydın herkese, bu sene 5bin km bisiklet sürdükten sonra havaların dönmesi ile koşuya başladım. İlk başlarda zor gelsede kaslarım alıştı 5k koşular yapmaya başladım. 10 gün önce hem ısınmadan hem de biraz zorlayarak yaptığım koşu ardından dizimin hemen altında bir ağrı hissettim ve koşuya ara verdim. Fakat ağrı geçmeyince spor hekimine gittim, kemik ödemi olduğunu söyledi. 3 hafta ayağımın üzerine basmamamı ve hatta koltuk değneği önerdi. Aslında 10 gündür bisiklet sürüşlerime ara vermemiştim çünkü pedal çevirirken ağrım olmuyordu. Sadece rampalarda ayağa kalktığım zaman hafif ağrı oluyor. Doktorum ise bırak bisikleti 3 hafta çok ciddi istirahat etmemi işe bile gitmememi tavsiye etti.
Tabi ki doktorun dedikleri önemli fakat aile dostum olan başka bir ortopedist doktor bunun son derece basit olduğunu ödem önleyici bir ilaç ile 1 haftada geçeceğini söyledi. 1 hafta koşma zorlama ve ilaç kullan sorun olmaz dedi.
Hem işten hem de bisikletten 3 hafta uzak kalmak açıkcası işime gelmiyor , hatta aile dostum olan doktorun eşi de ultra maratoncu ve kendisi de farklı bir uzmanlık alanı olan doktor , aynı sakatlağı yaşamış 3 Ayda geçmiş fakat uzun süre geçmesinin nedeni koşulara ara vermemiş devam etmiş.
Aramızda benzer bir süreci yaşayan oldu mu basit bir hastalık ise 1 hafta dinlenip devam etmek istiyorum.

Geçen aylarda benzer sorunu yaşadım. Kaval kemiği ucunda sıkıntı oldu, spor hekimi kemik ödemi dedi, direkt ayakkabını değiştir diye ekledi ve 3 hafta koşuya mola verdi. Evet ayakkabım gerçekten eskiydi, yeni iki çift koşu ayakkabısı aldım hemen. Ben bisiklete hafif tempo devam ettim çünkü onu etkileyen bir durum yoktu. Tavsiyem gerçekten koşuya ara vermeniz ve dinlenmeniz. Bir hafta sonra rahatlıyorsunuz ancak hafifte olsa ilk koşuda tekrar sıkıntı oluyor, denendi :) Koşu bisiklete göre daha sert ve riskli. Daha yavaş adımlarla hareket etmek, hiç zorlamamak, donanıma (ayakkabı) en üst seviyede önem vermek gerekiyor..

Son düzenleme:
Geçen aylarda benzer sorunu yaşadım. Kaval kemiği ucunda sıkıntı oldu, spor hekimi kemik ödemi dedi, direkt ayakkabını değiştir diye ekledi ve 3 hafta koşuya mola verdi. Evet ayakkabım gerçekten eskiydi, yeni iki çift koşu ayakkabısı aldım hemen. Ben bisiklete hafif tempo devam ettim çünkü onu etkileyen bir durum yoktu. Tavsiyem gerçekten koşuya ara vermeniz ve dinlenmeniz. Bir hafta sonra rahatlıyorsunuz ancak hafifte olsa ilk koşuda tekrar sıkıntı oluyor, denendi :) Koşu bisiklete göre daha sert ve riskli. Daha yavaş adımlarla hareket etmek, hiç zorlalamak, donanıma (ayakkabı) en üst seviyede önem vermek gerekiyor..
Çok teşekkür ederim cevabınız için, koşuya uygun ayakkabı diye aldım ama yine de ayakkabı bana uygun değil sanırım ayrıca zorladım, kesinlikle bisiklete göre çok konforsuz ve sert bir spor. Ama sevdim bırakmayacağım, daha az zorlayarak ve ısınarak önümüzdeki günlerde devam edeceğim.
Ayrıca koşucu bir arkadaş 600 km de bir ayakkabısını değiştirdiğini söyledi sanırım bisikletten daha pahalı bir spor :)

Çok teşekkür ederim cevabınız için, koşuya uygun ayakkabı diye aldım ama yine de ayakkabı bana uygun değil sanırım ayrıca zorladım, kesinlikle bisiklete göre çok konforsuz ve sert bir spor. Ama sevdim bırakmayacağım, daha az zorlayarak ve ısınarak önümüzdeki günlerde devam edeceğim.
Ayrıca koşucu bir arkadaş 600 km de bir ayakkabısını değiştirdiğini söyledi sanırım bisikletten daha pahalı bir spor :)
Koşma yerine yürüyüş daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Tabi bu yürüyüşlerinizi haftada 1 dağ yürüyüşüyle tadlandırabilirsiniz.

Koşma yerine yürüyüş daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Tabi bu yürüyüşlerinizi haftada 1 dağ yürüyüşüyle tadlandırabilirsiniz.
Ah be abi olsa da dağ bayır yayla yürüsek gezsek ama İstanbul’a hapis kalmışız.

Evet ayakkabı uyumsuzluğu olabilir. İçe veya dışa basma şeklinize uygun bir ayakkabı seçmelisiniz. Ayakkabı gerçekten kilit pozisyonda bu sporda ve evet 400-500 km.de değiştirmen tavsiye ediliyor, strava bile uyarıyor 400 km. dolunca, yeni al bak sonra sakatlanma diye :D Bir de antrenman sahanız tartan pist olsun mümkünse. Sert zeminler (beton, asfalt, taş) çok daha yıpratıcı. Ben de çok sevdim, daha bir sene olmadı başlayalı. Kesinlikle çok güzel toparlıyor vücudu. Yemeyi de kontrole alınca çok güzel sonuçlar alınabiliyor. Misal ramazan ayında 69'u görmüştüm. Şimdi yine 78'im gerçi :) Genel anlamda bir zindelik veriyor koşu. Sadece hiç acele etmeden yavaş yavaş devam etmek lazım. Benim favorim de trail (dağ bayır) koşuları. Bir kaç yarışa da katıldım, Sapanca ultra, Eskişehir yarı maratonu, İzmir vs. Koşu yarışlarında verilen t-shirtler gran fondoda verilen pamuklu dandik t-shirtlere benzemiyor en güzel yanı bu. Sentetik, ter tutmayan cinsten t-shirt veriyorlar, antrenmanlarda bunları kullanabiliyorsunuz. Keşke bisiklet yarışı organizatörleri de t-shirt yerine bisiklet forması verseler de giysek. Hele Runtalya'nın mükemmel bir sırt çantası var eşte dostta. Bazı organizasyonların gerçekten çok güzel içerikleri oluyor. Alışkın değiliz biz bisikletten ya çok güzel geldi bana :)

Diz bölgesi için yeni bir destekleyici/toparlayıcı yöntem keşfettim.
3 haftadır günde bir kez bir Aleo Vera yaprağı koparıp bıçakla kesip içindeki jel ile dizlerime masaj yapıyorum.
Yaşlı bir teyzem 3 ay bu yöntemi uyguladıktan sonra merdivenleri çıkamazken şimdi koşarak keyifle adım atıyor...
Doğal ve yan etkisiz olduğunu düşünüyorum, deneyimlerimin sonucunu buradan paylaşacağım....

Güzel ve ilgili bir konuya denk gelmek ve benzer yorumları okumak enteresan bir şekilde sevindirici.. Demek ki yalnız değilmişiz :)

Benim de benzer sorun tam 20 gün önce hasıl olmuştu . Hafif koşuya başlamamın 10-15. saniyesinde sol dizimde ağrı oldu , 100m daha yavaş gittim ama olmayınca bıraktım..
İki gün sonrasında Granfondo İzmir yarışına katılıp döndüm ve ortopedi uzmanlarına göründüm.. Lar'ı diyorum zira biriyle yetinmedim .. Sağolsun ilk doktor menisküs ameliyatı diyince 2. hatta 3. doktorla görüşmek gerektiğini anladım.. Diğer ikisi ameliyata şu an gerek yok , 1 ay dinlen şu ilaçları al bir de şu merhemi sür sonra bakalım dediler ortak paydada... 9.gün bugün ve sabırla bekliyorum bisikletsiz :(

Merhemin adı : Hirudoid Forte Jel ... başka ödem - morarma vs olduğunda sürülünce çok iyi geliyor(muş) .. bilgi olarak geçeyim.. verilen diğer ilaçlar da ; magnezyum/çinko, d3 , kalsiyum takviyeleri... Bir de ödem olan bölgeye günde 3-5 defa bez içinde buzla ovma tavsiyesi..

Bir arkadaşımın enteresan tavsiyesini de yazayım ama denemedim , yatırım tavsiyesi değildir :)

Haşlanmış patates ılık vaziyette , içine 1 çorba kaşığı kekik , biraz ozon yağı , biraz susam yağı , biraz kantoron yağı karıştırıp merhem kıvamında sürünce ödemi hızlıca alıyormuş... Ben merhemi kullandığım için denemedim ama aklımın ucunda kurcalıyor dene diye :)

Güzel ve ilgili bir konuya denk gelmek ve benzer yorumları okumak enteresan bir şekilde sevindirici.. Demek ki yalnız değilmişiz :)

Benim de benzer sorun tam 20 gün önce hasıl olmuştu . Hafif koşuya başlamamın 10-15. saniyesinde sol dizimde ağrı oldu , 100m daha yavaş gittim ama olmayınca bıraktım..
İki gün sonrasında Granfondo İzmir yarışına katılıp döndüm ve ortopedi uzmanlarına göründüm.. Lar'ı diyorum zira biriyle yetinmedim .. Sağolsun ilk doktor menisküs ameliyatı diyince 2. hatta 3. doktorla görüşmek gerektiğini anladım.. Diğer ikisi ameliyata şu an gerek yok , 1 ay dinlen şu ilaçları al bir de şu merhemi sür sonra bakalım dediler ortak paydada... 9.gün bugün ve sabırla bekliyorum bisikletsiz :(

Merhemin adı : Hirudoid Forte Jel ... başka ödem - morarma vs olduğunda sürülünce çok iyi geliyor(muş) .. bilgi olarak geçeyim.. verilen diğer ilaçlar da ; magnezyum/çinko, d3 , kalsiyum takviyeleri... Bir de ödem olan bölgeye günde 3-5 defa bez içinde buzla ovma tavsiyesi..

Bir arkadaşımın enteresan tavsiyesini de yazayım ama denemedim , yatırım tavsiyesi değildir :)

Haşlanmış patates ılık vaziyette , içine 1 çorba kaşığı kekik , biraz ozon yağı , biraz susam yağı , biraz kantoron yağı karıştırıp merhem kıvamında sürünce ödemi hızlıca alıyormuş... Ben merhemi kullandığım için denemedim ama aklımın ucunda kurcalıyor dene diye :)

Geçmiş olsun Taner. Bir notta da ben düşeyim. Ödem dağıtmada zıt banyo da çok etkili. Kontrast banyo diye de geçer. 3 dk. sıcak / 1 dk. soğuk su uygulanıyor bölgeye, 3 set. Ben uygun bir kap kullanıyorum. Sıcaklık ısıracak ama haşlamayacak, soğuklukta bayaa serin buzlu su olacak. Bunu duşun altında antrenman sonrasında vücuda uygulayabilirsiniz pambık gibi yapıyor insanı :)

Patatesi küçükten beri annem de sarar bu tarz incinme, ödem gibi şeylere. Etkisi de oluyor hani bilemiyorum nedir etken maddesi.

Şuan eklem ve kıkırdak doku destekleyici olarak bunu kullanıyorum glissando marshall kolajen takviyesi tatsız takviye ve dize masaj jeli olarak veda ilacın üretimi
glukozamin kondroitin internette bu tür takviyeler pahalı olabilir bunlar yarış atları için etkinliği artırılmış ürünler olduğu için gramaj olarak hem fazladır hemde fiyat olarak yüksektir. Tedaviyi destekleyici ve hızlandırıcı ürünler bunlar tedavi edici özelliği yoktur kimseye de yanlış bilgi vermek istemem kullandığım için yazdım Tavsiye niteliğinde değildir siz doktorunuza danışınız.

Geçmiş olsun Taner. Bir notta da ben düşeyim. Ödem dağıtmada zıt banyo da çok etkili. Kontrast banyo diye de geçer. 3 dk. sıcak / 1 dk. soğuk su uygulanıyor bölgeye, 3 set. Ben uygun bir kap kullanıyorum. Sıcaklık ısıracak ama haşlamayacak, soğuklukta bayaa serin buzlu su olacak. Bunu duşun altında antrenman sonrasında vücuda uygulayabilirsiniz pambık gibi yapıyor insanı :)

Patatesi küçükten beri annem de sarar bu tarz incinme, ödem gibi şeylere. Etkisi de oluyor hani bilemiyorum nedir etken maddesi.
Teşekkürler @Abdülkadir Ergin , ilk fırsatta deneyeceğim bunu . İlk doktor aynı MR a bakıp bisikleti öneriyoruz deyip , diğer ikisinin de aynı MR a bakarak hiç bir aktivite yapmamalısınız 1 ay boyunca demesi de ayrı bir nokta yazmayı unutmuşum.

Patates olayını bana öneren arkadaşa ben de sordum merakımdan ; patatesin fazla sıvıyı emmesi gibi bir yorumda bulundu .. onun yalancısıyım :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yüz km ve uzeri suruslerde sag dizimde agri olusmakta suan evdeyim ve ara ara hareket edince agri var ne olacak bu boyle

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Diz bölgesi için yeni bir destekleyici/toparlayıcı yöntem keşfettim.
3 haftadır günde bir kez bir Aleo Vera yaprağı koparıp bıçakla kesip içindeki jel ile dizlerime masaj yapıyorum.
Yaşlı bir teyzem 3 ay bu yöntemi uyguladıktan sonra merdivenleri çıkamazken şimdi koşarak keyifle adım atıyor...
Doğal ve yan etkisiz olduğunu düşünüyorum, deneyimlerimin sonucunu buradan paylaşacağım....
bunu bir yerde daha duymuştum siz deneyebildiniz mi var mı bir etkisi ?

@Number Pİ , denedim ve bende bir etkisini göremedim. Ancak, Aleo Vera özlü jel edinip, bisikletle çıkmadan önce sele bölgeme sürdüğümde aşınma ve tahrişi engellediğini fark ettim...

@Number Pİ , denedim ve bende bir etkisini göremedim. Ancak, Aleo Vera özlü jel edinip, bisikletle çıkmadan önce sele bölgeme sürdüğümde aşınma ve tahrişi engellediğini fark ettim...
Evde çiçek var benim sürtünem bari çıkmadan önce. Onemsemıyodum suyunu az veriyorum meğersem her derde deva çıktı çiçek :d

Bu arada bısıklet taytı ile mi denediniz yoksa normal kıyafet mi

Geri