Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz üstü bilgisayar tavsiyeleriniz?

gunay.

Daimi Üye
Tepki
98
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar, haftaya kardeşimle bana iki tane diz üstü bilgisayar alacağız. İki bilgisayar için 2000 lira (2 milyar) bütçe ayırdık.

Bilgisayarın birisinin sağlam donanımlı olmasını istiyoruz (2 gb ram, çift çekirdek işlemci, yüksek kapasiteli ekran kartı filan) çünkü kardeşim autocad gibi bir yazılım çalıştıracak, düzgün bir makine istiyor :) Diğer bilgisayar da bana, ben ise günlük işlerde kullanacağım (internet-msn messenger-müzik dinleme-word excel filan.) ortalama bir şey olması yeterli.

Casper veya vestel gibi markalar bakmayacağım, bunların dışında neler önerirsiniz?

Benim aklıma acer ve dell geldi
biri şu: (link)
diğeri de şu: (link)

ne dersiniz? başka marka tavsiyeleriniz var mı?

Scudo
Açık söylemek gerekirse ,
Kardeşinin kullanacağı autocad için bahsettiğin fiyatlarda uygun bir notebook aslında yok. Düşündüğün ürünlerde çalışmaz değil çalışır ancak; Autocad ekran kartının iyi olmasını isteyen bir 3D yazılımdır. Bahsi geçen ürünlerin ekran kartları standart hyper memory diye tabir edilen sistem belleğini ek olarak kullanan ekran kartlarıdır. Performans anlamında özellikle diz üstü bilgisyararda bu çok zor yakalanır. Yakalanması için ise yüksek fiyatlarda bulunabilir. Bana göre autocad için notebook ürünlerinde gerekli ekran kartı minimum ATI Mobility Radeon X1600 veya NVIDIA Quadro FX 1500M serisi tercih etmeniz olacaktır. Eğer standart ekran kartlı bir ürün alırsanız;
Örnek vermek gerekirse : Güçlü rendering gibi bir işlemi 10-15 dk bekleyerek yapabilir. Bu durumda adamı çıldırtabilir.

Yukarıda ki bekleme süresi bir örnektir, değişkenlik arz edebilir.

• Beğen
Tepkiler: gunay.
Model önermeyi unutmuşum,
İncelemen için,
Dell Precision M4000 veya M6000 serisi
HP Compaq 8510W veya 8510P serisi olabilir.
Tabi fiyatları da ayrı bir güzeldir :)

• Beğen
O zaman ram değil de ekran kartında yüksek olan bir makine önerileriniz neler? o seriler çok pahalı ya :)

bu fiyata 2 laptop zor, laptop modası cıkarıldı tüketici toplum için. mobilize değilseniz ikinizden biriniz masaüstü bilgisayar alırsanız daha avantajlı ve bütcenize uygun olur. arkadaslar model tavsiyesi yapacaklardır.

• Beğen
Ben laptopda Hp markasını çok tutuyorum, Amd işlemciler de fiyat perfrmans açısından oldukça iyidir. Nihai olarak autocad gibi işlemler için sağlam bir masaüstü çok daha iyi olacaktır kanımca...

• Beğen
Tepkiler: 42FY ve gunay.
@Hakan Yazman

ben şuanda HP pavillion dv 6187eu modeli kullanıyorm. hala aynı sorun varmı bilmiyorum ama ben aldığım dönemki dv 6000 serisinde hatalı üretim vardi anakartlarda, anakart değişmek zorunda kaldıydı ve bataryadan pek memnun değilim AMD işlemcim güzel performans acısından sorunum yok ama HP servis acısından olsun Pavillionlarda kullandığı parcaların kalitesi olsun pek içime sinmedi aceleyle almıştım. benim tavsiyem ASUS olur.

• Beğen
Yurtta kaldığımız için masaüstü alamıyoruz maalesef... Diz üstü bilgisayar bakacağız.

@Tuonela

Pavilion serisi HP ürünlerinde görselliği ve multimedya özelliği üst seviyede tutulmuş, ancak sağlamlık ve uzun süreli performans açısından çok iyi bir seri değildir. Daha çok evde ve az kullanım alanı olan yerler için üretilmektedir.

Mesela HP pavilion serisi bir ürünü 9 saat sürekli çalıştırın, birde HP nin nc6000, nx6000 serisi ürününü 9 saat sürekli çalıştırın. Bu süre sonunda aynı program kullanımındaki performans farkını görebilirsiniz.

Bunun sebebi iyi bir soğutma sistemleri ve iç donanım kalitesinden kaynaklanmaktadır. Biri iş için biri standar kullanım için.

Aynı zamanda neye göre ASUS. Asus un hangi modeli ? Asusunda çeşit çeşit modeli var. Bir bilgi verin ki bizde seçme kararı verirken bu doğrultuda yapabilelim.

• Beğen
ASUS komponentleri ve soğutma açısında diğer markalardan bir gömlek daha üstün bence. kendi yazılımları açısından da daha uygun bence. model olarak da 150DR, 180DR ve 200DR modellerini tavsiye edebilirim bütcelere göre

• Beğen
Tepkiler: 42FY ve gunay.
Aslında önünüzdeki seçenekleri oldukça azaltacak ve tercih yapmanızı kolaylaştıracak bir tavsiyem var. Bugünlerde artık neredeyse tüm sistemlerde Vista yüklü geliyor. Siz hem fiyattan düşmek hem de performanstan kazanmak için olabildiğince FreeDOS veya Linux hadi en olmadı WinXP yüklü laptoplara düşüncenizi kaydırmalısınız. Çünkü Vista çok aşırı sistem kaynaklarını tükettiğinden, düşük maliyetli sistemlerde makinaları oldukça kastırıyor. Birde üreticilerin kendi yükledikleri programlarda işin tuzu biberi oluyor, sistem iyice ağırlaşıyor. Bu yüzden ben her zaman aldığım laptoplarda eve geldiğim gibi direk format ve harddiski partitionlama olayına girişirim. Ayrıca üreticiler illa Vista olsun, müşterinin gözünü boyayım mantığıyla, düşük maliyetli sistemlerde Vista'nın giriş sürümlerini kullanıyorlar ki, zaten böylece Vista'yı Vista yapan görsel öğelerden yoksun kalınıyor. Sonuç olarak nacizane fikrim, Vista olmayan bir laptop arayışında bulunmanız. Böylece önünüze çok fazla model çıkmayacağından seçim yapmanız kolaylaşacak, maliyet düşecek ve performansınız artacaktır:rolleyes:

• Beğen
Asus F3 serisini incelemenizi öneririm ;)
gerçekten çok iyi donanıma sahipler...

ben asus a2dc kullanıyorum 2 seneye vardı eskidi :) ama gayet iyi durumda :)

şunu da belirteyim notebook alacaksanız en az 1gb ram olsun
Ram notebookların geniş spektrumlu antibiyotiği :)

• Beğen
Ben geçen ay Acer aldım modeli tam aklımda değil (beyaz klavye takımı olan okenarları oval bi model) 999 dolar + kdv
2gb Ram
Harici 128 ati 2400 ekran kartı,
2gh çift çekirdek işlemci,
120gb hard disk
15.4 inç ekran

Piyasayı baya araştırarak almıştım, ve bence fiyat performans oranı çok iyi.Tavsiye ederim. Kardeşine de datronun 13.3 inçlik alt modelleri tavsiye ederim.Onların da fiyat/performans oranları iyi .500 Dolar civarı fiyatları vardı.

• Beğen
@Technetium

Arkadaşa bu konda katılıyorum.. Özelikle Linux yüklü bir makina alırsanız en azından Lisans ücret vs.vs. gibi ücretde talep edemezler. Çünkü her PC yada Laptop üzerinde bir işletim sistemi ile satılmak zorunda.

Marka olarak Acer tavsiye edebilirim.. Fİyat ve performans olayı gayet iyi.. Servis sorunuda yaşamazsınız-ki; Laptopların arıza yapması sözkonusu PC lere göre daha fazla.

Saygılar..

• Beğen
@elise111s

Evet o dediğiniz aleti ben de inceledim, NT mağazalarında şu an satılıyor. İlgimi çeken özelliği 128 mb paylaşımsız ekran kartı oldu. Ekran kartı paylaşımsız ya, 128 mb olması autocad yazılımında kasar mı?

bence kasmasa da sonucta 256 paylaşımsız ekran kartı gibi de randımanlı olmaz. sonuçta autocad yazılımı 128 MB ekran kartları olmadığı zamanlarda da vardı. hernekadar teknolojisi yenilense arayüzü geliştirilse de 128 mb ram ekran kartı ile işinizi goreceğini tahmin ediyorum.

• Beğen
@Ercan Bayram

ASUS f3 serisi yeni laptop aldım
ekran kartı ATI ve çok iyi (üzerinde canavar gibi oyun oynayabiliyorsun)
aynı şekilde anneme gecen hafta ASUS aldık nvidia ekran kartı var.
oda mimar ve Autocad kullanıyor. yeni almış olsada ASUS lardan memnunuz. almadan once arastırdım. hp ler en cok tamire giden modeller. tek avantajı türkiye genelinde servisinin iyi olması...
toshiba larda mesela yedek parca bulunamıyor.
dell sakın almayın dediler.... filan...

• Beğen
Birinde karar kıldık, kardeşime ilk mesajda yazan asus modelini alacağız. O model 1.250 ytl.

Geri 800 lira param kaldı. 800 liraya msi denen markanın bir modeli var, sıradan işler için tavsiye edebilir misiniz? (internet, msn, müzik dinleme-film izleme, word, excel...)
(link)

@Günay Deniz

Evet, eğer Linux veya WinXP yüklü kullanacaksanız gündelik işler için rahatlıkla işinizi görecek bir model. Hatta çok abartmadıkça bu sistemle oyun da oynayabilirsiniz. Ama yine de ram'i en azından 1GB'a yükseltmek faydalı olacaktır. Çünkü ekran kartınında bu halihazırda 512MB olan belleği kullanacağı düşünülürse, o açıdan biraz sıkıntı yaratabilir. Ama toplamda baktığımızda ben kesinlikle tavsiye ederim

@Günay Deniz

Eğer büyük boyutlu karmaşık 3d çizimler yapmayacaksanız fazlasıyla yetecektir.

• Beğen
Geri