Scudo Sports

Dizimi kullanamiyor, dogrusal basamiyorum ve aciyor.

gugus

Daimi Üye
Tepki
145
Merhaba,

Kucuk bir sikintim var, burada paylasarak zaman ve enerji kaybettirmeyen bir tedavi yolu bulmayi umdugum icin yaziyorum.

Uzun zamandir sag dizimde eklem hareketi sirasinda "kut" diye sesler ve kasilmalar oluyordu. Bu bir sure devam etti (doktorlar rontgenden ve agri kesciden oteye gidemedikleri icin bu konuda kisir bir donguye girdik). Uc ay once de ayni diz kapagimi; sisme hissi oldugundan bukemez hale geldim ve doktora tekrar gittim. Bilin bakalim ne yapti :rolleyes:, agri kesici ve rontgen:eek:. Gunlerden 12 Subat Cuma, bacagim ansizin kilitlendi. Uzerine bazen basmam degil destek bile almam mumkun olmayacak siddette agri yapmaya basladi. Dun doktora gittim, bilin bakalim ne yaptii :D agri kesici...

Bu konuda bir tecrubesi olan ya da bir onerisi olan birileri varsa cok mutlu olacagim. Cunku devlet hastanelerine has olan bu stratejiler gozlerimi yasartmaya devam ediyo. Oyle ki; bir an once bu sakatlik durumunda cikmam da gerek. Hayat bizi bekliyor

Sevgiler, selamlar.

Scudo
@gugus

Selam,
Önce geçmiş olsun, diz problemim benim de var geçen ağustostan beri. Bu arada röntgen değil de mr çekilmiştim ben, yani röntgenle pek anlaşılabilir mi bilmiyorum uzmanı değilim işin. Dizin iyileşmesi çok uzun sürüyor, öyle ki benim hala sorunlarım devam ediyor. Doktorun bana söyledikleri şunlardı, sıkıntıya göre değişir tabi fakat bazı şeyler ortaktır sanırım.
Dizinizin üzerine çömelerek kesinlikle durmayın
Ayaktaykan ayak yerde sabit kalacak şekilde sağa sola dönmeyin, yani diz burulma hareketi yapmasın
Dinlenirken olabildiğince düz tumaya çalışın bacağı, kırık durmasın

Bu sizin yapabiliceğiniz basit şeyler ama devamı için sanırım doktora gitmeniz şart, gerekli ilgiyi gördüğünüzden tatmin oluncaya kadar, diz ciddi konu, ben hala çekiyorum kaç ay oldu.

Bu arada belki sadece ağrı kesici değil ödem azaltıcı bir etkisi olabilir verdikleri ilaçların.

• Beğen
Tepkiler: gugus
Evet, rontgen bu duruma teshiste yardimci degil. MR cekmek gerekir ama sevgili doktorlarimizla henuz bu adimlardan oteye gidemedik.

Tesekkurler.

Benim ilk okulda başıma gelmişti. Dizim, tenefüste top oynadıktan sonra kilitlendi ve oynatamadım. Ağrısından yerlere yatacaktım nerdeyse. Öğretmen 2 arkadaşın yardımıyla eve yolladı. Yolda da ağrısı devam etti ve yine oynatamıyordum, adım dahi atamıyordum. Eve gelir gelmez babam küçük tüpümüze bağlanan bir katalitik vardı onu buldu, dizimi katalitiğin karşısına yaklaşıtırıp 10-15dk kadar ovmuştu, inanmazsınız elini çekti sanki dizimde hiç birşey yokmuş gibiydi. Ayağa kalktım yürüdüm, hopladım, salladım ağrısı dahi kalmamıştı.

O zaman ki sorun neydi bilmiyorum ama sıcağa gelemediği kesindi. O zamandan bu zamana kadar da bir daha olmadı. Bence siz de böyle durumlarda deneyin. Belki faydası olur. Fikir vermesi açısından yazdım. Doktorların röntgene bakıp ağrı kesici verdiğine göre ciddi bir durum yok demektir. Geçmiş olsun.

• Beğen
Uzun süre bu çeşit agrılarla kardeşim uğraştı, sporcuların gittiği bir doktora gitmeni tavsiye ederim, ki bizde öyle yaptık ve Çekilen mr'da ön baglarının kopuk oldugu ortaya cıktı. Sgk'nın ücretini ödediği bir özel klinkte ameliyat oldu. 6 ay süren bir egzesiz verdi halen egzersizler devam ediyor ama şimdi iyi. Geçmiş olsun

• Beğen
Benim de sağ dizimde kıkırdak erimesi ve kas zedelenmesi olmuştu. Bisiklete binerken birden ağrı yoğulaştı ve çok zor hareket ettirebiliyordum. 1 ay fizik tedavi gördüm ve büyük ölçüde düzeldi.

• Beğen
Tepkiler: gugus ve sonEr´´
Doktorların röntgene bakıp ağrı kesici verdiğine göre ciddi bir durum yok demektir. Geçmiş olsun.

Ercan Saygılı

Tavsiyenizi dikkate alacagim, klinigin adini benimle paylasabilir misiniz? Tam olarak aradigim sey bu.

Öncelikle geçmiş olsun,

Benim yaşadığım olay sizinkine benzemiyor ama teşhis ve tedavinin öncelikle iyi bir doktor dan geçtiğini belirtmek isterim.

8 sene önce dizlerimde oluşan ağrı beni uyutmayacak şelikde başladı.
Yapılan muayene ve arkasından MR sonrasında ameliyet ile sağ sol iki dizimde de dış menisküslerime veda ettim.

Tekrardan geçmiş olsun inşallah kısa zamanda doğru tedavi ile sağlığınıza kavuşursunuz.

Saygılar
Erkan

• Beğen
Gecmis olsun size, dis menuskus alinasinin nasil bir durum olusturdugunu tahmin edemiyorum. Sagolun, size de gecmis olsun.

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
Aynı olay kız arkadaşımdada vardı.Nedeni çok koşmasıydı ama asfaltta hemde dandik spor ayakkkabıyla ben ona asfalt için yapılmış koşu ayakkabılarından almasını söyledim şimdi sorunu yok.Bisiklet forumu oladuguna göre sende yanlış şekilde pedala basıyor olabilirsin çünkü direk diz etkileniyor bu sporda.Bisikletinde oturma ayarlarına bir bak istersen.Ve genede en iyi doktora görün özel hastane falan ne bilim hiç hastanelk olmadıgımdan yardım edemicem o konuda

Ucuz bir alternatif değil belki ama İstanbul'da Acıbadem Hastanesinin Spor Hekimliği bölümü mevcut ve başarılı olduğu bilinmekte...

@mertcan gölge

Mesaj mı kasıyosun ne yapıyosun şimdi? :D

Bendede aynı sorun vardı.Ders boştu 120 dk boyunca ağaçların kenarında ayakta bekleyip sohbet etmiştik.O andan itibaren her adım atışımda bacağımdan 'küt' sesi geliyordu.Hani parmakları çıtlatırlar ya onun biraz daha kalını :D
Benimki 2 gün sonra geçti.
İnşallah sizinkide en kısa sürede geçer

@gugus

kaçırmış olabilirm: sporla ilgileniyormusunuz ,evetse hangisi,bu buradan olacak iş değil,ama kısaca anlattıklarınzdan menisküs veya dizinizin içindeki ön ve arka çapraz bağlarla ilgili olabilme ihtimali var,röntgenle olacak iş değil ,aslında doktorunuz elle muayene etmeliydi ,bunun basit fikir edici testleri var ama şimdi çok doktor gözle ve elle muayene yerine yüzüne bakmadan git şunları yaptır diye kağıt uzatıyor ,ne yapabilirsiniz,sporla ilgilenen bir doktor veya kulüp doktorları,spor üzerine uzmanlığı olan masör-masöz neyse, kendini geliştirmiş spor akademsi mezunlarından yardım alabilirsiniz,sonuçta nihayi kararı doktor verecek veya baştan hiç uğraşmadan dr bulun.ist sorun yok,tabi bunda sosyal güvenceniz ve maddi kazancınzda önemli,eğer bunları cevaplarsanız birkaç dr ismi verebilirim geçmiş olsun

yorumların çoğunu okudum.kaynımda da var bundan muhabbetine devam ediyoruz hala.hangi hastaneye gittiniz bilmiyorum ancak üni. hastanesi olan devlet hastaneleride var istanbul üni. çapa tıp fakültesi yada hemen yakınında cerrahpaşa tıp fakltesi eğer bu iki hastaneden birine gidecek olursanız eminim ilgilneceklerdir.yurdum doktorları okdarda fena değil hani. sağlık şakaya gelmez.doktor sadece ağrı kesici hap veriyosa bunda bi iş vardır. en aşşa bi krem falanda yazarlar genelde sonuçta. ve dizinizi zorlamayın açıım geriim biraz hareket ettirirsem geçer belki gibi, bunlar kötü sonuçlar doğurur.şunuda unutmayın ki özel hastaneler para tuzaı haline gelmeye başladı artık.omuzum çıktığı için gittim bir kemoterapi görmediğim kaldı ismini vermiim şimdi hastanenin.tekrar geçmiş olsun.en kısa zamanda tekrar doktora gidilmeli.gidilene kadar buz tedavisi uygulanmalı ve dinlendirilmeli.buzu 15 dk. fazla tutmayın.

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
Öncelikle geçmiş olsun. Bu tip durumlarda mutlaka spor hekimine görünülmeli ve yaptığımız spordan mı? kaynaklanıyor bunu daha iyi bilecektir. Bir diğer konu kireçlenme olabilir, aslında iyi bir spor hekimi bu konuda (Diz için güçlendirici) egzersizler verebilir. Ağrı kesici vermek sadece hasta yoğunluğu nedeniyle sıradaki gelsin mantığı.

Onerileriniz ve iyi dileklerinizi icin tesekkur ederim.

Bugun MR cekildi, ilk goruntunun pek de hos olmadigini ogrendim. Cuma gunu raporla birlikte durumu ifade edecekler. Tibbi surec boyle islerken ben artik iki koltuk degnegi ile yuruyorum. Dizim sisti ve uzatirken bile agriyor...:( Ic meniskuste buyuk bir yirtilma ve kikirdak dokular arasi sivi birikmesi oldugu ilk soylenenler oldu. Bekliyoruz, arkasi Cuma...

Sevgiler herkese:rolleyes:

Tekrar çok geçmiş olsun Birgül, üzüldüm, şimdi o sana ağrı kesici veren doktorları ne yapmalı :(

• Beğen
@Hakan Yazman

Tesekkur ederim Hakan'cigim. Hemen ardindan bir Mogollar alintisi ile diyorum ki; Bi'sey yapmali hey, bi'sey yapmali hey..... :eek:

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Geri