Scudo Sports

Dizlerimin üst kısımları komple ağrıyor

@Ersydn hayır fitness'a ilk başladığınız dönemdeki olası ağrıları soruyorum

Scudo
usta ne ettin ya ben bile günde 80 km yapsam felaket ağrıyor ya da gün içinde yüksek bayırlı rakımlı yerlere çıksam daha bisikleti sürecek hal kalmıyor eve geldiğimde ama size tavsiyem hamama gitmek masajlı kese falan yaptırın süper bisikletleriniz var sonuçta parayı esirgemeyin kendinize :D

bende son 30 kmlik yokuş yolda oturarak biraz zorladım, aslında vites en küçüğündeydi ama eğim dolayısıyla biraz güç gerekiyordu (karaburun) son 30 km yol bitsin diye dinlenemedim de, daha sonra sol taraf fibula* başı baya ağrıdı, şimdi iyi ama zorlayınca ordayım diyor, en azından bugün binmeyeceğim. çapraz bacak konumu** yada pedala yanlış temaslar dışında(bunları yaptığımı düşünmüyorum) acaba soğuk rüzgar yemiş olmak böyle bi etkiye neden olabilir mi diye düşünüyorum, çünkü yol boyu8nca dizimin dışı hep çok soğuktu ve elimi koyup ısıttığımda hep rahatlıyordu

*
http://www.kozanbilgi.net/wp-content/uploads/Bald%C4%B1r-Kam%C4%B1%C5%9F-Kemi%C4%9Fi-Fibula.jpg **http://www.cyclefit.co.uk/archive/images/lemond/lemond_06.jpg

Uzun zamandır spor salonuna gidiyorum ve ilk zamanlar bacak antrenmanlarından sonraki 2 gün yürüyemeyecek düzeyde ağrılarım oluyordu. Bu tamamen yaptığım antrenmanlarla ilgiliydi tabi, herhangi bir sağlık sorunum olduğundan değil. Zamanla vücudum bu antrenmanlara alışınca, program ağırlaşıp, zorlaşsa da en fazla 1 gün ağrım oluyordu. Kasları fazlasıyla zorladığım için bu ağrıların olması normaldi. Bahsettiğiniz tur hem uzun hem de yükünüz fazla olduğundan bacaklarınıza aşırı yüklenmiş olabilirsiniz. Uzun süredir bu tür aşırı yüklenmeye alışkın olmadığından kaslarınızda ağrı olması normaldir.

Tüm bunları kas ve kemiklerinizde herhangi bir zedelenme, aşınma, gerilme vs.. türünde sorunlar olmadığını varsayarak söylüyorum. Eğer spor sonrası olan kas ağrıları gibi değilse doktora gitmeniz en doğrusu olacaktır elbette.

Ersoy bunu Begendi :)

Bir aylık turu unutun.
Muhtemelen kadansınızı düşük tuttunuz dizler aşırı yük bindi ondan ağrıyor ilerde dahada artacak artık pedal çevirme hareketini yapamaz hale geleceksin aynı şeyler bana da oldu bir şekilde idare ediyordum son yaptığım 100 km lik turun dönüş 50 km sini yürümek zorunda kaldım öğlen sıcağında dizimi arka kısımdan sanki kesiyorlar o kadar çok ağrı var bu senelik bisikleti bıraktım en fazla bakkala ekmek almaya gidiyorum. Turdan sonra yürüyemez merdiven çıkıp inmez hale gelmiştim şimdi sorun yok ancak 5 km den fazla pedal çevirirsem yine ağrılar başlıyor seneye de iyileşme olmaz sa doktora giderim yine yararı olmazsa komple bırakırım turları bakkala kadar git gel sonrası.

@Ersydn @anti panik
@kuşlar gibi özgür
Bugün üsttekilerin hepsini denedim ve ağrının neredeyse yok olduğunu gördüm. Evde kültür fizik hareketlerini yaptım. Asıl antrenmana başlamadan ısınmak için düşük viteslerde dolandım. Biraz ısınınca asıl antrenmana başladım. Asıl antrenmanı yaparken bol su içmeye ve yokuşları yavaşça çıkmaya dikkat ettim. Antrenman sonunda da başındaki gibi soğuma pedallaması yaptım. Yararını gördüm.Tavsiye edilir.:harika: (hamlamışız binmeyeli)

Öncelikleri ağrılar özellikle dizin üst kısmındaki baldırdaki ağrılar uzun süre çalışmamış zorlanmamış kas guruplarının biraz zorlanması ve çalışmasıyla oluşan ağrılar bu ağrıları kafanıza takmayın en fazla 3-4 gün içinde geçer hatta biraz streç ısınma yaparsanız açma germe hareketleri bi bakmışsınız ağrılar çok azalmış ama vücut soğuduktan sonra tekrar başlar o ağrılar özellikle sabah kalktığınızda en şiddetli halini yaşarsınız ben başka bi sporu profesyonel olarak yapıyorum 2 aylık off zamanım oluyor ne kadar kendim bisiklet binsemde çalışsamda takım halindeki çalışmalara benzemiyor ve ilk 1 hafta tuvalate oturamadığımı bilirim yani bu ağrıları kafanıza takmayın aksine sevinin kaslarınız çalışmış ama diz konusına gelince biraz hassas durum önemli bi yer bisiklete binmeden önce biraz ısınma be streç hareketleri yaparak ciddi sakatlıkları engelleyebilirsiniz bu gerçekten önemli dizinizi ısıtmadan kesinlikle bisiklet sürmeyin faydasını göreceksiniz. Birde dizin ve eklem Ağrı'larının en büyük ilacı buzdur. Jel falan hikaye mümkünse derin dondurucuya koyduğunuz buz poşetlerini bir buz torbasına ayıklayıp eğer yoksa buz torbanız bir poşete koyup en az 15 dk dizlerinize buz yapın 1 saat aradan sonra bi 15 dk daha yapın buz yaparken ağrı olucak ama sonra rahatlıyacaksınız ve aynı zamanda ilerki yaşlarda doğacak sıkınıtıların önüne geçmiş olursunuz neden buz derseniz bisiklet kullanırken dizlerimizi çok zorluyoruz ve hissetmesekte orada küçük kanamalar meydana geliyor ve bu kanamaları buz yaparak kanamaları durduruyoruz. Umarım faydalı olmuştur

dostum bu ağrılar geçen seneki turumda bende de vardı.hatta geçmeseydi ömür boyu sıkıntı yaşatacak şekildeydi bendeki sebebi ısınmama yanlış aşırı kas haraketleri az su alımı aşırı su alıp tuzsuz kalmak kasları dinlendirme hareketi yapmadan sporu bitirmek falan diye gider.Her ne olursa olsun ağrın olur önemli olan bu ağrıları hamlamış vucut ağrısından öteye götürmemek de bunda bir çözüm şu çanta sayısını artırıp yükü eşit sayıda bir kaç parçaya bölmek doktor arkadaşımda bisiklet severdi bu çözümüyle bu sene pek ağrım olmadı sadece artık arkada çanta değil aynı zaman da önde de taşıyorum hatta ön daha ağır olunca ağır gelmiyor bisiklet burada bu sefer dikkat etmek gereken omuz ile bilek

bende sele yanlış ayarlıydı o yüzden dizim ağrıyodu tam olarak ayarladım ağrı falan yok o seçeneği de düşünün

@Burgony

Tüm kas ve bel rahatsızlıklarında "yüzme" en iyi spormuş ve tedavi ediyormuş.
Tüm çevremdeki dizi rahatsız olanlar ve benim doktor bunu söylüyor.
Yakınınızda spor salonu varsa mutlaka düşünün arkadaşlar.
Bayram dönüşü ben 2-3 ay..haftada 2-3 gün yüzmek için havuz ayarlayacağım.
Ayda 100 tl civarıymış.
Tedavi zaten 200 tl tuttu.
Değer bence..:)

Sele borusunun boyunu doğru ayarladığınızdan eminmisiniz

Dün ilk defa 65 km git gel yaptım ve evet diz kapaklarının üzeri müthiş ağrıyordu. Yüz üstü yatıp ayak bileklerimden kavrayıp kendime çektim, o bölgede ki kasları gerdim dolayısı ile ağrım azaldı ılık bi duş alıp yattım. sabah kalktığımda ağrı vardı evet ama çok hafiflemiş gibi geldi bana. Bu gün çok kasmayacağım. Biraz dan çıkıp 9-10 km yürüyüş yapacağım açılır gibi geliyo bana. Suvas da yüzecek yer yok. Olsada hava buzzz :D

Selam herkese..

Özellikle diz için ve kas eklem ağrısı, kıkırdak incelmesi vb sorunlar için internette glukozamin (glucosamine) ve chondroitin gıda takviyesi ürün kullanımı ile ilgili bilgiler okudum.
Bu ürünler bitkisel veya kabuklu deniz hayvanları, köpek balığı vb kökenli imiş.
(Örner solgar vb eczanede bulunan markalar).
Bu ürünleri aramızda kullanan var mıdır?
Etkisi faydası vb. tecrübe yazarsanız sevinirim.

Çok teşekkürler.:)

Örner değil.. örneğin solgar yazacaktım. Teşekkürler.

tarifiniz DOMS dediğimiz ağrıları işaret ediyor. Delayed onset muscle soreness yani geçikmiş kas ağrısı. halk arası tabirle hamlık denebilir. antrenman yapmanıza engel teşkil etmez, aksine hafif tempolarla ağrının üstüne gidebilirsiniz. bisiklet kullanırken en çok kullandığız kas grubu quadriceps femoris'tir. tarif ettiğiniz ağrı da burada zaten.
genel olarak bisiklete binmeden germe egzerszleri yapın. hafif tempoda başlayarak ısının, yüksek tempoya çıkın, en son yine hafif tempoyla bitirin. buz koymak ağrınızı keser, tam anlamıyla bir tedavi değildir. ancak zararı da yoktur, uygulayabilirsiniz. tedavi kası kuvvetlendirmektir

Merhaba herkese ..
Diz ağrılarım %80-90 geçti diyebilirim.
Ancak 2 ay tedavi sonrası hala az da olsa ağrı var. Bisikletle pek rampa çıkmıyorum.
Ve hafif rampa ise de en düşük viteste çıkıyorum.

Dün eczacı tavsiyesi üzerine şu ürüne ciddi para ödedim.
2 ay yetiyormuş.
Bakalım ne kadar fayda edecek
:)

(link)

(link)

Resimlerde problem var sanırım.
Solgar glukozamin chondroitin msm satın aldım.
:)

Baya fiyatlı birşey inşallah faydasını görürsünüz. Kullandıkca faydalı olup olmadığını aktarırsınız artık...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kilitli pedaldan düz pedala döndüm, ilk sürüşümde her iki bacakta da quadricepslerin dizin üstüne bağlandığı yerde ağrı oluştu(kasın bağlantı noktası) yanma gibi bir his. bu DOMS ağrısı mı oluyor, ne tavsiye edersiniz?

Geri