Dizlerimin üstünde şişlik oluyor
Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bahsettiginiz durumun bir ust seviyesi bende vardi. Uzun suruslerden sonra dizlerimde hem sislik hemde agri oluyordu. Arastirmalarim sonucu dogru kadansta surmedigimi, bundan dolayida kas ve eklemlerimi fazla zorladigimi fark ettim. Cozum amacli olarak ilk once spd pedal ve ayakkabi alarak daha fazla kas grubunun calismasina ve yorgunlugun kas gruplarina dagilmasini sagladim. Ikinci olarak nefes ve beraberinde kadans antremanlari yapmaya basladim. Hafta icleri 20km lik kisa antremanlarla hem spd pedala hemde yuksek kadansa alistim. Hafta sonlari yaptigim 80~100km lik gunluk turlar artik eziyet olmaktan cikti. Iyi pedallamalar
@oktayakgoz Şişlik hafif bir miktar baki kaldı, öyle de kalacak gibi. Tam ifade edemiyor olabilirim ama oradaki kasların yeni bir hal aldığını ve alacağını söylemişti doktor. Sürüşlerden sonra biraz daha şiş görünüyor ama ertesi güne azalıyor.
@MGSancar Teşekkürler. Buradaki yorumlar ve doktordan sonra ben de kadans konusunda daha dikkatli olmaya başladım. Zaten benim hatam da ilk günlerde çok pervasızca sürüşler yapmam oldu. Şimdi daha sakin, yüksek kadanslı sürmeye gayret ediyorum. Dizlerimde hafif bir yanma hissi ve ağırlık oluyor illa ama şimdilik rahatsız edici değil. İlerisi için spd pedal konusunu düşünebilirim ben de. Size de iyi pedallamalar.
@dkelleci Merhaba, benim dizlerimde de buna benzer şişlikler oldu, elimden geldiğince kadans olayına dikkat etmeye çalıştım ama yine de oldu. Korkulacak bir durum var mıdır? Sizin dizleriniz ne durumda?