Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doğu dilleri

Arapça, Osmanlıca ya da Kürtçe bilmenin Farsça öğrenmeye yararından çok zararı oluyor. Kolaylaştıracağı sanılıyor ama öyle değil.
Yanılıyorsunuz temel düzeyde Arapça ve orta düzeyde Kürtçe biliyorum. Bir süre Farsçaya çalıştım. Alfabe noktasında Arapça dil noktasında ise Kürtçe bana çok kolaylık sağladı.

@mehmet roy
Arapça için ;
çok sistematik ilerlediklerini söyleyebilirim.

Farsça için;
uzun bir süre takip etmiştim. Azerice anlatım :)
Bir ara İngilizce olarak anlatan vardı onu takip etmiştim. Su an bulamadım onu.

yeni başlanmış Arapçadan bildiğim için iyi olduğunu tahmin ediyorum.

Scudo
@hayatçokgarip
Burda şöyle bir ayrım yapmak lazim. Arapçayı neden öğreniyorsunuz?
Eğer amacınız sadece Arapça iletişim ise evet size katılıyorum ( buna modern Arapça da diyebiliriz)

Fakat amaç Arapça metin okuyabilmek arap kültürünü takip etmek ise kesinlikle size katılmıyorum. Çünkü Arap kültürünü ve edebiyatını dinden ayrı düşünemezsiniz. Benim öğrenme amacım da kültür ve edebiyatını öğrenmek oldugu için. Bana en uygun olan medrese tipi eğitim oldu.
Nitekim arkadaşımız tez konusundan bahsetmiş yani bilimsel dayanağı olması gerekiyor. Bunun içinde medrese tipi Arapça eğitimi önerilebilir.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@nonsteril
Ben her ikisini de istiyorum
Hem arapca konusmak hem metin edebiyat duzeyinde arapca ogrenmek
Ayni sekil farsca da
Bir dili konusabilmek o dili ogrenmeni yarisi
Asil iş metin ve edebiyat diye dusunuyorum

@mehmet roy İngilizceden biliyorsunuz ki önce dilbilgisi gerekli. Dilbilgisi de o dilin gelişmişliğine göre kolay yada zordur. Arapça ve Farsça kadim dillerdir o sebeple geçmişi olmayan İngilizceye göre cok daha zor dillerdir.

İletişim ise dilbilgisi oturtulduktan sonra yapılacak kısımdır.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@nonsteril ben geleneksel metotla ingilizce ogrendim
Fakat artik farkli yolla var
Bir cocuk once kelime ogrenir sonra cumle kurar en son dilbisi
Aynen mu yontemle dil ogreten yerler oldugunu duydum

@mehmet roy
Maalesef özellikle Arapçada bu yöntemin hiçbir işe yaramayacagini işin içine girince görürsünüz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
@mehmet roy
beyefendi latin harfler ile ilgisi olmayan bir dil den bahsediyoruz, bu sebeple evvela elif-ba ardından yazı yazma ve kelime öğrenme daha sonra da gramer öğrenebilirsiniz, arapça tamamen düzenli bir dil olduğu için sadece eğitmen farkı ortaya çıkar gerisi boş işlerden ibarettir.

Geri