Herkes başından geçeni anlatsın. Değişik dolandırıcılık taktiklerini hem öğrenir, hem de aile bireylerimizle ve yakınlarımızla paylaşırız ve böylece tuzağa düşmeyiz. Benim başımdan geçen olay, bir kadın telefonla cebimi aramaktadır:
Dolandırıcı kadın : (Konuşması oldukça düzgün) Özgür beyle mi görüşüyorum ?
Ben: Evet
Dolandırıcı kadın : Özel sağlık sigortanızın süresi dolmuş ve geçmiş, dolayısıyla bize 200 tl borcunuz var. Bu borcunuzu ödemeniz için kredi kartı ile şimdi telefonda ödeme yapabilirsiniz.
Ben: Benim özel sağlık sigortam yok ki.
Dolandırıcı kadın : Daha önce yaptırmışsınız ama.
Ben: Ben hiç öyle bir şey hatırlamıyorum.
Dolandırıcı kadın : Telefon konuşma kayıtlarınız var bizde, yaptırmışsınız.
Ben: Madem kayıt var, bana dinletin o zaman şimdi. Ek olarak sigorta sözleşmeleri telefonda yapılmaz. Benim imzaladığım poliçe var mı elinizde ispatlayabileceğiniz.
Dolandırıcı kadın : (Kadın biraz çirkefleşmeye başlar) Vallahi bilemem, o zaman sizi savcılığa vereceğim (Korkutma taktiği de uyguluyor burada)
Ben: Ben hiç bir özel sigorta ile sözleşme yapmadım, bu parayı alamazsınız benden (Der iken telefonu yüzüme kapatır)
Muhtemelen aynı kadın olacak ki birkaç ay sonra tekrar arar:
Dolandırıcı kadın : (Aynı teraneyi tekrarlar)
Ben: Beni bir kaç ay önce aradınız ve aynı şeyleri tekrarladınız ve tehdit ettiniz savcılığa veririm diye. (bunun üzerine kadın hemen telefonu yüzüme kapatır)
Demek ki ellerinde büyük bir telefon listesi var. Sırayla arıyorlar keklikleri. Beni daha önce aradıklarını ya unuttular ya da arama sırasını karıştırdılar veya ilkinde kekleyemedik, 2. kez deneyelim falan mı dediler acaba.
Bekliyorum, acaba 3. kez tekrar arayacaklar mı diye.