Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolandırıcıları duyuralım...

malıma güveniyorum ve bende 5 yıl garanti veriyorum ! tüm yorumları okuyup hala bu yorumu yapıyosan Sezer B sanada söyleyecek birşey yok.

Scudo
facebookta da belirttim ; www.alibaba.com da da bulabılırsınız.zaten bır cok uzak dogu tıcaret sitesinde mevcut. çinli abilerim ablalarım tum sıtelerın basına gecerler hepsine kayıt olup buldukları yerden satısını yaparlar. önemli olan sıte değil arkadaşlar replika kadrolar 2 ye ayrılıyor, birisi tamamen çakma olanlar birisi de lisans ucretı odeyıp uretım yapan fırmalar(bunların her 2 sınde de dırek orjınal ölçüler kullanılabilir). önunuze gelen firmadan alım yapmamanızı öneririm çogu kadro EN standart testine bile girmeden piyasaya veriliyor ve çatır çatır dağılıyor. replika alacaksanız bile, replika var replika var. kendisini uyanık zanneden ve paramı alayım da sonra ne olacaksa olsun diyen insanlardan biraz daha dikkatli alışveriş yapmanızı öneririm, malının arkasında duramıyorsa orada ciddi bi sıkıntı vardır. taıwanda şahit oldum, bazı fırmalar tescil belgelerinin kira/ satışı gibi işlemleri yapıyorlar. giant bunlara dahil olan bir firma mı tam olarak bilemeyecegım(kendısı zaten en buyuk uretıcı), ama bi çok firma var bu şekilde anlaşmalı olan. satıştan ve üretimden karlarını alıyorlar tasarımları temel firmaya ait. eğer ki marka tescilinin satış yada kiralamasını yapmıyorsa direk çakma ocaklarında çakılıyor(en kalıtesız bıcımde), ama her halukarda yapılan iş illegal. öyle replika kadro üreticileri var ki adamlar tüm testlerden geçiriyorlar ve ince işçilik yapıyorlar ve temel firmaya mal temini yapıyorlar. artık kadro markaları ülkelerinde adet yüksek üretilmiyor, taiwanda üretiliyor. bu sektör bi tek orada yok ama. karbon dökümü ve alumınyum işleme çok kasıntı işler olmadıgı ıcın çin de tezgahını açan dökümünü yapabiliyor. 2 si çok farklı şeyler. insanlar dikkatlı olmalı bu işi temiz ve ahlaklı yapan ınsanlar da var sahtekarlar da

benim satın aldığım ürünler burak çolak ın bahsettiği lisans ucretı odeyıp uretım yapan fırmalar kadrolara garanti veren ! firmalar ! bilmeden anlamadan dinlemeden insanları kötülüyorlar,yargılayıp infaz ediyorlar,3000 tl lik karbon kadroyu %50 yarı fiyatına 1500 tl ye 250 tl lik karbon gidonu 89 tl ye 200 tl ye satılan formayı 99 tl ye vs...vs...örnek çok türkiyeye getirebiliyorum,herkeze kolaylık sağlamak kötü bişeymi herkez karbon malzeme kullansın,hafif mal kullansın neden bu kin nefret fitnelik fesatlık birilerinin yoluna taş mı koyuyorum? birilerinin çıkarlarına ters düşen bişeymi yapıyorum? neden bu linç ?

Sizin sattığınız bir çok kadro markası lisanlarını kiralamıyor trek scott gibi büyük bisiklet firmaları kadrolarını giant firmasına ürettriyor giant firmasının fabrikasında çekilen bir videoda görmüştüm yani o kadroların lisanları giant firmasının elinde kirada ayrıca giant firması kendi markasının lisansını kiralamıyor ve tayvandan başka biryerde fabrikası yok özelliklede çinde. lisanlı ürün olduklarını gösterin en stantandart testlerine girdiklerini gösterin.

Madem lisanslı firmadan alıyorsunuz ve bu bilgiye sahipsiniz neden en başta bunu belirtmiyorsunuz? Madem öyle firma ismi vb. diğer bilgileri rica edelim. Ayrıca herkes o ürünü alırken orijinal aldım sanıp başına allah göstermesin birşey gelince karşısında kimi bulacak?

Burada kimse ne kinle ne fesatla yaklasiyor olaya. Sizin tavırlarınız garip. Amaç insanları bilinçlendirmek ve yanlış yapanları uyarmak.

@duranemre

Benim bahsettiğim Lisanslı ürünleri EN TESTİNİ geçmiş ürünleri türkiye de sadece Replica Olarak ÖMER HAYTA satıyor, ve altını çizmek ısterımki türkiye de senelerdir satışlarından dolayı 1 tane bile şikayet yada memnuniyetsizlik gibi bir şeyını gormedim, ve o adamı senelerdir takip ederim, türkiyenın en iyi sporcularına hizmet vermek için nekadar çabaladığını yakından takip ediyoruz, ve çoğu da destek konusunda Ömer den faydalanıyorlar, Mersin yarışın'da sizlerin sattığı 3. sınıf çin malı kadrolar yuzunden 2 kişi kadrosunu parçaladı, Bunların ÖMER in sattığı kadrolar olmadığı ortaya cıktı, cocuk sızın yuzunuzden kişisel facebook hesabında açıklama dahii yaptı, aliexpress çin parakende urunlerı defolu urunlerı satar, alibaba ıse bunları toptan satan yerdir. Sen Bariz bir şekilde Turkıye Distiribitoru olan firmaların da ürünlerin satıyorsun GİANT yada SPECİALİZED gibi bu yüzden insanların hakkını yiyorsun, ve üzgünüm ama 3.sınıf ürünler satıyorsun ürünlerinin kalitesi ni tartışmaya gerek bile duymuyorum. ve turkıyede dıstırbıtoru olan fırmaların mallarını getırmedekı sıkıntıyı da bılıyorsun... normalde replika lastik firmaları test verilerinde sürtünme dirençlerine kadar herşeyi yolluyorlar (eğer anlaşmalı firma ise) o tip bir veriyi yayınlayabılırsın elinde mevcutsa. tamam 250 tl lık gıdonu 100 tl ye satıyorsun ve ınsanlara faydalı olmak ıstıyorsun, bunu alıcılara da belirt ve de ki elimde belgeleri de mevcut, bunda utanılacak birşey yok. ben bir çok otele toplu bisiklet satışları yapıyorum çin gümrüğünden romanyaya oradan turkıyeye geliyor. ama taıwan malı ıse uzerınde taıwan yazıyor. ve ülkeye girişinde ticari olarak işlem yapıyorsan bı ton belgesi ıvır zıvırı var. distirbitoru olan firmaların mallarını getırtmek zaten cok ciddi bi olay replika bile olsa, distirbitor firmanın anlasmasına göre alıcıya sorumluluk yüklenıyor. toplu alımlarda belgeli, bireysel alımlarda yurdum insanı hedıye gıbı çekiyor malları.

• Beğen
Tepkiler: özgürakbuz
hee olay şimdi yavaş yavaş anlaşılıyor hah şöyle çıkarın ağzınızdaki baklayı,ateş olmayan yerden duman çıkmaz,yorumlardan ben şunu anlıyorum burak çolak ''yav emre git işine sen nereden çıktın şimdi durup dururken ortalığı karıştırma ömer hayta piyasayı parsellemiş işini yoluna oturtmuş tren rayında tıkır tıkır gidiyor niye ikinci bir yol açıyorsun tren istasyonda zaten duruyor yolcusunu alıyor sen şimdi ikinci bir yol daha açarsan bu sefer istasyonda bekleyen insanlar 2 ye bölünecek bazıları senin döşediğin raylardan gidecek olan trene binecek populasyon azalacak ömer hayta nın trenine bineceklerin bazıları seninkine binecek belki sana daha az para verecek ömer hayta daha az kazanacak müşterisi azalacak herşey önüp dolaşıp yine PARA ÇIKAR ve MENFAATE dayanıyor''bu muhalefet in saldırının linç in deşifre nin kötü reklamın fitne nin fesatlığın işin öz ü olayın açık ve net olarak aynen budur.tamamen ahbap çavuş ilişkisi danışıklı dövüş,körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı türkiyedeki klasik durum yani neyse şimdi gelelim yarışlarda kırılan kadrolara,bak işte diyorum insana iftira atıyorsunuz önyargılısınız hatta yargılamadan infaz ediyorsunuz bu çok büyük bir günah tır benim tüm günahlarımı alıyorsunuz.ben şu ana kadar daha kadro kimseye satmadım ki mersinde kırılan kadro benim sattığım olsun.buradada bilip bilmeden suçlama yapıyorsun,hatalısın,yanlışsın ne diyim allah ıslah etsin,gelelim hak yeme olayına.şimdi bu ülkeye dışarıdan ürün satın almak kanunen mümkün olduğuna göre ve ürünü satın aldığımda %20 gümrükte vergisini ödediğime göre benim kimseye bir hak borcum yoktur ben devlete dükkan sahibi gibi mağaza sahibi gibi vergimi ödemişim bu durumda kimsenin hakkını yemiyorum.burası özgür demokratik bir devlet ise bende kişisel özgür haklarımı kullanarak ürünü mağazadan 2 katı para verip alacağıma aklımı zekamı kullanıyorum yarı fiyatına getiriyorum.(ÖMER HAYTA gibi)şimdi gelelim şu EN test olayına,eğer Ömer Hayta beyendi madem türk sporcusuna hizmet vermek için çabalayıp replica olarak EN testini geçmiş kadro getiriyorsa bunu önce o nereden aldığını hangi EN testinden geçtiğini açıklasın bende açıklayacam,madem benden eski ve bu işi yıllardır yapıyorsa benden daha tecrübelidir o EN test bilgileride elinde vardır.şöyle bir durumada açıklık getireyim türkiyede dıstırbıtoru olan firmaların sattığı markaları getiriğimde olacaklarla ilgilide kadroda herhangi bir arıza durumunda tüm sorumluluğu ben alıyorum ve üreticinin vermiş olduğu garanti süresi içinde de herhangi bir arıza durumunda ürünü üreticiye geri yolluyorum ve yenisini talep ediyorum eğer göndermezlerse ürünü alan kişiye parasını iade ediyorum bu garantiyi ben veriyorum onun için türkiyedeki firmalar ile bu urumda herhangi bir iletişimimiz söz konusu olmuyor çünkü ürün o firmadan satın alınmıyor bu durumu feysbuk ta da anlatmaya çalıştım ama anlama kapasitesi sıfır olduğu için anlatamadım,zaten benimle mesajlaşan özgür akbuz adlı şahıs @özgürakbuz bu şekilde neden benimle mesajlaştığını kendi itiraf etti bunun üzerine söylenecek başka söz yok,neyse 38 yaşındaki adama eleman diyen saygısız bir karakterden beklenilecek başka ne olur oda ayrı bir tartışma konusu ne yapsa normaldir.

Emre duran zannedıyorsun ki piyasada senı istemıyoruz vs. şu forumda ya da normal kullanıcılarda benım tıcarı eksenle sattıgım tek bir makıne yoktur. çünkü ben bireysel satış işlemleriyle asla uğraşmam, 50 adet makinenın altında spariş bile geçmiyorum(perakendeci değilim). benı tanıyanlar bilecektir, herhangi bir yerde 2. el yada sıfır ilanım da bulunmaz. ben sadece otellere, tur firmalarına, hava alanlarına ve dev fabrikaların içerisindeki ulaşımlar için makıneler veririm, bazılarını turkıyede dıstırbıtorlugu olan fırmalardan calısırım bazılarını getirtirim talebe göre, ki bunların çogunuda yurt dısı bazlı fırması olan turk fırmaları olusturur. burada insanları bilinçlendırmek adına saydam bir ortam oluşturmaya çalışıyorum. yorumları okuyanlar anlayacaklardır kart siyaset sistemi gibi yüzeysel de konuşmam. bu yuzden senınle bı alıp veremedığım yok. evet ömer benım uzun suredır tanıdıgım bı ınsandır ama buradakı sızler tabırını sen olarak algılaman da tuhaf. sizler tabirinden amacım açık ve net olarak, alıcıya belgeleri sunmayan insanlardır. evet aklını ve mantığını kullanıyorsun ve vatandaş olarak % 20 vergisini ödüyorsun ama şunun farkında değilsin sen bu satışını ticari bağlamda yaparsan ekstradan işin içine KDV de giriyor ki ticari bağlamda yaptıgın takdirde distirbitöre karşı da sorumlu oluyorsun. şimdi o kullandığın aklın maliyenin sana her an çökebileceğinden habersiz sanırım. çünkü yaptığın iş ticari bağlama girmez.(ömer hayta gibi fiş kesmiyorsun anladığım kadarıyla) ayrıca tüm sorumluluğu ben alıyorum demekle de sorumluluk alınmadığını bilmen gerekiyor. sana bilgi olarak vereyim işine yarar - distirbitör olarak getirtmek ''ya da'' garanti verebilmek için 10 adet bayinin olması gerekiyor ya da ticari işletme olarak kadrolarını getirttiğin firmaların türkiyede distirbitörlerinin bayisi olman gerekiyor.eğer ki turkıyede dıstırbıtoru olmayan bir firmanın malını getırtıyorsan o zaman distirbitöre karsı sorumlu degılsın ama KDV, kurumlar vergisi hatta ortaklıysan stopaj yine var, gumruk dısında, eğer bunlardan birisi değilsen zaten garanti veremezsin. international garanti için de replika firmasıyla anlaşmanın olması gerekiyor kı bu da tıcari işletme olmanı gerektirir. olay sadece gümrükte verdiğin % 20 den ibaret değil. zaten o % 20 de değil, rulmanlı sistemler için % 15 rulmansızlar için % 14 ve belirli bi boyun altındakilerde yine yönetmelik değişiyor. (GTIP numarasından sorgulatabilirsin ürüne göre) sana tavsiyem gümrük fişlerini elinde tut ki maliyeye hesap verirken sıkıntı yaşama. elindeki evrakları da güzelce incele. çünkü ticari amaç güderek bi iş yapmak ıstediğin an bu vergilendırme sistemını doğuruyor ve bunu bireysel yapamıyorsun. 2. el satış yapabilirsin ama ticari kaygı güttüğün konuşmalarınla, forumdaki yazılarla vs ile çok rahat tespit edilebilir. ayrıca buradakı benım bılgılendırmelerım ve sitem ettiğim durum sadece senınle ılgılı değil ben genel konuşmaya çalıştım özellikle o ilk mesajımda, bu işi normal doğru dürüst yapanlar da var. yok değil şimdi kendisinden izin almadan isim vermek istemediğim insanlar, (replicalarda ömer i biliyorum ben su anda, ama replica olmadan dogrudan fırmayla anlasmalı ınsanlar da var tanıdıgım). bunlardan bir tanesi sen de olabilirsin, daha önceki mesajlarımda da belirttim bunda utanılacak birşey yok EN belgelerini vs lerini verirsin ben böyle bi satıcı değilim dersin olayın içinden sıyrılırsın. o açıklasın ben de açıklayacagım demekle ve tren hikayesi ile olay aydınlatmaya çalışma böyle bir suçlama için yüzeysel sıyrılma çabası (halk arasında kart siyaset) olarak görünür.

duranemre, 38 yaşındaki adam elaman diyen saygısz karekter diyorsun kendinin bana konuşmalarda yazacak birşey bulamyıp neyse sen şerefsiz namussuz çıktın diye hitap ettiğini söylemiyorsun gerçi söylemene gerek yok resime bakan görecektir.

bir de demişsin ki ''''önce o nereden aldığını hangi EN testinden geçtiğini açıklasın bende açıklayacam'''' EN , CEN (European Committee for Standardization), CENELEC (European Committee for Electrotechnical Standardization) ve ETSI (European Telecommunications Standards Institute) testlerini baz alır ve bisiklette EN testleri ISO 9000 de belirtilen standartlara göre yapılır. burada ''hangi EN testi'' diye bi hadise yok aslında onu da belirteyim ki herşey daha da netleşsin kullanıcılar için. Elinde EN verileri var mı yok mu durumu bu.

Emre Duran sosyal paylaşım sitesinde telefonumu ve adresimi verene ödül dağıtmaya başlamış :) hakaretlerin biri diğerini kovalıyor bende bazı bildiklerimi paylaşayım artık.Ayrıca o platformda bu forumda yıllardır ilan verip alıp satan arkadaşların benim ve forum hakkında yazdıkları abuk subuk cümlelere hiç değinmeyeceğim sadece yazık diyorum. eğer ki o bilmeden öğrenmeden hakkımda ve forum hakkında yazı yazan insanlarda kişisel hakkım varsa hepsi haram olsun .Özellikle delta bisiklet ile benim aramda bağ kuran yorumlar için yazıyorum bugüne kadar bahsi geçen firmadan 4 alışverişim olmuştur hepsinin faturası ve ödenen ücretler bellidir.Ulaş ile de (Deltanın sahiplerinden) forum görevim nedeni ile senede 10-15 defa telefon görüşmesi yaparız hepsi o kadar .ben bugüne kadar Ulaşın forum hakkında bir tane şöyle yapın böyle uygulayın diye cümlesini ne okudum ne duydum.

Evet Emre Duran denilen arkadaş Antalya merkezli çalışıyor .kendisine parayı yolluyorsunuz (ilan açtığı ürünlerin büyük bölümü elinde yok ) 15-30 gün sonra ürün size geliyor.genel anlamda sahte kadro set satar (özellikle sahte dedim replika bile değil )son Mersin yarışında sprintte kırılan kadrolardan biri Emre duran tarafından satılmıştır diğeri İzmir doruk bisiklet.Bugün piyasadaki en ucuz aliminyum kadro setlerin bile sprintte kırıldığını ne okudum ne duydum.

gelelim diğer durumlara bu arkadaş gelir vergisi ödemiyor ödediği gümrük vergisini (yurt dışından ürün getirirken mecburen ödüyorsunuz imkanı olsa onu da ödemez) gelir vergisi zannediyor.Oysa ki 25 liraya getirilen ürüne 100 ,45 liraya gelen forma takımına 150, 700 liraya gelen kadro sete 1750 lira gibi rakamlar yazabiliyor.Bu kar marjının vergisi nereye ödeniyor belli değil fiş fatura yok.garantisinin kendisi olduğunu iddia ediyor.(umarım bu yazılanları vergi dairesi ile bağlantısı olan bir kaç arkadaş okuyup gerekli işlemleri başlatır)

savunmasında yazdığı cümleye göre bu ürünler orjinallerin aynısı imiş ama fabrika Çinde olduğundan bu fiyatlara satılıyormuş :) tüm arkadaşlara sesleniyorum lütfen böyle şarlatanlara meydanı bırakmayın eğer ki bu tip bir ürün almak istiyorsanız siparişi kendiniz verin dörtte bir fiyatına kendiniz alın .bahsedilen sitelerde kargo beleş satın almak çok zor değil.

Bu arkadaş cidden komedi :) sabahtan beri gerek cep telefonumdan arayıp bilgi ve destek veren, gerekse sosyal paylaşım sitesinden ve forum üzerinden desteklerini esirgemeyen yüzlerce arkadaşıma teşekkür ederim.Arkadaş daha öncede benzer ödül sistemini getirmiş ama onda bile sözünde duramamış :) Çinliler ile ticaret yapa yapa kendisi de Çin malı gibi çürük ve emitasyon olmuş.Allah böyle insanlar ile bir daha muhatap etmez inşallah...

Emre bey Eskişehirde askeri lojmanlarda kalıyorum istediğiniz zaman gelebilirsiniz ineceğiniz saati vermeniz yeterlidir sizi en güzel şekilde karşılayıp misafir edeceğime emin olabilirsiniz.İlla açık adres de istiyorsanız özelden derdinizi anlatırsanız insan gibi, ağzınızı bozmadan küfür etmeden(facebook da yazdığınız küfürlerin hepsi fotoğraflı halde duruyor sonradan silmeniz bir şey değiştirmiyor) açık adresi de yollarım sıkıntı yok.Zaten bu şekilde devam ederseniz tebligat gelecek orada açık adresim yazacak...

Saçma sapan insanlar, bugün kendi kendine triplere girmiş facebook üzerinde bişeyler yazmış, Ferhat abinin ismi kirletilmeye çalışılmış biraz, Ferhat abinin bu forumda olsun olmasın, kim olduğunu nasıl biri olduğunu zaten bilen biliyor...

2 gece önce bu bahsi geçen kişiyle bu konu devamında baya bir tartışmaya girmiştik artık cevap veremez hale gelmişti. O yazılanlar gitmiş. Silinen mesajlarda da buradan Ferhat Bey'in iletişim bilgilerini açık açık istemiş ödül vaat etmişti.

Sonuç olarak bu türde satıcılar her zaman olacaktır. Önemli olan alıcının dikkat olması bence. Alışveriş yapmadan önce internette yapacağımız ufak bir araştırma bile bizim için büyük fayda sağlayacaktır.

Sevgili Ferhat,

Çevrende illa ki avukat tanıdığın vardır, bir çay içmeye uğra bunlardan bir bahset. Bakalım kaç tane suçu ardarda sıralayacak sana, bugüne kadar savcılığa suç duyurusunda bulunmayıp bu arkadaşa meydan bıraktığın için sen de suçlusun ;)

Kendine iyi bak.

Burada adresi isteyen arkadaşı ve veren arkadaşı da eklemek lazım savcılığa verilecek dilekçeye.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Geri