Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolar 8 Plus

Valla bodrumda yatan bir yol bisikletim var. Dedim yatmasın, binsin gencolar, satayım ben bunu. Verdim 1300 gayme fiyat. Arayanlar dedi işte 1000 vereyim, öğrenciyim vs. Bir düşüneyim dedim, bakayım nedir ne değildir rayici. Ebay'e bir baktım ki ne görsem, sadece grupsete 400 Dolores çekmişler. Hemen kaldırdım yayından ilanı. Anladım ki bisiklet bu devirde yata yata büyüyor arkadaşlar. Satarken iki kere düşünün derim.

Scudo
Bence, ya milletin burnu biraz daha sürtsün, bizi kurtarsa kurtarsa gene mevcut yönetim kurtarır diyip dolar üzerinden kamçılıyorlar. Ya da dış ticaret açığımız zaten var, ihracatımız yeterli gelmiyorsa, ithalata yasaklamayız ama kendi rızalarıyla azaltabiliriz diyiippp uzaktan izliyorlar. :)

@emrahb
Konu nasıl kapanıyor?? O başlıkta gayet aydınlatıcı yazılar vardı. Kim neden nasıl ne zaman yapar böyle bir şeyi?!

İthalatı azaltamamak gibi bir sorun var ülkede çünkü yurt dışına sattığımız mallar için sattığımız ülkeden bir şeyleri almayı taahhüt ediyoruz (Ör: rusyadan kömür alıyoruz, domates satıyoruz, kömürü almazsak adamlarda bizden domatesi almıyor), sistem öle bir hale gelmiş ki içinden kimse çıkamaz.

@MossoM aydınlatıcı bilgileri zaten aydınlanmış olan kişiler alıyor, görüşünü değiştirmeye çalıştığımız kesimin çokta umurunda değil.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@thieft3000
Bizim kömürümüz yeter bize bu şekil boş bir alışveriş yapıcaklarına rusa sattıkları güzel domatesleri halka yedirsinler halkta daha az abur cubur parası verir belki ithal yiyecek için.

@MossoM
Bizim kömür bize yetmiyor malesef, kömür hem elektrik üretiminde hemde demir çelik santrallerinde fazlaca tüketiliyor. Bir Zonguldakla olmuyor bu iş malesef.

seçime kadar 5'e yaklaşır, ikinci tura kaldığında da 5 barajını kırar diye düşünüyorum. seçimden sonra da havası inecektir kim seçilirse seçilsin. ama seçimde akp bir haltlar karıştırmaya çalışır ve ülke karışırsa o zaman yandık.

bence doların yükselmesinin 3 nedeni var. birincisi tüm ülkeyi kendine bağlayan bir "zat" olması. herşey bir kişiden sorulduğu için güven yok. tayyip ı ıh dedimi gidecek yerin yok. yatırımcısın, güven ortamı yok.

ikincisi de başta rezalet olan suriye politikasını biraz toparlamaya çalışmak için yapılan operasyonlar. bunlar abd'nin hoşuna gitmedi. o yüzden de doları pompalıyorlar.

üçüncüsü de faiz. 500 bin kenara koyan adamın daha çalışmaya ihtiyacı yok. yoktan para basıyor faiz sayesinde. bu kadar faiz olmasa adam o parayı illaki üretim yaparak değerlendirmeye çalışacak, üretim olunca fiyatlar da düşecek. ama üretim yok. parası olan istifleyip faiz yeme peşinde. türkiye'de böyle sülük çok var.

@Tuzlu_Fıstık
Durmak yok olmak yola devam. Ver mehteri reji.

@emrahb
Tabiki kesinlikle katılıyorum. Nasıl oluyor da ekonomi ile siyaseti bağdaştırıyoruz anlamıyorum.

@DurgunDeniz
Bu yorumları yaparken elde tuzluk var mıydı?

(link)

1 tl ye tuvalete gidiyoruz. Almanlar artık ülkemde 1 dolara , 4 buyuk ve 1 kucuk olmak uzere 5 kez tuvalete gidicekler. Hep Almanlarmı bizi kiskancak birazda biz onlari kiskanalim arkadaşlar. Tuvalet işi patlar krizi firsata cevirip yatirimlarimı oraya kaydircam ben şahsen

Önceki konuda biraz siyasi partileri eleştirerek yorum yaptım ve konudan uzaklaştırılan iki kişiden alıntı yaptığım için bende uzaklaştırıldım. Neyse kaşınıyorum bunu hak ettim demek ki ondan uzaklaştırıldım dedim ve yine de takip ettim baktım bir ben değil herkes aynı şekilde yazıyor. Ama bir yönden iyi ki uzaklaştırmışlar dayanamaz döşerdim oraya :D Neyse onu geçtim böyle adam gibi çıkıp konuşup durumu ve bize nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatan, bilgili, durmasını, oturmasını - kalkmasını bilen adam lazım. Videodaki kişinin adını unuttum Bloomberg HT kanalında finans üzerine olan bir programa çıkmış ve anlatıyor. youtube üzerinden bulamadım. Facebook ve twitter üzerindeki videolarını koyuyorum. Adını bilen varsa yazarsa sevinirim.
Adı yazıyormuş : Özgür Demirtaş

(link)

Webde denk geldiğim bir sitede doların dünya piyasalarındaki değerinin belli bir aralıkta neredeyse sabit kaldığını bu süre içinde ise türk lirasının dünya piyasalarında değer kaybettiğini okumuştum. Acaba Dolar yükseliyor diyeceğimize bu ülkede üretim anlamında bişeyler ters gidiyor ve türk lirasının değeri düşüyormu demeliydik dolar yükseliyor diyeceğimize.
Ülkemizin şu andaki dış borcunun 400 milyar dolarlara dayanması ve ülkedeki devlet tekelinde olan neredeyse bütün fabrikaların satılmış özelleştirilmiş olması işsiz sayımızın çok olması sadece inşaat sektörüne yüklenilmesi. Eti,buğdayı, ve araştırmadığım birçok ürünü cennet ülkemizin topraklarında yetiştirebilecekken neden ithal ettiğimizi bile merak etmeyen bir kesim var ise bu ülkede dolarda yükselir türk lirasının değeride düşer.

Fakirleşmemizin en büyük suçlusu benim. 40 yaşındayım bu güne kadar ülkeye tek kuruş döviz sokmadım bilakis 40 senedir sürekli yabancı ülke malları kullanarak binlerce lirayı yurt dışına çıkardım en son hiç gerek yokken Japonlara 94bin TL verip benzin canavarı aldım. Yetinmedim 4.500 verip son model yarım elma telefon aldım. Yıllık ortalama memlekete attığım fakirlik kazığını hesapladığımda rakam korkunç. Bu kadar yaptıklarım yetmezmiş gibi bir de pişkin pişkin tüm bunların sorumlusu diye falanca partiyi filanca kişiyi o partiye oy veren insanları suçladım. Yaptığım bunca zararı ve asalak gibi tek kuruş memlekete kazandırmadan süren yaşantımı 4 yılda bir sandığa attığım mühürlü kağıt parçasıyla telafi ettiğimi sandım kendimi kandırıp vicdanını rahatlattım. Bu hayatımın itirafıdır ülkemin fakirleşmesinde suçlu benim. Kimseyi değiştiremem ama değişebilirim, ben değişirsem herşey değişir. Ülkenin gidişinden memnun değilmisiniz değişmesinimi istiyorsunuz formül çok basit değişin dünya değişsin

@emrahb

Bu arkadaş fosssss dur. Nasıl Prof olmuş hayret ediyorum. Bunun yerine Mahvi Eğilmez'i takip edin daha çok şey öğrenirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Geri