Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolar neden artar?

@Hasan Saylık

çoooooooooooooook derin konular ,
amerikan merkez bankası başkanı, epey önce tahvil alımlarını durduracağım deyince bir baktık aynen dolar yukarı çıktı,
demekki amerikan merkez bankası başkanı 20.000 km öteden konuşunca ne oluyor olan bizim türk parasına oluyor ,peki dolar yükselince ne olur mallara zam geliyor,en basiti bisiklete zam geliyor
bunun kurtuluşu nedir bu durumdan nasıl düzlüğe çıkarız ona bakmak lazımda valla 70 'lerden beri aynı hikaye iki yakamız bi araya gelemedi bi türlü.
adamlar doları basıyor hemde karşılıksız ,
özel sektöre ait amerikan merkez bankası,
2 aile dünyada 30 trilyon doları kontrol ediyor,bize ise ,tribünde olayı seyretmek kalıyor, biz seyirciyiz futbolu oynayanlar ekonominin musluklarına sahip bir avuç aile ,,,

Scudo
@MuratHan
Borsa dolar oynamayin carpilirsiniz
Aci tecrubelerle sabit

@MuratHan
hocam cumartesi günü yapmıştım alışverişi. ödeme yaparken yaklaşık 583 tl diyordu. ödeme yaptığım anda ki euro kuruna göre 570 küsur tl çıkıyordu ama fazladan 13 tl hesap çıkarttılar. bu hafta harcama bilgileri geldi bankadan şimdi de 597 tl gözüküyor. fazla fazla kitlediler hesabı bana. bunda benim haklılık payım varsa eğer tüketici mahkemesine başvuracağım. tazminatıyla alacağım şerefsizlerden

@gmfaruk, borsa ya da döviz ile oynadığımı hangi yorumumdan çıkardın? Keza paradan para kazanmak adına özel bir çabam olmadı.

@Angel, maalesef bu konuda yapabileceğin bir şey yok. Dediğim gibi yurt dışı alışverişlerini hafta sonlarına denk getirmemeye çalış.

@BF Okuru

Epey zamandır pek kimse bir şey almıyor, piyasalar durgun, zaten pek alım olmayan bu zamanlarda ithal edilen elektronik vb. ürünlerin gümrük vergilerinin artması, negatif yönde etki gösterir diye düşünüyorum.

Doların hali ne olacak artık düşünemiyorum. 2018 yılı yapılan seçim sonrasında dolar yine yükseliş seyrinde devam etmişti. Ancak dolar an itibariyle dolar 4.583 bakalım dolar kurunun hali ne olacak?

Dolar ve diğer döviz kurlarını (link) takip ediyorum.

Çok istikrarlı bir ülke olduğumuz için artar dolar.

Seçimler öncesindeki kim kazanacak çoğunluğu sağlayan bir parti çıkacak mı soruları belirsizlik ve risk oluyor dolayısıyla ülkemizdeki dolarlar daha güvenilir olan ülkelere akıyordu.Seçim sonrasında zamanla yavaş yavaş düşüş yaşayacak ancak çok da düşmez zaten enflasyon rakamları doğrultusunda serbest piyasada beklenen yıl sonu kurları 4.20 bazında seyrediyor

dolar ve euro kurları dinlenme fazına geçti ama uzun süre bu seviyelerde kalmaz tekrar yükselecek

4.20 çok zor. O beklentiler revize edilmeli. İnanmadığımız şeyler hakkında konuşmayalım bence. Ülkece manipülasyonya olmaya doğru gidiyoruz.

Her şey arz talebe göre belirleniyor. Döviz rezervin ne kadar güçlüyse yerel paranın değerini korursun. Bizim gibi her yıl açık verirsen(cari açık) tl ile dolar talebin devam edeceği için dolar hep yükselir(uzun vadede).

Üretim, ihracat şart.

Dış Borçlar aşırı artmış, Dış Ticaret açığı sürekli yükseliyor, üreten değil, tüketen bir ekonomimiz var. Döviz düşmez, artar ve enflasyon,hayat pahalılığı artmaya devam edecek ve bu uzun vadeli devam edecek, bu konular bir program yapılıp, çözülmeye çalışılsa bile geri dönüşü 15-20 yılda ancak olabilir.

Ülkenin içine dolar girip çıkmaması türk parası dolara çevrilmesini ve en önemlisi ise amerikanın yaptıgı oyunlar :D

Büyük ve siyasi olaylar. Gündemdeki önemli gelişmeler. Bir çok etkeni var doların artmasının ama yıllardır biz gelişiyoruz diyerekten doların başını bu kadar alıp gitmesi normal mi?
(link)
Baya gelişmişiz ha ülkece :D Nereden nereye. Komik. İnsanın gülesi geliyor...

Geri