Bir dönem aklımıza kazınıp hiç çıkmayan o şarkıdaki ses... Döneminin ötesinde, metalik renklere boyanmış bir kadın... Dil bilmeyenlerin de(benim gibi) sadece "zombie" diyerek mırıldanmaktan keyif aldığı şarkıyı bize duyurmuştu, ne iyi etmişti... İyi uykular Dolores...
Zombie;başlı başına efsanedir;özellikle de 80 li yılların çocukları için.Yavaş yavaş yaşlanıyoruz galiba,çocukluğumdan gençliğimden birşeyler koptu gibi oldu.Ne denir bilemedim:Huzur içinde uyu.
Gençliğimizi oluşturan parçalardan biri daha erken yaşta gitti. Hem kendime hem de sanatçıya üzüldüm. Son bir kaç yılda çok arka arkaya geldi buna benzer dönemin yıldızı isimler. Neden öldüğüne gelince belki de insanların çirkinliğine kalbi daha fazla dayanamadığı için ölmüştür.
Bizim arabadaki usb belleğin ilk parçasıdır zombie. Benim 2 ve 5 yaşındaki bebeler de bu parçanın hastası. Her arabaya bindiğimizde "baba iyyaheyi aaaç" diye melerler, ben de açarım bağıra çağıra beraber söyleriz. Bundan sonra da devam edeceğiz tabii ama bebelerin uzun bir süre haberleri olmayacak Dolores ablalarından. Rip Dolores O'Riordan.
Yolun karsisindaki kiliseye su tasirken sarhos bir surucunun kurbani olmus. Ama kesmezse kilise yerine cami diyelim.
Sevenleri var yorumlarda hassasiyet biraz.
yaradılanı mı beğenmiyorsunuz, yaradanı mı?
anadolu toprakları yunusların, mevlanaların, hacı bayramların terbiyeleriyle yoğrulmuştur....bu özelliğimizi kaybetmeyelim lütfen
keşke selçukluların, osmanlının sahip olduğu toleransın %1 ne sahip olabilsek
@mehmetgz
Yetmişiki millete bir gözle bakmayan şerin evliyası olsa bile hakikatte asidir diyen yunuslar, mevlanalar, hacı bektaşi veliler, hoca ahmet yeseviler bizim biz oldugumuzu borçlu olduğumuz büyük halk erleridir. Onlarin insanlık felsefesine ihanet asla düşünülemez. Ama bir yandanda 30 yıllik bir rock dinleyicisi olarak bir gerçeğinde altını çizmek isterim. Dio ve lemmy gibi son yıllarda yatağinda ölen bir kaç rockçı dışında genc ölümler hep beni kuşkulandìrmıştır. Rock dünyasının kısa tarihide benim öngörümü destekleyen örneklerle doludur.
@mehmetsunu
Ne kadar yazık, kuşkularınız sizi esir alıp, bu şekilde yönlendiriyorsa. Ölüm nedeni, tahmin edilmektedir, yılların kazıntısı... Ama ne değişir ki güzel bir ses, benim için güzel bir insan ve anne öldü.