Scudo Sports

Dolores O'Riordan vefat etmiş(Cranberries)

@BerkEvren

Adrenalin dostumun silindi ben dostuma cevap verdim tabi mesajından alıntı yaptım ,benim kime mesaj attığım belli olmadı ben mesajları değiştirdim

Scudo
@muhiddin
İşte bu sizin dini / mezhepsel inanışınız. Başka birinin inanışı / görüşü farklı olabilir. Olay bu

@BerkEvren

o zaman allah(c.c)dan değilde isadan yehudadan ateşten vb. artık her neye inanıyosa ondan rahmet dilesin..doğrusu böyle olması gerek.değil mi?

@MuratHan

Murat beyin dedikleri önemli bir daha okunmasında fayda var

Dinen gayri müslime rahmet dilenmemesi İslam dininde belirtilmiş bir kuraldır. Bunu ben kabul etsem de etmesem de bunu İslam dinine inanan kişiler kabul eder. Bu konuda bir sorun yok. Hatta tartışılacak bir konu da yok. Benim için sıkıntı işin insani boyutunda. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Çokça seveni olan biri öldüğünde size saçma gelse de acısı tazeyken (anan değil baban değil diyenler için), insanlar üzüntüsünü bir şekilde kliplerini paylaşıp, taziyesini yazıp ve hatta gayri müslimlere dilenmemesi gerekirken "RAHMET" dileyerek belli ediyorken "gayri müslime rahmet dilenmez" çıkışı hoş, etik ve insani değildir. Tartışma insanların bu noktada yaptığı yersiz çıkışlardan kaynaklıdır.

ekleme: tartışma insanların yaptığı çıkışlar derken "rahmet dilenmez" diyen arkadaşları kastediyorum.

@muhiddin

@BerkEvren

yukarıda yazan mesajımda anlatılmak ıstenen gayet net ve açık...kişinin şahsına bir söylemde bulunmamışız..sadece rahmet dilenmeyecegını dıle getırmısız..aksı bişey söyleyip dini ile yargılamamışız..çarpıtmayın.

MTV'nin 1996 Tarihli Cranberries belgeseli;

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Ben müslümanım, o değil, ben şanslıydım (müslüman doğdum), o şanslı değildi (Müslüman doğmadı) Ama insanlığa benden daha kalıcı ve faydalı olduğu aşikar. Hangi dine mensupsa, hangi tanrıya inanıyorsa, hangi tanrıya inanmıyorsa yargı öteki tarafta Allah günahlarını affetsin.

Kardeşlerim burada dini konuları tartışmak için bulunmuyoruz ! Evet o kişinin gayri müslim olduğunu söyleyen arkadaşım sen nereden biliyorsun bunu ? Kişinin içini biliyor musun ?Belki adam müslüman olarak öldü ! Son anında şahadet getirdi ! Belki çok ilgi duyduğu islam dinini öğrenmişti ölürken de Allah CC ona bu güzelliği bahşetti oda şahadet getirdi.Bilemezsin.Burda demek istediğim şey şu kimin ne olduğunu Allah bilir.Ayrıca Allah'ın yarattığı tüm insanlara rahmet dilemek neden hata olsun ? Adam müslüman ama sapık onlarca insana tecavüz etmiş vs yani kötü birisi şimdi sırf müslüman olduğunu düşündüğüm için bu adama rahmet mi okumalıyım ? Sence doğru mu ? Yada ölen iyi bir insan için kişi Allah inancı da varsa ki ne güzel rahmet etmek Allah'ın onu bağışlamasını dilemek neden günah olsun ?
@Adrenalin26 arkadaşım benim müslüman olup olmadığımı benzetme yolu ile mi ölçüyorsun.Adamın tipine göre mi konuşuyorsun ? Evet müslümanım Elhamdulillah.Ama demek le olmuyor , uygulamakla , iyi insan olmakla oluyor ! Ayrıca lütfen bu platform bisiklet ve onun hayatımıza kattığı ile ilgili bu kadar dinsel bir açıklama içinde hissettiğiniz şeyleri dini forumlarda yazınız ! Saygılarımla.

@Adrenalin26 arkadaşım ne kadar saçma sapan konuşuyorsun sen ya ayıp ya kafam mı güzel ne demek ? sen hangi cüretle konuşuyorsun bunu ? Dinden , müslümanlıktan konuşuyorsun
ama yazı yazdığın adamın bir kere bile hayatında içmediğini bilmiyorsun latife ediyorsun aklınca.Günaha asıl sen giriyorsun ! Çok ayıp çok.Sen hiç durma git bisiklete bin biraz hava al belki açılırsın .

@Adrenalin26

İşte aradığım hoşgörü bu. Konunun rezil ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum bu arada.

Ekleme: mesaj yumuşatıldı.

Ve lütfen başkalarının inançlarına saygısı olanlar lafımı üstüne alınmasınlar.

@mühendis

Üç semavi din tek merkezden geldi ,yahve dedi yahudi,hristiyan god dedi müslüman allah dedi,ortak yönümüz aynı yaradandir,
Dünyada ,1,5 milyar müslüman var dünya nüfusu 7 milyar ,budisti var ,hindusu var hristiyani var ve yahudisi var bize düşen görev birleşmek ve barış içinde birbirimizi anlamak,birileri din üzerinden savaş açar ise başka dine ,bu öngöŗülemez,önemli olan semavi dinlerin barıştan yana olması,düşüncelerinize katılıyorum

@Mustafa Zeybek

Kızma mustafa dostum sende bir klip koy bence,beğendiğin bir adet cranberries 'den parça

@Adrenalin26

"Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra.."
Vay bee...... Şıp diye de anlıyorsunuz değil mi? Aferin size...

Neyse..
"in your head, they are fighting
with their tanks, and their bombs, and their guns
in your head, in your head they are crying..."

@Adrenalin26 kardeşimiz, ölen gayri müslimlere ne deneceği konusu yüzyıllardır din bilginlerince tartışılır, çok farklı görüş vardır fakat kesin bir hüküm yoktur, bahsedilen ayet mekkeli müşrikleri kastetmekte, islam düşmanı olup, islamın gelişmesini engelleyip Allaha eşkoşan müşrikleri kapsamaktadır, unutulmamalıdır ki sevgili peygamberimiz anne ve babasını hatta müslüman olmayan pek çok akrabasını hayırla yad edip, rahmet-merhamet dilemiş ama amcası ebu lehebe düşmanlığı nedeniyle düşman olmuştur. bir görüşe, bir inanca bağlı olabilirsiniz fakat hakkında kesin karar verilmemiş bir konuda islama göre bu budur şeklinde kestirip atıp sanki tüm din bilginlerince onaylanmış bir karar varmış gibi davranıp düşünceleri kısıtlayamazsınız, ebu hanifenin bu konuda görüşlerini okuyup şaşırabilirsiniz..ilgili ayeti detaylı incelemenizi, müşrik ve ehli kitap kavramını incelemenizi öneririm, ayrıca mizanı kuracak olan din gününün sahibi verecektir kararı cennetlik veya cehennemlik diye...herkese hesap sorulacak peygamberlere dahi!

@mehmetgz

Valla katılıyorum en fazla elmalılıyı irdeledim ,böyle bir ayetine raslamadim,
Elmalı bu düşüncede değildi.

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi az önce arabanın kaza işlerini halletmek için bisikletle emniyete gidip geldim, forum' a girince bunları görmek istemiyorum ben... Sevmezsin etmezsin de niye rahatsız ediyor bu seni. Hadi ediyor, neden gelip insanları irrite ediyorsun ki...

Açık söyleyeyim ben bu forumu bisiklet almaya karar verdiğimde keşfettim, sevdiğim yönü insanların birbirine saygısıydı. Ben de haklı olmadığımı farkındayım, mesajı yumuşatacağım ama artık yavaş yavaş sıkkınlık gelmeye başladı.

Ben foruma girdiğimde birinin tur paylaşımını, birinin yeni makinesini, sizin motive edici paylaşımlarınızı, @mariokaldato nun trollüklerini görmek istiyorum. Kadın ölmüş gitmiş. Sevmiyorsa bile bir şey demek zorunda değil. Sanki hiç zaaağmbiğğ diye eşlik etmemiş gibi davranmak zorunda değil. Etmediyse bile saygısızlık yapmamalı. Yapıyorsa yönetim cezasını vermeli.

NOKTA .

Lütfen videoyu iyi izleyin ! gayri müslim olup şirke düşenler için dua edilmez deniyor !

Geri