Yağ ve hidrolik sıvısı fiyatları ayrı konu, aynı markayı üretim tarihlerine ve dağıtıcılara göre büyük fiyat farklarıyla bulabilirsiniz. Motor yağı olarak Motul Chrono kullanıyorum ve piyasada litresi 110TL üzerinde, bu fiyatlandırmalar çok değişken.
Konuya dönersek;
Açıkcası yol bisikletinde iki kolun dahil olduğu sistemin minimum 300 avrodan başladığını düşünürsek kendi adıma feda olsun diye bir yorumum olamaz, tercih meselesidir.
Akışkanlıktan kastettiğim konu ısı ve basınç altındaki değerlerdir, farklı kaynama noktaları kimyasal özellikleri kaynaklı bu değer önemli.
Bu arada karşılaştırdığınız motor yağı ve hidrolik sıvısı teknik olarak birbirinden farklı şeyler,
hatta işim gereği bir üretici marka ile yaptığım toplantıda Türkiye'de neden hidrolik sıvısı değil de yağı dendiğini anlayamadıklarından dem vuruyorlardı.
Günlük kullanımda fark görememiş olabilirsiniz zaten 4 ve 5.1'in farkı ve vaadi normal kullanımı kapsamıyor,
yılda yaklaşık 40-45 gün pist içerisinde araç kullanıyorum ve ısınma sonrası daha 2. turda frende fark yarattığını söyleyebilirim.
@ilkercom