@keremakcimen
Kardeşim,hevesini ve içindeki heyecanı,aceleciliği anlıyorum.Bir çoğumuz da aynı şeyleri zaten yaşadı.
O downhill bisikletlerin görüntüsü hangimizi mest etmedi ki..
Ama.. Aması var işte. 3 bin lira ile olacak iş değil malesef. He şartları zorlayıp 4-5 bine 2.el bir downhill bulamaz mısın ? Tabiki bulursun,sahibinden.com veya bisikletforum.com'da elbet çift köprülü maşası olan gerçek bir downhill'e denk gelirsin.Fakat inan bana öyle olmuyor o işler. Önce bir hardtrail al,sınırlarını zorla ne istediğini kavra..4-5 bin lira verip bir downhill almakla bitmiyor ki iş. Hadi bir parçası arıza yaptı ? Keşke bisikletler dışarıdan göründüğü kadarıyla bitse.. O kadronun rulmanları var,süspansiyonların durumu var,aynakolun rublenin ömrü var,jantların göbeklerin durumu var vs vs..
Şahsi tavsiye şudur,eğer daha önce bir bisiklet deneyimin olmadıysa (market bisikletleyle çocukluk dönemindeki maceraları saymıyorum) bir kaç araştır,araştırdıkça neyin ne olduğunu göreceksin.Gözüne güzel gelen bir çok şey gözünden düşecek belki,aksine gözüne bir çok şey de girecek. Araştırdıkça daha iyisini de isteyeceksin muhakkak. O bütçeyle git sıfır bir hardtrail al da demek istemiyorum bir kaç ay sonra neyin ne olduğunu görüp elindekinden de soğuyabilirsin.
Kısacası bu heyecan ve heves iyidir,araştırmaya teşvik eder.Araştır ve incele,öğren istediğin şeyler mantık çerçevesinde netleşsin kafanda otursun ki şartlarını ona göre inşaa et.