Scudo Sports

Drone Pilotluğu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
TDK, drone için "uçangöz" teklifini Türkçemiz için uygun bulmuş. merak ettim ingilizcesi ne bu meretin diye, düşük sesle mırıldanma, düşük sesle vızıldama, insansı kumandalı hava taşıtı çıkıyor kabaca. şimdi her drone da kamera olmak zorunda mı? değil. olmayana neden uçangöz diyelim. demeyelim. kelimenin kaynağı dilde, dilin yerlisi drone için on yıllardır belki yüz yıldır vızıldayan demiş. bu meretler de kameralı olsun, olmasın ortak özelliği vızıltıları. o zaman ben de memedotürkçe vızıldak (uçak gibi) yada vızıldar diyeceğim. sonra ne diyor bu demeyin.

evet bisiklet ahalisi. iskoçyada üniversite öncesi teknik okullarda vızıldak pilotu yetiştiyorlar. bizde var mı? varsa haber verin. amazon vızıldak ile dağıtım yapacağım diye, havadaki kuralların yazılması için 10 yıldır çalışıyor. bizde durum ne? ilerde ne yaparım diye düşünen meraklılar varsa, vızıldak pilotu olmaya bakın. bugün başlasanız, vızıldak furyası patladığında herkes yana döne pilot ararken, aldığınız mayışlan her ay karbon bir bisiklet alır 3 ayda bir apgereyt (mariokaldato ustadan) edersiniz. ülkemizde, vızıldak kuralları uygulanana kadar cevval vızıldak pilotlarına ihtiyaç duyulacak bir beş sene var. o beş senede, paraya para demez, yerine göre euro, yerine göre dolar bazı bazı da bitcoin dersiniz. iyi bir vızıldak suikast aleti olarak tutun da, acil ilaç kuryesi, arıza yapan manitayı takip etmek isteyen manyağın gözü kulağı olacak. bunlar da elbette para demek. şimdi ben hastası olduğum manitayı vızıl vızıl takip ettirsem savcılıktan suç duyurusu muhtar kanalı ve ptt ile gelir ama dediğim zamanlarda şehr-i istanbulun üzerinde vızıldak bulutları olacak. işte o zaman manitanın kafayı kaldırıp hah bu memmedin vızıldağı deme ihtimali yok.

yok insan sağlığı yok şehir estetiği vs diye olmaz öyle şeyler derseniz, vızıldak lobisi şehri ele geçirdiğinde bu satırları hatırlayın istiyorum. ben mühendis olacağım diyen güzel ergen, her yer taksim, her yer mühendis.

Scudo
Hocam maşallah bu gün döktürüyorsunuz. Sanırım 3. farklı konunuzu okuyorum bu gün. Klavyenize kuvvet , iyi günler.

Hocam maşallah bu gün döktürüyorsunuz. Sanırım 3. farklı konunuzu okuyorum bu gün. Klavyenize kuvvet , iyi günler.
bisiklet konusunda amatörüm. ilgilendiğim konularda bisiklet severleri bilgilendirmek istedim. yorumunuz için teşekkür ederim.

(link)
(link)

tarihi geçmiş ama olsun. böyle bir eğitim olursa katılmak isterim. bu vızıldaklar çok ilgimi çeken aletler. ama çok pahalılar. kurs alsam da sahip olabileceğim şeyler değil pek. iyi vızıldaklar ciddi para çünkü. çer çöpe de para vermem.

Açıkçası furyayı kaçırdınız diyebilirim. Drone eğitim ve izin belgeleri o kadar zamandır var ve alınıyor ki şimdi ortalık drone pilotu kaynıyor. Hatta bu sayı fazlalığı drone kameramanların fiyatlarını bile kırdı. Artık drone hemen her video işinde piyasa standartı haline geldi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Açıkçası furyayı kaçırdınız diyebilirim. Drone eğitim ve izin belgeleri o kadar zamandır var ve alınıyor ki şimdi ortalık drone pilotu kaynıyor. Hatta bu sayı fazlalığı drone kameramanların fiyatlarını bile kırdı. Artık drone hemen her video işinde piyasa standartı haline geldi.
Neredeyse yeni çekilen her filmde istisnasız ağaçlı, manzaralı yollarda seyreden araçları yukarıdan izliyoruz. İçerisinde drone çekimi olmayan filmlerin yapımcılarını dövüyorlar sanırım. :)

Ama haksızlık var burada, yönetimi göreve davet ediyorum. Aynı hesaptan üç kişi girmiş foruma, başlık açıp duruyorlar :ssrtcbya:
Okumaya yorumlamaya yetişemiyoruz: Mehmet, Metin ve Levent ;):koptum:

Sormayın, birgün telefonumu birine vermişler. Adam aradı, mehmet bey yoksa metin bey olmadı levent beyle görüşecektim dedi. Şu an üçüylede görüşüyorsunuz dedim. Derin bir sessizlik oldu. Yaşadım ben bunu.

Ben meslek lisesinde okuyorum ve dronla ilgili bir kurs var daha çok RC( yarış dronu) üzerine çalışmalar yapıyoruz ama genel olarak bütün dron türleri ile ilgili her şeyi öğretiyorlar nerdeyse bizim okul her sene yarışmalara katılıyor ülkedeki diğer okulları yada devlet kurumlarını bilmiyorum ama bizim okulda bu tür çalışmalar yapılıyor ve gayette başarılı sürdürülüyor

5.nesil den sonra savaş uçakları pilotsuz olacak derken , dronlarin tek pilot kontrolünde olacağını düşünmek bence yanlış. Artık dron sürüşüne koreografı yaptırılıyor. Biraz daha büyük düşünün. 2.dünya savaşında bir avcı uçağının yada mbt nin bir modelinden binlerce yapan batıya karşılık şu milyarlık cinlilerin çok daha ucuz ve yoğunlukta üretim yapacakları ortada.

Pilot lisansı alınması kolay da ucus izinleri sıkıntı suanda diye okumuştum gecenlerde. Zaten ucus izni icin baavuruyorsunuz genelde red geliyormus. Ee bu isi ticari yapiyorsaniz nolacak. İs kaybi mi olacakm red ise neden red diyen yok. Ha gittiniz gene red olmasina ragmen ucusu gerceklestirdiniz kolluk kuvvetlerine denk gelirseniz yapiatiriyormus cezayi. Adam belki 500 liralik bir is aldi 5000 lira ceza ödeyenler varmis.

Son durum nedir bilmiyorum tabi. Bu bahsettiğim olaylar bi 3-5 ay öncesi. Ama o haheri gordukten sonra bile etrafta sahsi olarak keyfe keder ucus yapanlari gordum. Gidip soramadim izin var mi diye?

Mesele biri yazlik bir yerdeydi. Kumsal falan biri dese laaa bu bizim karilari cekiyor diye. Abovv gor bak filmi cezaya kalmadan adama girerler valla.

• Hahaha
Tepkiler: Cycoholic
Drone uçurabilmek için kaydolup, lisans numarası almak gerekiyor, bunu zaten biliyoruz. Yukarıda yazıldığı gibi aslında kurallar gereği her uçuş için izin almak gerekiyor. Ama bunun uygulanabilirliği ne yazık ki mümkün değil. Siz başvurup, bu tarih saaatte şurada uçuş yapmak istiyorum deseniz de, o izin gelmiyor. Bu sebeple kimse izin almıyor.

Bu durumda biri şikayet ederse kolluk kuvvetleri geliyor. İzin soruyor, yok dediğinizde alıp karakola götürebiliyor. Bundan sonrası oradaki memurlar ve sizin aranızda. hobi fotoğrafçılığı, video işleri deyip ikna etmeniz mümkün. Bu yüzden evlere çok yakın uçup insanları tedirgin etmemekte fayda var. Bir de askeri bölge, hava sahası gibi alanlarda tabii.

Drone a yada IHA ya yere dik bakan bir ASKARAD neden takmıyorlar ki?

Askarad : Aselsan kara gözetleme radarı
Asgard var bi de, konumuzla ilgisi yok. Thor'un memleketi. İsim benzerliği

• Hahaha
Tepkiler: Gökay Akçay
GoPro sevdalısı biri olarak dron hiç ilgimi çekmedi. Kamerayı şurasına takıp bir uçurayım hiç geçmedi içimden.
Ayrıca yukarıda bahsedilen izin konuları nedeni ile hep mesafeli kaldım dron uçurma işlerine =) Daha çok nitro motorlu rc arabalar ilgimi çekiyor. Son olarak havaalanlarına yakın bölgelerde uçurmaya kalkmayın, büyüklüğü mesafesi ne olursa olsun ciddi sorunlar yaşarsınız.

Geri